Review | eve matras: voor het eerst in drie jaar slapen zonder pijn

eve matras

We mochten een eve matras testen: ‘s werelds meest comfortabele traagschuim matras. Eve had geen betere testpersoon kunnen treffen dan ik: na meer dan drie jaar pijn was ik wel toe aan een beetje goede nachtrust… 

Slechte rug

Eigenlijk slaap ik al jaren niet goed. Maar ondanks dat ik mezelf heus weleens voorop durf te stellen (onder het mom happy mom, happy kids), sluipt het er blijkbaar toch in dat je bepaalde dingen zwaar verwaarloost.

Nieuwe matrassen

Toen ik zwanger was van May ging het al niet goed. Ik kon geen honderd meter meer lopen zonder te vergaan van de pijn en was al na een paar maanden van iedereen afhankelijk. Verschrikkelijk, zeker omdat ik eigenlijk een gigantische hekel had aan hulp vragen. Maar soms moet je, en nu was zo’n moment. We kochten een nieuw bed en twee nieuwe matrassen, omdat het oude aan vervanging toe was.

De pijn in mijn heupen en rug hield ook na de bevalling aan. Vooral ‘s ochtends vroeg, kroop ik soms op handen en voeten uit bed. Als ik dat niet deed, ging het ‘flitsen’ – een soort pijnscheuten die maakten dat mijn rug ‘knakte’. Zoiets als een paardenbloem onder je schoenzool, zeg maar.

Dieptepunt

Het dieptepunt was een val: tijdens een wandeling naar de keuken kon ik niet meer blijven staan, omdat het in mijn rug schoot en de pijn te heftig was. Nu ik het zo opschrijf, besef ik pas hoe ik mijn leven om de pijn heen ben gaan vormen en hoe stompzinnig dat eigenlijk is. Ik gunde mezelf geen tijd om naar de dokter te gaan en hulp te zoeken, dus leerde ik mezelf aan om alleen nog op de kant te liggen die het minst zeer deed. Bij het opstaan ging ik heel voorzichtig zitten en pas na een paar minuten stond ik op. Of kon ik überhaupt opstaan, beter gezegd.

Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en ging het wel redelijk. Mits ik niet te veel in het midden van ons bed lag (we hadden twee eenpersoonsmatrassen; leek ons praktisch destijds) en geen gekke houding aannam tijdens het slapen, viel de pijn eigenlijk wel mee. En gelukkig: de flitsen in mijn rug verdwenen ook weer. Toch sliep ik geen nacht volledig door, omdat ik constant wakker werd als ik wilde draaien.

eve matras

Toen ik de vraag kreeg of we een eve tweepersoonsmatras wilden testen (”s werelds meest comfortabale traagschuim matras’), twijfelde ik geen moment. Omdat het zich naar je lichaam vormt, zou het overal de juiste ondersteuning moeten bieden. En inderdaad. Al na de eerste nacht wist ik zeker dat dit echt zo’n enorme verbetering was ten opzichte van de oude situatie. Bizar hoeveel een matras uitmaakt (en voor de volledigheid: onze vorige twee waren echt niet goedkoop, maar weloverwogen uitgezocht).

Waarom het nieuwe eve matras zo’n succes is?

Luxe

Vanaf het moment dat we ons eve matras uitrolden, zag je meteen de kwaliteit. Het is een heel zwaar, dik matras dat heel stevig aanvoelt. Op het moment dat we erop gingen liggen, moest ik wel even wennen trouwens. Doordat het traagschuim is, lig je niet heel hard of juist zacht, maar vormt het zich langzaam naar je lichaam. Zo hoort het natuurlijk ook, maar ik had nog nooit echt op traagschuim gelegen. Dat maakt dus ook meteen dat het voelt alsof je op een heel luxe matras ligt. In combinatie met het bedlinnen dat we erbij kregen dus écht dat hotelgevoel.

Rollen

De allereerste nacht sliep ik als een roosje. Dat wil zeggen, tot ik Ro hoorde mopperen: ‘Ga eens terug naar je eigen helft joh! Ik lig hier op het randje.’ Kennelijk had ik zo wild liggen slapen dat ik als een razende Harry door het bed rolde, met alle gevolgen van dien. Voor hem niet zo leuk, maar ik was dolblij dat ik voor het eerst sinds tijden niet meer als een plank op één zij had liggen slapen en ook niet meer wakker hoefde te worden voor het omdraaien.

Geen pijn bij het opstaan

Wil je me wel geloven als ik zeg dat ik geen idee meer had hoe dat voelde; opstaan zonder pijn? Waarschijnlijk lag het ook aan de grotere bewegingsvrijheid die ik ervoer hoor, maar ik stond soepel op en voelde letterlijk geen pijn meer.

Nooit meer in het gleufje

Eigenlijk hadden we al snel na onze aanschaf spijt. Die twee losse eenpersoonsmatrassen hadden nog enigszins nut tijdens de kraamtijd, maar al snel daarna bleek dat het geen goede keuze was geweest. Zeker toen May nog weleens in ons bed sliep, belandde ik soms in ‘het gleufje’ tussen de twee matrassen. Verschrikkelijk! Had ik al pijn wanneer ik precies in het midden van mijn eigen matras lag, dat was twintig keer zo erg na een nacht in het gleufje. Dat probleem is met een tweepersoonsmatras getackeld. Zeker omdat dit matras overal even stevig aanvoelt.

Goede reden om ook de rest van de slaapkamer te doen

Compleet persoonlijk natuurlijk en heeft op zich weinig van doen met de kwaliteit van het Eve Sleep matras, maar ik voel aan mijn water dat de zomervakantie het uitgelezen moment is voor een make-over van de slaapkamer. Ik vind de kleur blauw van onze nieuwe dekbedhoes zo mooi dat ik overweeg een soortgelijke kleur te kopen voor de muur.

Eindoordeel

De verpakking

Je krijgt het eve matras vacuüm verpakt in een grote doos. Toevallig werkt een vriend van ons als koerier en ik vroeg hem of hij ons ‘pakketje’ vroeger kon brengen, omdat we die middag naar de Ardennen vertrokken. Het bleek een behoorlijk zwaar pakket (oeps) en natuurlijk wat aan de logge kant, maar op zich wel te tillen door één man.

Het matras uitpakken

Let erop bij het uitpakken dat je geen schaar in je nieuwe eve matras zet en dat je de ruimte hebt om hem te laten ‘vormen’. In dit geval is het niet meer handig om hem in je eentje op het bed te leggen: dat kan je het best samen doen. Eigenlijk was hij wel vrij snel in vorm, toen we hem eenmaal uit het plastic hadden gehaald.

Hoe gaat het na een maand slapen?

Na de eerste lyrische nacht volgden er natuurlijk nog veel meer. Helemaal pijnloos is het echter niet meer (dat was alleen de eerste keer helaas). En hoewel de klachten minder zijn ten opzichte van ons oude matras, is dit nog steeds niet optimaal. Ik vind het matras vrij hard en daardoor heb ik het gevoel dat mijn rug niet helemaal recht ligt.

Ro is wel erg blij met de vooruitgang ten opzichte van wat we eerst hadden. ‘Op jouw gewoel na, rust mijn lichaam beter uit op ons nieuwe matras.’ Een kleine toevoeging die ik hierop moet doen: ondanks dat ik hem dus bijna uit bed duwde halverwege de nacht, ligt de rand van het matras net zo comfortabel als het midden. Het voordeel van traagschuim is namelijk dat je matras aan alle kanten even stevig is. Geluk bij een ongeluk dus.

Edit 2019: wat de stevigheid betreft, is hij echt gelijkwaardig is aan toen we hem kregen. Overal, dus ook aan de zijkanten, ligt hij stevig. Alleen mijn rug blijft pijnlijk wanneer ik erop lig helaas. Waarom het de eerste nacht dus zo goed ging, weet ik niet precies.

Algemene informatie

eve matras

Na jarenlang onderzoek

 • Top cover (voert vocht af, luchtdoorlatend, afritsbaar en mag in de wasmachine op 40 graden)
 • evecomfort® laag (laat lucht maar liefst 30 keer beter door dan regulier traagschuim; goede techniek gaat inzinken tegen)
 • Memory schuimlaag (reageert op je lichaam, druk verlichtend)
 • Ondersteunende basislaag (7-zones ondersteuning, duurzaam, geschikt voor alle lichaamstypes)
 • Anti-slipbasis (100% polyester met anti-sliplaag; brandvertragend)

Goed voor je rug

Deze basis zorgt voor verlichting en steun op de punten waar dat nodig is (schouders, heupen) en stevigheid tijdens het liggen. Je ‘zinkt’ dus niet en dat is ongeacht hoe je voorkeurshouding is en waar op het bed je ligt. Eigenlijk wat ik hierboven dus al beschreef: je ligt overal stevig. Zelfs als je op het randje (of bijna naast het bed) ligt. 

Beste koop

Na maar liefst 12 jaar lang onderzoek en feedback van ruim 70.000 klanten ontstond eve. De ‘nieuwe generatie traagschuim’, zoals ze het zelf noemen. Omdat veel mensen regulier traagschuim te warm vonden, ontwikkelde eve een nieuwe soort traagschuim die zowel verkoelend en veerkrachtig aanvoelt. En ben je niet overtuigd? Eve geeft je 100 dagen de tijd om te testen.

Prijs

Voor een tweepersoonsmatras van 180 bij 200 cm. betaal je € 850,00.

En ja dat is een flinke uitgave in één keer. Aan de andere kant is het toch best vreemd dat we met gemak een soortgelijk bedrag zouden neertellen voor een nieuwe televisie en niet voor je matras – waar je uiteindelijk toch een belangrijk deel van je leven op doorbrengt. Geen goede nachtrust levert je immers nog tal van andere klachten op.

Dus of het de investering waard is? Ja, ik vind van wel – mits je er goed op ligt. Benut de 100 dagen dan ook echt om te kijken of je erop vooruit gaat en of het voor jouw lichaam prettig ligt. Geldt voor jou hetzelfde als voor mijn man? Dan is het je geld zeker waard. Maar hou je klachten, dan is het verstandig je goed te laten voorlichten in een beddenzaak.

Bovendien mag je ook niet vergeten dat je voor een goed traagschuim matras al snel een hoger bedrag betaalt. 

Bijpassende accessoires

 • Matrastopper Wij hebben gelijk een matrastopper aangeschaft. Je moet er toch niet aan denken dat je investeert in een goed, nieuw matras en dat je kind in een onbewaakt ogenblik per ongeluk in of op het bed plast. Of dat je per ongeluk doorlekt. Perfect passende matrastoppers vind je in de web-shop.
 • Beddengoed Je kan kiezen voor een complete set (incl. hoeslaken) maar ook voor losse kussenslopen of een dekbedovertrek van 100% katoen.
 • Bedlinnen Voor een extra luxe gevoel. Je kan kiezen uit 9 mooie kleurencombinaties, waarbij de ene zijde licht is van kleur en de ander donkerder. Wij kozen voor blauw/lichtblauw. Het linnen is heerlijk stevig. Bovendien is linnen natuurlijk een heel duurzaam materiaal, luchtdoorlatend én voert vocht af. Daardoor voelt het altijd fris.
 • Dekbed Als je dan toch bezig bent, is een nieuw dekbed geen overbodige luxe. Bij eve vind je zowel aparte dekbedden als een vierseizoenendekbed.
 • Kussen Tot slot nog een laatste belangrijk item dat niet mag ontbreken op je bed: het kussen. In tegenstelling tot veel reguliere hoofdkussens, bestaat ook het kussen van eve uit traagschuim dat zich volledig vormt naar je lichaam. En eerlijk gezegd heb ik inmiddels zoveel gelezen over dit kussen, dat ik het zelf wil gaan proberen. Misschien is dat wel de laatste stap naar een volledig pijnvrije nacht!

Ken jij de traagschuim matrassen van eve al?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Deze review bevat opgestuurde producten. 

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

One thought on “Review | eve matras: voor het eerst in drie jaar slapen zonder pijn

 1. Hi! Wat schrijf je leuk je blogs. Ik kwam je toevallig tegen omdat ik mij aan het orienteren was naar matrassen. ( Ik heb snel een nieuwe nodig, maar geeeen idee wat nou nodig heb. Daarom vind ik dit soort reviews altijd wel handig. Alleen wilde ik naar de site gaan maar die werkt helaas niet meer.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten