Sintwinweek 7 | Een verslavend leuk spelletje!

In deze review van het Candy Crushbordspel nemen we jullie mee naar een verslavend leuke bezigheid! Is het spel net zo leuk als de app? June en ik testten het voor je uit! En wil jij ook graag kans maken? Onderaan vertel ik je meer over de winactie. 

June en ik zijn de uitgelezen kandidaten voor zo’n spelletje: we hebben het namelijk allebei een tijdje fanatiek gespeeld. Nu maar hopen dat we vanaf nu niet elke vrije seconde besteden aan dit bordspel πŸ˜‰

Hoe speel je Candy Crush? 

Je kan het spel spelen met maximaal vier spelers. Kies je ervoor het met zijn tweetjes te doen, dan is het handig als je speelvelden neemt die tegenover elkaar liggen. Dan weet je in elk geval dat je lekker kan dwarsbomen met streepsnoepjes. 

De jongste speler mag beginnen en gooit met de zes dobbelstenen. Je mag maximaal drie keer gooien en dan het aantal snoepjes pakken dat hoort bij je score. Bij drie van dezelfde kleur, pak je een normaal snoepje. Bij vier zijn dat een normaal snoepje en een gestreepte, etc.

Het spelverloop

In eerste instantie dacht ik eigenlijk dat je heel snel door het potje zou heengaan. Uiteindelijk is het aantal stappen van je beginsnoepje tot de kers helemaal niet zo lang. En toch hebben we uiteindelijk ruim een halfuur zitten spelen. Ook wel door een foutje van mijn kant: 

candy crush bordspel
Op de foto zie je dat ik er in principe was. Ware het niet dat ik dus een foutje maakte en drie paarse snoepjes op een rij legde. Weg voorsprong!

Op het bord hierboven zie je wat ik had neergelegd: drie snoepjes naast elkaar in dezelfde kleur. Bovendien snoep-in-zak, die ervoor zorgde dat het een en ander ontplofte Γ©n een streepjes snoepje. Kortom, ik was mijn halve bord in één klap kwijt en kon weer opnieuw beginnen. 

Uiteindelijk won ik gelukkig, maar ik had geen beurt hoeven overslaan, want dan was June er met de winst vandoor gegaan! 

Lijkt het Candy Crush bordspel op het spel uit de bekende app? 

Ja, gedeeltelijk wel. Stel dat je drie dezelfde snoepjes naast elkaar legt, dan haal je het rijtje weg. Ook kan je chocolade gebruiken om een andere speler te dwarsbomen Γ©n snoepjes op zijn of haar bord wegspelen. Dat wordt nog leuker natuurlijk wanneer je het met vier spelers doet. 

Is het spel net zo verslavend? 

Dat gelukkig niet πŸ˜‰ Je hebt zelf in eigen hand hoe je speelt en bent er op een heel andere manier mee bezig. Dat het aanzienlijk langer duurt dan het spelletje uit de gelijknamige app, scheelt ook. Net als dat je dit niet in het donker kan spelen, vlak voor je gaat slapen. Dus in die zin: nee. Maar het is wel hartstikke leuk! 

Ons eindoordeel

Ik was blij verrast door het Candy Crush bordspel. Moet ook zeggen dat ik niet echt specifieke verwachtingen had, maar vind het toch altijd een beetje afwachten met een spel dat gebaseerd is op iets dat je al kent. 

We hebben echt heel erg gelachen om mijn blunder, waren allebei erg fanatiek en gaan het zeker nog eens spelen. Ideaal voor de decembermaand! 

Wil jij ook graag het Candy Crush bordspel? 

Zo maak je kans! 

 1. Laat in een geldige reactie achter onder het Facebookbericht dat je meedoet.Β 
 2. Tag je meest fanatieke vriend (voor elke vriend die via jou lid wordt van mijn pagina krijg je een extra winkans!)
 3. Like Lotus Writings op Facebook

Op deze winactie zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing

Zelf kopen? 

Van de maker van dit spel zijn er meerdere toffe spellen verschenen:

Bedankt! 

Dankzij jullie groeide Lotus Writings afgelopen jaar met 200%

Vergeleken met vorig jaar oktober zag ik mijn bezoekersaantallen verdriedubbelen. Ook op Facebook groeide ik met ruim 450 volgers. Dank jullie wel! Voor de betrokkenheid, je reactie onder die ene blogpost, het meedoen aan winacties en taggen van je vrienden. Zonder jullie had ik het niet gekund! Daarom speel ik (dankzij 7 fantastische samenwerkingen) deze week voor Sinterklaas met 7 cadeaus die wij ook geweldig vinden. En volgt jouw vriend(in) Lotus Writings vanaf nu ook? Dan verdubbel ik je winkansen!

Waar maak je deze week kans op?

 • Een magische, onvergetelijke Video van Sint
 • Het hilarische spel Pie Face Cannon
 • LOL Under Wraps pakket (Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar!)
 • Wobbly Worm: het grappigste behendigheidsspel van dit moment
 • De leukste unboxing schoencadeautjes voor 2018 (met Littles Pet Shop en My Little Pony in het ene pakketje; Nerf, Playskool Heroes en Ready2Robot in het andere)
 • Mystery Gift 1 van VTech (speciaal voor peuters en kleuters)
 • Mystery Gift 2 (een verslavend leuk gezelschapsspel!)

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

13 thoughts on “Sintwinweek 7 | Een verslavend leuk spelletje!

 1. ❀️ wat leuk ❀️ Met heel veel plezier waag ik mijn kansje voor dit mooie spel. Geliked & gedeeld ??

 2. Ik speel dit heel graag op tablet maar zou het wel liever spelen met iemand anders in het echt. Dus ik waag mijn kans!

 3. Super leuk, wij zijn dol op spelletjes. De warme gezelligheid en genieten maar. Wij zijn heel benieuwd naar dit spel!

 4. Super leuke actie weer!! Kids zijn dol op spelletjes dus weet zeker dat dit weer een hoop gezelligheid geeft, onwijs benieuwd naar het spel πŸ™‚ erg leuk om te mogen winnen!! Op fb al wat vrienden uitgenodigd ieder geval en nu maar duimen!! Spannend!!

 5. mijn kleindochters arwen en benthe gaan uit hun plaat als de naam van oma hier straks als winnaar staat
  spelletjes spelen is gelukkig nog steeds het leukste tijdverdrijf bij deze dames

 6. Hoi hoi ja super leuk ik doe héél graag mee ik volgde je al en ik zal zeker mijn best doen om deze spel te winnen ik speel dit spel ook via de app zo verslavend haha ik zal mijn vriendinnen uitnodigen en ze ook tagge?

 7. Ik doe graag mee want ik ben er erg nieuwsgierig naar! Het spel op de app speel ik nog bijna dagelijks. Leuk om samen te kunnen spelen.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten