Home » Vrije tijd » Entertainment » Review Angry Birds 2: samen tegen de nieuwe vijand

Review Angry Birds 2: samen tegen de nieuwe vijand

Première Angry Birds 2

Hoewel ik het eerste deel niet heb gezien, was ik wel een tijdlang verslaafd aan het gelijknamige spelletje. Maar hoe je daar nu een leuke film van zou kunnen maken? Ik wist het niet goed. Tot ik de trailer zag althans: ik heb heel erg gelachen om Ruben Nicolai als het groene varken Leonard. Dit beloofde veel goeds! Daarom was ik heel blij dat we op woensdagochtend 14 augustus aanwezig mochten zijn bij de première van Angry Birds 2.

Angry Birds 2

Het verhaal

De eeuwigdurende strijd tussen de vogels en biggen wordt op pauze gezet wanneer ze een derde eiland ontdekken: adelaarseiland. De nieuwe vijand heeft het op hen gemunt en lanceert gigantische ijsballen. Om de adelaars te kunnen stoppen, besluiten de vogels en biggen tijdelijk hun vete te staken en de krachten te bundelen. Maar lukt het hen wel op tijd om de gemene Zeta te verslaan? En zijn ze in staat hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven om de toekomst van beide eilanden te redden?

Trailer

Stemacteurs Angry Birds 2 (EN)

 • Red (Jason Sudeikis)
 • Chuck (Josh Gad)
 • Bomb (Danny McBride)
 • Silver (Rachel Bloom)
 • Leonard (Bill Hader)
 • Courtney (Awkwafina – Nora Lum)
 • Gary (Sterling K. Brown)
 • Mighty Eagle (Peter Dinklage)
 • Zeta (Leslie Jones)
 • Debbie (Tiffany Haddish)

Stemacteurs Angry Birds 2 (NL)

 • Red (Eddy Zoey)
 • Chuck (Enzo Knol)
 • Bomb (Murth Mossel)
 • Silver (Do)
 • Leonard (Ruben Nicolai)
 • Courtney (Pip Pellens)
 • Gary (André Dongelmans)
 • Mighty Eagle (Frans Lammers)
 • Zeta (Soundos El Ahmadi)
 • Debbie (Olcay Gulsen)

Is Angry Birds 2 goed te volgen als je deel 1 hebt gemist?

Ja, prima gelukkig. Het eerste deel heb ik destijds niet gezien, omdat ik eigenlijk niet had verwacht dat het heel leuk kon zijn. Dit keer besloot ik toch te gaan en werd enorm verrast. Er was, voor zover ik kon beoordelen, weinig referte aan deel 1. Misschien denk ik daar anders over als ik hem wél heb gezien.

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de Angry Birds: de serie (3 seizoenen) staat nu op Netflix!

Eindoordeel over Angry Birds 2

In één woord: geweldig! Ik heb gelachen, de kinderen zaten met een grote grijns te kijken en om me heen hoorde ik ook enthousiaste reacties op de film. Perfecte film dus voor de laatste weken van de zomervakantie! Zeker als het zo regenachtig blijft 🙂

Gaan jullie naar Angry Birds 2? En heb je deel 1 ook gezien?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

15 gedachten over “Review Angry Birds 2: samen tegen de nieuwe vijand

 1. Leonard en Red! Hier zijn de Angry Birds nog hot item; knuffels en poppetjes ervan zijn dagelijks favoriet om mee te spelen. Deel 1 onlangs nog eens gekeken op voorbereiding van deel 2!

 2. Dochterlief zegt Stella! Tja, ze is roze!..?
  Toevallig van de week deel 1 weer een keer gekeken, vind ze zelf allemaal best grappig eigenlijk haha?

 3. Red is onze favoriet. Ik neem heel graag mijn zoon mee. Heerlijk om samen weer eens een film in de bios te gaan kijken. En misschien wel met mijn BF Lina en haar zoon.

 4. Ja, de varkens en Leonard zijn echt heel grappig. Vooral in deel 1 waar hij uit het vliegtuig komt rollen vonden wij erg grappig. Wij zijn heel erg benieuwd naar deel 2 dus doe graag mee.

 5. Wij hebben niet een favoriete. We vinden ze als team hilarisch. Het lijkt mij super om dit pakket te winnen voor mijn dochter. Die groep 6 heel spannend vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten