kamperen in het najaar

Reistip: dit najaar kamperen met de kids

kamperen in het najaar

Zin om het komende najaar te gaan kamperen met de kinderen? In dit artikel vind je handige tips en de voordelen van reizen buiten het zomerseizoen om.

Op reis in het najaar

Het is nu nog volop zomer, maar voor je het weet worden de dagen korter en moeten de kids alweer terug naar school. Ik vind het niet erg, ik hou van alle seizoenen, dus ook van de herfst. Vooral als we weer zo’n fijne indian summer hebben als vorig jaar. De natuur is dan ook op zijn mooist met al die mooie kleuren. Dus ik zit er over te denken om lekker te gaan kamperen dit najaar. Jij ook? Lees dan zeker eerst mijn tips over wat allemaal mee te nemen en waar je rekening mee moet houden als je op roadtrip gaat met je kinderen.

Waarom kamperen in het najaar?

Heb je kinderen die jonger zijn dan vijf en nog niet naar school moeten? Dan kan je de zomerse topdrukte prima omzeilen door in de herfst op pad te gaan en de kinderen zonder zorgen laten ravotten. En zijn je kinderen al ouder? Dan kan je ook prima een weekendje weg in plaats van een hele week. Dat hoeft niet ver te zijn, er zijn zo veel mooie groene plekjes in Nederland, of vlak over de grens. Denk maar aan de Ardennen in België of de Moezelstreek in Duitsland.

Hét voordeel van een uitstel van je vakantie tot na de zomer is bovendien dat een staanplaats op een camping doorgaans een stuk goedkoper is dan in het hoogseizoen. Je krijgt sowieso meer waar voor je geld. Daarnaast is het in de vroege herfst, zeker als je een beetje naar het zuiden trekt, vaak ook nog zacht weer, dus slapen in een camper of tent is geen probleem.

Bereid je goed voor

Ik zei het al, de bossen zijn in de herfst op hun mooist. Mijn dochters springen om het hardst in de plassen regenwater en de bladeren kleuren prachtig. Een nadeel aan de herfst is echter dat autorijden verraderlijk kan zijn. De weersomstandigheden kunnen snel veranderen. Ga je er komend najaar op uit met de camper of vouwwagen? Zorg dan zeker dat je een goede trekhaak hebt, zodat je geen problemen ondervindt onderweg naar de kampeerplaats en je vakantie niet in mineur hoeft te beginnen. Mocht je een nieuwe trekhaak nodig hebben, dan kun je via een aanbieder zoals Rameder gemakkelijk de juiste voor jouw auto vinden.

Behalve dat je auto in orde moet zijn, heb je ook een tent én een slaapzak nodig die geschikt zijn voor alle seizoenen geschikt. Datzelfde geldt voor je kleren: ook die moeten geschikt zijn voor alle verschillende weertypes; een goede regenjas, een dikke trui, maar ook t-shirts en een korte broek. En tot slot zijn gezelschapsspelletjes onmisbaar, als het dan toch regent, gezellig binnen te blijven. Zo houden wij enorm van een potje pesten – het kan er dan behoorlijk fanatiek aan toe gaan.

Tot slot een laatste tip, plan op voorhand waar je heen gaat, kijk wat de mogelijkheden er zijn en of de camping aangepast is aan kinderen. Gelukkig is er de kids-campings.com waar je een handig overzicht krijgt van kindvriendelijke campings in Europa!

Gaan jullie graag kamperen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Syda Productions – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *