regen in je zomervakantie

Regen in je zomervakantie: 10 geweldige activiteiten voor binnen

Regen in je zomervakantie? Het blijft Nederland…

Nederlandse zomers zijn onvoorspelbaar. Wie weet zit je zes weken lang met een hittegolf en verzucht je dat je verlangt naar de tijd dat het nog zo lekker vaak regende, maar voor het zelfde geld zit je met regen in je zomervakantie en verlang je naar een beetje zon. Stel dat we de komende weken in die laatste situatie zitten, wat dan? Want om nu heel de dag door te brengen op elkaars lip, terwijl iedereen van ellende ondersteboven op de bank hangt, daar schiet niemand iets mee op. Wat is nu leuk en niet zo ‘saai’ (zoals onze oudste zou zeggen) als ouderwets kleuren of kleien in de vakantie?

10 activiteiten tijdens regen in je zomervakantie

 1. Trek je oude kleren uit de kast (of die van vriend/man) en hou een modeshow.

  Laat ze zich verkleden met verschillende outfits, zet leuke muziek op en voorzie de show van commentaar. Tussendoor mooie gelegenheid om foto’s te maken. Waar ze normaal gesproken misschien niet meer zo’n zin hebben op de foto te gaan, nu vast wel met hun mooie creaties! Helemaal leuk om vriendjes of vriendinnetjes te laten meedoen.

 2. Verduister hun slaapkamer en bouw een hut.

  Trek alle kleden uit de kast, maak gebruik van (bureau)stoel, bed en andere handige meubels en maak er een mooie hut van. Misschien leuk om in te picknicken of een verhaal voor te lezen.

 3. Tekenen is sowieso wel leuk, maar wat dacht je van een eigen stripverhaal?

  Laat hun eigen fantasie de vrije loop, je kunt het zo gek niet bedenken; alles is mogelijk.

 4. Neem je eigen film op.

  Met mobieltjes kun je heel makkelijk een eigen film maken. Zorg natuurlijk wel voor voldoende vrij geheugen, maar dan kun je aan de slag. Ze mogen hun eigen verhaal bedenken en jij neemt het op. Laat ze rondlopen als dieren, verkleed ze tot nette dames (misschien zelfs met wat make-up of schmink) of maak een kroon van aluminiumfolie voor nog meer effect.

 5. Bak iets lekkers.

  Misschien zijn de kinderen dol op cupcakes (om te versieren), vinden ze het leuk om te helpen bij het bakken van pannenkoeken of hebben jullie deze middag juist enorme trek in zelfgemaakte pizza?

 6. Bouw je huiskamer om tot thuisbioscoop!

  Perfect voor dit soort momenten is een lievelingsfilm, dan zit je namelijk altijd goed. Je kunt in de magnetron popcorn met ze bakken, lekker knus met zijn allen op de bank gaan zitten en dan een uurlang genieten van Disney/Minoes/Nijntje/… (Voor jou een uitgelezen moment om even bij te komen of een powernap te doen)

 7. Trek kaplaarzen en regenjas (pak) aan voor een lekkere wandeling.

  Wist je dat de lucht vol zuurstof zit met regen? Heel gezond dus om een stuk te gaan lopen met de kinderen. Ze kunnen hun energie kwijt, mogen vies worden en misschien nog wel het allerheerlijkst aan zo’n dag is na afloop een lekkere warme douche om weer op te warmen.

 8. Maak samen een verveelpot voor dit soort momenten.

  Mochten ze nergens zin in hebben, kun je hen er altijd op wijzen dat ze het zelf hebben bedacht.

 9. Organiseer een spelletjesmiddag.

  Stel een heuse competitie op met Mens-erger-je-niet, Ganzenbord, Twister en Wat ben ik? Aan het eind van de dag mag de winnaar bedenken wat je die avond gaat eten.

 10. Ideaal weer voor dierentuin of pretpark

  Als je geen zin hebt om hele dagen thuis te zitten, wat begrijpelijk is, dan zijn pretparken en dierentuinen een goed alternatief (overigens: liever met motregen dan flinke hoosbuien). Vaak is het stukken minder druk en wie weet breekt halverwege het zonnetje zelfs door! Heb jij toch maar mooi de mazzel dat je toch bent gegaan.

Wat doe jij het liefst met de kinderen tijdens regen in je zomervakantie?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

12 Replies to “Regen in je zomervakantie: 10 geweldige activiteiten voor binnen

  1. Heerlijk he? Zolang het niet te hard waait of onweert, kan ik daar echt van genieten. En die verveelpot is een uitkomst, hoewel we hem nauwelijks nog gebruiken; de oudste speelt bijna altijd buiten.

 1. Wat ook leuk is, is om zelf kleding te maken van oude kleding iets nieuws maken of stof kopen om iets te maken! Soms kan je ook in winkels iets kopen om je kleding mooier/leuker te maken. Zo wordt iets saais vanzelf weer leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge