Ro’s 27 redenen om geen huisdieren te nemen

dierendag

Onaardige titel, vind je niet? En ik vind het eigenlijk ook een heel lastig onderwerp. Want ik zou graag een klein katje kopen. Maar we doen het niet, omdat Ro volgens hemzelf wel meer dan 101 redenen heeft om niet voor een huisdier te kiezen. We schreven ze op en kwamen tot een iets minder indrukwekkende lijst van 27. Helaas nog altijd meer dan mijn argumenten om wél te gaan voor een kitten of puppy…  

Ro’s 27 redenen om geen huisdieren te nemen

Ik ben niet per se een dierenvriend. Merel claimt er wel eentje te zijn. Ze zou namelijk dolgraag een puppy willen kopen of een kitten. Maar gelukkig heb ik momenteel nog 27 redenen om daar niet in mee te gaan. Waarom? Omdat ik waarschijnlijk alle rotklussen op me moet nemen. Denk je dat er geen 27 te verzinnen zijn? Wacht maar af…

Hierom wil ik nu geen huisdier:

 1. De kattenbak
 2. Zindelijkheid
 3. Eten geven
 4. Uitgespuugde haarballen opruimen
 5. Diarree
 6. Rondslingerende poep in het algemeen (‘O ik had het helemaal gemist, vond wel dat het een beetje typisch rook…)
 7. Rust bewaren in huis
 8. Ruzies beslechten
 9. Oppas zoeken wanneer we een weekje op vakantie willen
 10. De dierenarts
 11. Ik zou de man zijn die met afhangende schouders en chagrijnig gezicht in de stromende regen staat te blauwbekken om die hond uit te laten. Waarschijnlijk omdat Merel ‘het dolgraag zou willen doen, maar écht te moe is.’
 12. Puppytraining
 13. Borstelen
 14. In bad doen
 15. Alle spulletjes schoonmaken en wassen (kussens, knuffels en speeltjes)
 16. Extra stofzuigen
 17. En dweilen
 18. Modderpoten wegpoetsen
 19. Voeding kopen
 20. De geur van urine verwijderen
 21. Zorgen dat de kat niet ontsnapt door de achterdeur
 22. Ontvlooien
 23. Laten ontwormen
 24. Langs de dierenarts voor sterilisatie
 25. Consequent blijven (‘Ah, maar dat koppie, papa… daar kan je toch geen nee tegen zeggen? – Jawel!)
 26. Verzekering regelen
 27. Inenten

Conclusie

Voor mijn gevoel wordt de aanschaf van een huisdier echt een kleine ramp. In een huishouden met drie kinderen waarbij we het al druk zat hebben en regelmatig slaap tekort komen, zit ik niet te wachten op een extra verantwoordelijkheid.

En misschien valt het reuze mee, zoals Merel beweert, maar ik zie mezelf gewoon al zwoegen en bikkend de haarballen van het laminaat schrappen, terwijl zij gemoedelijk op de bank liggen te kroelen met de kat. Dan kijk ik liever een film als Huisdiergeheimen 2: wel de lusten, niet de lasten!

Zolang die kleintjes hun eigen puppyogen nog niet te veel gebruiken, houden we het maar zo. Als ze heel graag willen knuffelen, gaan ze maar lekker naar tante en oom. Al begreep ik dat zij de taken samen verdelen, dus er is hoop… 

Merels 3 redenen om er wel eentje te nemen

 1. De kinderen vinden het fantastisch! Dat weet ik nu al. En ik zelf ook.
 2. Ik groeide op met een hele lieve kat. Daardoor weet ik hoe je ze moet opvoeden, waar je aan moet denken en dat het echt zo’n fijne toevoeging is op je gezin. Kinderen leren voor een ander levend wezen te zorgen en verantwoording dragen.
 3. Ze zijn zo heerlijk warm in de winter! Niks fijner dan een spinnende kat op schoot die van plezier zijn nageltjes in je bovenbeen zet.

Hebben jullie een huisdier?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

5 thoughts on “Ro’s 27 redenen om geen huisdieren te nemen

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten