Lekkere recepten met kruidnootjes: van cheesecake tot tiramisu

Hoewel je sinds eind augustus al kruidnootjes in de supermarkt kon vinden, horen ze echt bij deze tijd van het jaar. De dagen worden korter, de buitenlucht kouder en wat is dan heerlijker om een mok chocomel in te schenken en wat kruidnootjes te eten? Of wat dacht je van één van deze vijf recepten? Kruidnootjes, maar dan als ingrediënt voor de lekkerste taarten en cakes!

Lekkere recepten met kruidnootjes

Kruidnootjes cheesecake

Met wat witte chocolade(letters), monchou en alle andere ingrediënten voor deze kruidnoten cheesecake tover je zo een heerlijk exemplaar op tafel. De karamelswirl maakt hem natuurlijk af. Een cheesecake is een heerlijk baksel voor tussendoor, maar je kan hem natuurlijk ook perfect serveren op pakjesavond. De bodem van kruidnootjes smaakt perfect in combinatie met het zachte van de witte chocola en roomkaas.

Tiramisu met kruidnootjes

Op zoek naar kruidnootjes met een Italiaanse twist? Dan zet je deze heerlijke (alcoholvrije, dus ook geschikt voor zwangeren) tiramisu op tafel. Eventueel met chocomel in plaats van koffie. Dan past het nóg beter bij Sinterklaas en pakjesavond. Deze lekkernij is trouwens ook ideaal als je minder dol bent op de klassieke tiramisu, doordat je de koffiesmaak kunt vervangen en dus geen alcohol gebruikt.

Rocky road met kruidnoot

Het heerlijke aan een rocky road is dat je de ingrediënten helemaal kunt aanpassen naar jouw eigen smaak. Met Sinterklaas stop je er bijvoorbeeld (natuurlijk) kruidnootjes in, maar wat dacht je ook van schuimpjes en marshmallows? Voor de liefhebber kunnen er zelfs pepernoten bij en misschien wel wat kruidnootjes in een speciale smaak? Dit fantastische tussendoortje is ideaal als snack bij pakjesavond, maar minstens zo lekker als de kinderen op school zitten. Voor inspiratie en het juiste recept kijk je hier.

Trifle

Een trifle is een prachtig toetje om te serveren als je familie of vrienden lekker blijven eten. De verschillende laagjes ogen feestelijk, de smaken bij elkaar zorgen voor lekkere combinatie. Op zoek naar een snelle trifle? Deze met o.a. witte chocola en aardbeien wil je zeker een keer proeven.

Appel-kruidnootjeskruimeltaart

Appeltaart en kruidnootjes, beide van de categorie ‘altijd goed’ en in combinatie de perfecte Sinterklaassnack met kruidnootjes. In principe maak je een gewoon deeg voor de taart, maar hier voeg je speculaaskruiden aan toe. Verder gebruik je amandelspijs en kruidnoten voor die echte sinterklaassmaak. Lees hier het hele recept en de exacte verhoudingen.

Smakelijk eten!

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Charlotte Lake – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Lekkere recepten met kruidnootjes: van cheesecake tot tiramisu”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *