Recept voor moeilijke eters | Kip cajun wraps met sla

recept cajun kip

Sophies oudste zoon zat in een lastige fase wat eten betreft. Daarom bedacht ze lekkere recepten om hem toch groenten binnen te laten krijgen, maar op een creatieve manier. In deze serie deelt ze haar favoriete recepten voor kinderen. Gezond, maar lekker!

Kip cajun wraps met sla

Dit is toch wel één van de favorieten van onze zoon. Het is weliswaar niet supergezond, maar ook niet heel ongezond. Bovendien kan je hier en daar een en ander aanpassen om er meer groenten in te verwerken. Het is zeker de moeite waard om een keer te proberen. Denk ook aan de kracht van de herhaling: hoe vaker je kind komkommer eet, des te sneller ze het ook gewoon als snack pakken.

Recept kip cajun wraps (2-3 personen)

Het recept is voor ongeveer 3 personen en gebaseerd op dit originele recept van Brenda Kookt. Wij houden meestal met 2 volwassenen en een peuter nog wel een beetje over. Je kunt ervoor kiezen dit recept te eten met brood (pitabrood of zelfgemaakt brood) of wraps. Die laatste hebben trouwens mijn voorkeur, maar laatst waren ze over de datum en heb ik zelf even snel wat brood gemaakt (zie ook: recept kipshoarma).

Nodig voor dit recept

Ingrediënten wraps

  • 5-6 wraps
  • 4 stukken kipdijfilet
  • Cajunkruiden (heb je deze niet, dan staat onderaan hoe je je eigen cajunkruiden kunt maken)
  • Bloem
  • Ei
  • Paneermeel
  • Spekreepjes
  • Pijnboompitten

Ingrediënten saus

  • 1 eetlepels honing
  • 1 kleine eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise

Samenvoegen, roeren en klaar!

Daarnaast nog nodig:

  • Crème fraîche
  • Sla (half zakje)
  • Komkommer

Bereidingswijze van de kip cajun wraps

  1. De kipdijfilet die ik gebruik, komt van de Islamitische slager. Ik koop altijd een flinke voorraad, die ik thuis in kleinere zakjes invries. Na het ontdooien was ik de kip, zoals ik geleerd heb van mijn schoonmoeder: ik neem een bak met water, flinke scheut azijn en de sap van een limoen. Hier laat ik de kip een kwartiertje in liggen en daarna spoel ik het af met water en dep ik het droog met keukenpapier.
  2. De kipdijfilet leg ik in zijn geheel neer. Eventueel kan dit ook vervangen voor kipfilet.
  3. Smeer de cajunkruiden uit over de kip. Strooi daarna meel eroverheen en wrijf dit eroverheen. Het ei mag je kloppen met een vork of kluts en daarna uitsmeren. Ik gebruik hier een kwastje voor, maar dit kan ongetwijfeld ook met je handen of door de kip door het ei te halen in een schaaltje. Daarna strooi je rijkelijk het paneermeel eroverheen.
  4. Zet de koekenpan op het vuur met een klein scheutje zonnebloemolie. Bak de kipdijfilet in ongeveer 10 minuten aan beide kanten bruin. Wil je controleren of de kip goed is, snijdt de kip door het dikste punt door. Wanneer dit makkelijk gaat, dan is de kip gaar, anders nog even in de pan bakken.
  5. Bak ondertussen de spekjes en pijnboompitjes in een pan en doe dit in een schaaltje. Maak de honing-mosterdsaus en doe de crème fraiche in een bakje. De sla en komkommer mogen ook klaargemaakt worden en de wraps kunnen opgewarmd worden.
  6. Is de kip klaar? Haal het uit de pan en snijd het in reepjes.

De wrap beleggen:

  • Smeer de wrap in met crème fraiche.
  • Leg een reepje met sla en komkommer in de wrap.
  • Verdeel stukjes kip over dit reepje.
  • Doe de honing-mosterdsaus over het vlees.
  • Strooi de spekreepjes en pijnboompitjes over het geheel.
  • Vouw de wrap dicht.

Eet smakelijk!!

Maak je eigen cajunkruiden

Geen Cajun kruiden in huis zoals ik? Dit is erg makkelijk te maken. Je hebt nodig:

  • 4 tl. uienpoeder
  • 4 tl. paprikapoeder
  • 4 tl. knoflookpoeder
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 1 tl. peper
  • 1,5 tl. cayennepeper

Wat is het favoriete kipgerecht bij jullie thuis?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Uitgelichte afbeelding, Joe Gough – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten