Recept voor moeilijke eters | Pompoen pannenkoekjes

recept pompoen pannenkoeken

Sophies oudste zoon zat in een lastige fase wat eten betreft. Daarom bedacht ze lekkere recepten om hem toch groenten binnen te laten krijgen, maar op een creatieve manier. In deze serie deelt ze haar favoriete recepten voor kinderen. Gezond, maar lekker!

Pompoen pannenkoeken (Arepa di Pampuna), voor 3-4 personen

Antilliaans recept

Mijn schoonmoeder komt van de Dominicaanse Republiek. Na een lange tijd op de Antillen te hebben gewoond, waar mijn man geboren werd, nam ze enkele recepten mee naar Nederland. Waaronder de Arepa di Pampuna, zoals hieronder staat. Hij kende het dus al toen ik hem hiermee verraste. Het is een groot succes bij ons hele gezin. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat er groenten in verstopt zitten! Een goede, gezonde start van de dag dus.

Nodig voor de pompoen pannenkoekjes

Ingrediënten

  • Halve flespompoen
  • Twee eieren
  • 200 ml. melk
  • 200 gram bloem (alternatief: 200 gram speltbloem)
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • Zonnebloem- of kokosolie

Optioneel: vanillesuiker, rozijnen

Nodig in de keuken

  • Dunschiller
  • Staafmixer of blender
  • Kom
  • Mixer of keukenmachine
  • Pan
  • Koekenpan

Zo bereid je de pompoenpannenkoeken

  1. Schil een hele pompoen met een dunschiller en verwijder de pitten. Het vruchtvlees snijd je in kleine stukjes.
  2. Kook de flespompoen in een pan met water tot hij zacht is. Je kunt dit controleren door erin te prikken. Glijden de stukjes van je vork? Dan kan je hem afgieten.
  3. Verdeel de flespompoen in twee delen. De ene helft kan je invriezen of gebruiken bij een ander gerecht; de andere helft pureer je met de staafmixer of blender.
  4. Pak je mengkom en voeg melk, eieren, bloem, bakpoeder, zout en kaneel toe. Mix dit tot een gladde massa.
  5. Als je hiermee klaar bent, voeg je de gepureerde halve flespompoen toe met een lepel of spatel. Je roert dit tot een geheel.
  6. Verwarm in de koekenpan een beetje olie. Zodra deze voldoende heet is, maak je met een grote lepel 2-3 pannenkoekjes in de pan (niet te groot, vergelijkbaar met deze banaan-havermoutpannenkoeken of American pancakes)
  7. Zodra er belletjes ontstaan in het beslag, kan je de pompoen pannenkoek omdraaien. Ze zijn gaar wanneer beide kanten bruin zijn en de binnenkant gestold.

Dit recept is gebaseerd op het origineel van Antilliaanseten.nl. Hier vind je sowieso veel lekkere gerechten.

Beleg voor op je pompoen pannenkoekjes?

  • Stroop
  • Poedersuiker
  • Ahornsiroop
  • Kaas en/of spek

Succes! Wij ontbijten met zijn drieën van dit recept en hebben vaak nog wat pannenkoekjes over voor de lunch. Het is dus geschikt voor 3-4 personen.

Ga jij de pompoenpannenkoekjes proberen?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, Vladislav Noseek – Shutterstock

About Sophie

Ik ben Sophie (33), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (3 en 0). Op Lotus Writings schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, maar ook over mijn zwangerschap en het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

One thought on “Recept voor moeilijke eters | Pompoen pannenkoekjes

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten