Recept: kruidnootjes cheesecake met karamelswirl

kruidnootjes cheesecake recept

Op veler verzoek deelt mijn moeder in dit artikel het recept van haar heerlijke kruidnootjes cheesecake. Wat ons betreft de lekkerste taart voor Pakjesavond.

Kruidnootjes cheesecake

Recept cheesecake met kruidnootjes

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 400 gram speculaas
  • 125 gram ongezouten boter

Voor de cheesecake

  • 600 gram zachte MonChou
  • 125 ml. slagroom
  • 300 gram witte chocola
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 75 gram kruidnoten
  • 1 tl. maizena

Voor de gezouten caramel

  • 30 gram boter
  • 50 gram slagroom
  • 60 gram suiker
  • 2 tl water
  • zeezout of fleur de sel

Verder nodig

  • Springvorm, diameter 26 centimeter
  • Bakpapier uitknippen ter grootte van de bodem
  • Boter of spray om de randen in te vetten

Zo maak je je eigen kruidnootjes cheesecake met karamelswirl

Bereid de oven voor op 130° Celcius

De bodem van de cheesecake

  1. Verkruimel de speculaas in de keukenmachine en smelt de boter.
  2. Voeg de speculaaskruimels toe aan de boter en vermeng het tot een egale massa.
  3. Leg het bakpapier op de bodem en vet de zijkanten van de bakvorm in met bakspray of boter.
  4. Doe het speculaasmengsel in de vorm en druk het goed aan. Dat gaat prima met de bolle kant van een lepel.
  5. Zet de springvorm in de koelkast tot de vulling klaar is.

Vulling

  1. Smelt de chocola in de magnetron of au bain marie. Blijf regelmatig doorroeren.
  2. Roer met een mixer de MonChou glad en voeg de suiker toe.
  3. Dan één voor één de eieren erbij en mixen op de hoogste stand.
  4. Voeg de slagroom toe aan het mengsel.
  5. Tot slot voeg je de gesmolten witte chocolade toe en zet de mixer pas uit als het een mooie gladde vulling is.
  6. Roer met een spatel de kruidnoten erdoorheen.
  7. Pak de springvorm uit de koelkast en giet het chocolademengsel op de bodem.
  8. Bak de cheesecake in een uur gaar.
  9. Laat de taart in de oven afkoelen en zet hem daarna nog een uurtje of drie in de koelkast.

Karamelswirl voor over de kruidnootjes cheesecake

  1. Breng het water en de suiker in een pannetje aan de kook.
  2. Als de suiker goudbruin is, voeg je de boter en slagroom toe.
  3. Roer het op laag vuur heel goed door tot de saus glad is.
  4. Je kunt de saus voorzichtig over de kruidnootjes cheesecake schenken.

Eet smakelijk! Ga jij hem ook proberen?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Corina

Corina (62) is getrouwd met Frans, moeder van Merel en Sophie en oma van vijf kleinkinderen. Op Lotus Writings deelt ze heerlijke recepten, tips om meer uit je tuin te halen en hoe het is om oma te zijn.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten