Recept Bloemkoolpizza: is het echt lekker?

Dit jaar proberen we meer nieuwe recepten uit, waaronder bloemkoolpizza. Maar is dat nu echt zo’n succesformule als anderen beweren? Ik onderwierp een tafel vol kritische eters aan de test! Hieronder de uitslag én ons recept (met zelfgemaakte tomatensaus).

Bloemkoolpizza

Na het fiasco met de bloemkooltosti was ik een beetje huiverig om een andere succesformule te verpesten met een bloemkoolbodem. Het duurde dus eventjes voor ik deze gezondere pizzavariant aandurfde. Dit keer besloot ik mijn eigen kookkunsten op waarde te schatten en haalde een kant-en-klare bodem bij de Jumbo. Want eerlijk is eerlijk, die zagen er in elk geval ‘echt’ uit – in tegenstelling tot mijn bloemkool-met-geitenkaasplakkaat van vorig jaar.

Bloemkoolpizza dus.

Een vriendinnetje van Rose bleef mee eten en dat verhoogde meteen de druk. Wat als het niet lekker is? Ook Ro trok een grimas bij het horen wat er op het menu stond en offerde zich op: ‘Ik eet anders wel een boterham later, late lunch enzo…’ Kortom, de sfeer (en het wantrouwen) zat erin!

Gelukkig had ik een uur later lachende gezichten aan tafel. Die bloemkoolpizza is dus eigenlijk heel erg lekker. Vergelijkbaar zelfs met normale, maar dan zonder het vettige gevoel na afloop. Ik voelde me ook niet moe en over-verzadigd. Dus wat ons betreft mag hij vaker op tafel!

Hieronder deel ik het recept met jullie, omdat het de moeite waard is het zelf ook eens te maken.

Nodig voor een lekkere bloemkoolpizza

  • Pizzabodems van Jumbo (je kunt ze ook maken, in dat geval zou ik dit recept aanraden)
  • Tomatensaus (heel simpel om zelf te maken, recept hieronder)
  • Alles wat je maar lekker vindt op je pizza (geraspte kaas, paprika, champignons, salami, ham, olijven, pesto, mozzarella, ui, spinazie, kipfilet, ansjovis…)

De bereidingswijze is natuurlijk simpel: saus op de pizza, beleggen en in de oven. Ik kreeg een hele handige tip van één van mijn volgers: laat hem iets langer in de oven zitten (zo’n vijftien minuten), dan is hij lekker knapperig.

Tomatensaus

  • Een ui (fijn gesnipperd)
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree (ik gebruikte die van de Lidl)
  • 3 grote tomaten (zonder vruchtvlees), in stukjes gesneden
  • Oregano, basilicum, zout en peper naar smaak
  • 2 tl. suiker
  • 2 el. roomboter

Bak in olijfolie de ui glazig. Daarna voeg je knoflook en tomatenpuree toe tot het goed gemengd is. En daarna de stukjes tomaat, kruiden, zout, peper en suiker erbij. Dit laat je zo’n 5-10 minuten pruttelen (wel af en toe doorroeren, zodat het in elk geval niet kan aanbranden).

bloemkoolpizza lekkerder dan normale

Daarna voeg je de boter toe en roer je tot deze is opgelost. Zodra dat het geval is: pan van het vuur, overschenken en met de staafmixer fijn mixen. Klaar is Kees!

Heb jij weleens bloemkoolpizza op? Wat eet jij het liefst?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 thoughts on “Recept Bloemkoolpizza: is het echt lekker?

  1. ik maak mijn bloemkoolpizza van echt echt bloemkool want de bloemkoolvarianten die in de schrappen liggen blijven toch tarwe en teveel kh in zitten voor mij. en hier zijn ze allemaal om en vinden ze de zelf gemaakte toch lekkerder 😉 hier eten we een keer in de week pizza!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten