Real Escape Room Dordrecht | review van the News Room

real escape room

Een Escape Room wordt steeds populairder. Als vrijgezellenfeest, personeelsuitje, maar ook voor vriendengroepen is het een leuk uitstapje en weereens wat anders dan ‘gewoon’ wat drinken. Je laat jezelf opsluiten voor 60 minuten (soms iets meer of minder) en probeert puzzels op te lossen, codes te kraken en de hints te ontcijferen, om uiteindelijk te kunnen ontsnappen – hoop je, althans… Wij gingen naar Dordrecht en bezochten the News Room bij Real Escape Room. Of we het redden? 

Lees ook: Review: reuzenrad The View Rotterdam – hoe was het?

Mij moest dat toch lukken?

Ik zeurde al maanden tegen iedereen die het maar wilde horen dat ik ook eens een Escape Room wilde proberen. Waarom? Omdat ik zoveel enthousiaste verhalen had gehoord en bovendien van veel mensen die het net niet gehaald hadden. Bij mij wakkert dat dan altijd een soort iets te grote zelfverzekerdheid aan: mij moet dat toch lukken? Ik was dus zo blij als een kind, toen een vriendin voorstelde om onze verjaardagen gezamenlijk op deze manier te vieren.

Real Escape Room Dordrecht

Na even rondkijken op internet, leek het me het leukst om naar Dordrecht te gaan: the News Room. Van de andere kamers (iets met een clown en de ander met een klein meisje – daarna stopte ik subiet met lezen) zou ik vermoedelijk nog maandenlang geteisterd worden door nachtmerries.

escape room

De perskamer

Ik zal geen spoilers geven, maar het bleek lastiger dan we dachten. Je gaat terug in de tijd naar 1962 en komt terecht in een oude vervallen perskamer van de krant. Je moet binnen een vooraf gestelde tijd een krantenartikel aanleveren, aan de hand van verschillende aanwijzingen. Dat ging minder soepel dan verwacht. We zagen hints over het hoofd of vonden ze sowieso niet, raakten codes kwijt en liepen tijdelijk vast vanwege onze tunnelvisie. Ik kan me dus na deze ervaring wel iets beter voorstellen waarom de spelers van Wie is de Mol soms zelf de boel onbedoeld saboteren.

Maar goed, uiteindelijk sprongen we een gat in de lucht en dachten er te zijn, toen vanuit het niets de welbekende adder zijn kop uit het gras stak. De tijd tikte door en liep af voor we konden ontsnappen. En na een korte uitleg beseften we dat we dit waarschijnlijk sowieso niet hadden gered.

escape room

Nog een keer?

Onze ervaring was echter niet minder leuk. Deze eerste keer riep juist een soort niet te temmen doorzettingsvermogen in me op. Ik moet en zal een keer zo’n Escape Room uitkomen. En dus staat de volgende al gepland!

Ben je bekend met de Escape Room(s)?
En zo ja, heb jij het wel gehaald?

Gegevens:
Real Escape Room
(vier kamers in verschillende thema’s)
Vest 108, Dordrecht

Goed om te weten: het centrum van Dordrecht is nagenoeg autovrij.
Parkeren kan in de nabijgelegen garage (Korte Kolfstraaat 235).

Heb je geen zin om naar een escape room af te reizen? Dan is Escape Room the Game misschien wel iets voor jou!

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

13 thoughts on “Real Escape Room Dordrecht | review van the News Room

 1. Een collega is afgelopen weekend in Delft geweest in een tandarts kamer. Hij was een beetje eng, maar ze is laaiend enthousiast. Dus misschien is dat ook wel wat voor je. 🙂

 2. Mijn man wil dit graag een keer doen. Is ook echt iets voor hem. Lijkt mij ook wel een keer wat maar zo’n “enge” sla ik maar over.. ?

 3. Ik heb er 2 gedaan met collega’s en allebei niet gehaald. Dus ik wil ook zeker weer! Moet toch een keer lukken.

    1. Haha nee ik ook niet. Bang dat ik niet meer in slaap kom. Welke in Rotterdam? Wil wel graag in deze regio nog een keer gaan. En naar Breda, is ook niet te ver (en niet eng)

  1. Echt een aanrader! Het is spannend, maar ook erg leuk en we hebben ontzettend gelachen.
   En uiteindelijk zaten we in een kamer met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, maar toch werden we nog verrast (en haalden het dus uiteindelijk niet). Gewoon wat vrienden optrommelen 😉

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten