random questions generator

Random Questions Generator Tag

Random Questions Generator

Ik had even zin om iets randoms te schrijven. En wat past daar nu beter bij dan de Random Questions Generator Tag? Je hebt namelijk op internet een echte online vragengenerator (ook handig als je even inspiratie hebt trouwens). Oorspronkelijk is het de bedoeling dat je de eerste 25 vragen die hij stelt, overneemt. Maar dat leek me wat veel, ik weet niet of de lezer daar zin in heeft. Daarom pas ik het aantal aan naar 10. Maak je op voor een confronterend rondje vragen!

 1. Heb je liever hoge verwachtingen of lage verwachtingen?

  Noem me een pessimist, maar ik ga toch voor de lage verwachtingen. Of liever nog: geen verwachtingen. Op die manier kan je namelijk altijd verrast worden en voorkom je teleurstellingen.

 2. Als je wist dat je nog maar een jaar te leven had, wat zou je dan doen?

  Wat een moeilijke vraag! Ik geloof echt dat ik tot in het extreme zou gaan leven. Onzekerheden overboord, zelfopgelegde grenzen aan de kant… In het normale leven zou zoiets nooit lukken, omdat je naderhand nog moet kunnen omgaan met de gevolgen van je daden. Maar als je toch al weet dat het leven na dat jaar definitief eindigt, dan kan je makkelijker doen waar je echt zin in hebt. En tegelijkertijd zou ik proberen elke dag intens van mijn dierbaren te genieten, nog meer dan nu.

 3. Ben je slimmer dan je ouders?

  Slimmer zou ik niet willen zeggen (ze lezen mee – geintje!). Ik weet dat ik andere kennis bezit dan mijn ouders. Dus op bepaalde vlakken zal ik waarschijnlijk wijzer zijn, maar op andere punten kan ik nog genoeg van ze leren. Vermoed dus dat het gelijkwaardig is aan elkaar.

 4. Kook je liever of geef je de voorkeur aan bestellen?

  Dat hangt volledig van mijn bui af. Soms kan ik ’s middags al bezig zijn met koken (vlees kruiden, groenten snijden, saus laten sudderen), een andere keer kijk ik Ro smekend lief aan en vraag of hij niet toevallig ook ontzettende trek heeft in Domino’s/Grieks/patat.

 5. Hoe weet je of je verliefd bent?

  Kriebels in je buik, nadenken over dagelijkse dingen en daar dan ineens heel onzeker over kunnen zijn, zenuwen voelen als je de ander ziet, dagdromen, huppelend over straat gaan… Dat soort dingen.

 6. Ben je opgeruimd of rommelig?

  Zelfs al probeer ik mijn chaotische inborst te camoufleren met een opgeruimd huis, kijk een keer op mijn bureau en je ziet dat mijn goede gedrag één grote farce is. Ik doe mijn best, maar een chaoot ben je geloof ik voor het leven.

 7. Zou je liever rijk en lelijk zijn of arm en mooi?

  Makkelijke vraag, dan liever arm en mooi. Want volgens mij -mits je geen honger hoeft te lijden- is arm zijn nog altijd stukken beter dan een lelijk mens (en dan heb ik het even voor de duidelijkheid niet over de esthetische variant maar puur over het innerlijk). Ik geloof ook nog steeds dat je geen geld nodig hebt om gelukkig te worden, zolang je maar rondkomt met de middelen die je wel bezit.

 8. Wat is je verschrikkelijkste ervaring in een restaurant?

  Ik vermoed dat het tijdens één van onze stapvakanties was, vroegâh dus! Een keer had een vriendin lasagne besteld. De serveerster kwam aan met een geel plastic bord waarop de lasagne lag, met een soort krans van frietjes eromheen. Verschrikkelijk! En we hebben ook weleens patat gegeten in één of andere Oranjebar. Ik bestelde dolblij kroket – want even eerlijk, hoe vaak kom je een goede Van Dobben tegen in het buitenland? Lang verhaal kort: het was een zelfgemaakte en hij smaakte naar niks. Bah!

 9. Wat is het beste deel van je dag?

  De vroege ochtend, als nog iedereen slaapt en jij al wakker bent (en dan niet omdat je een krolse kat in je tuin hebt, maar omdat je uitgerust bent); een gestolen momentje waarop iedereen in huis bezig is, jij opkijkt en echt kan genieten van je dierbaren; de wandeling naar het dorp in een voorzichtig lentezonnetje… Kortom, de kleine dingen doen het hem. Dat is niet aan een tijdstip gebonden, maar meer aan het leven dat je leidt denk ik.

 10. Ga je liever onder de douche of in bad?

  De douche. Op de een of andere manier ligt een bad nooit echt heel lekker met die stenen rand in je nek. Bovendien drijft er altijd wel een lichaamsdeel boven water in een gemiddeld bad (niet lekker als je het snel koud hebt). Een boek wordt nat, bubbels verdwijnen snel en het water koelt snel af.

Ik wil graag Mamaplaneet, Huismama, Lovely Charlotte en Mama’s Liefste taggen.

En wat heeft jouw voorkeur: bad of douche?


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

5 Replies to “Random Questions Generator Tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge