Home » Werk » Purpuz 2020: 6 redenen waarom ik niet anders wil *

Purpuz 2020: 6 redenen waarom ik niet anders wil *

review Purpuz Planner 2020

Komend jaar ga ik voor de derde keer gebruik maken van de Purpuz Planner. Waarom ik nooit meer anders wil op zakelijk gebied en wat de planner voor mij persoonlijk betekent? Ik vertel je er alles over in deze uitgebreide review.

Al drie jaar mijn zakelijke agenda: de Purpuz Planner, ook in 2020

Inmiddels gebruik ik de Purpuz Planner al drie jaar met veel plezier. Het is ook de planner die ik andere ondernemers aanraad, omdat hij zo veelzijdig is. Bovendien haal je veel meer uit je werk, is mijn ervaring. Afgelopen jaar ben ik bijvoorbeeld druk bezig geweest met het bijwerken van de website. Oude blogs zijn geoptimaliseerd, kregen allemaal dezelfde lay-out en waar nodig herschreef ik de teksten of breidde de blogs zodanig uit dat ze beter gevonden konden worden via Google. Wat de Purpuz planner daarmee te maken had?

In de matrix vulde ik in wat mijn ambitie was voor 2019: 2000 blogs aanpassen, waar nodig herschrijven en mijn huidige kennis van SEO toepassen op alle artikelen. Door stap voor stap te beschrijven wat ik precies nodig had, werd alles een stuk helderder. Je weet gewoon welke tussenstappen je moet nemen.

Wat maakt dat ik de Purpuz Planner voor 2020 opnieuw gebruik?

Overzicht

Als ik aan het werk ben, neig ik nogal naar een bulkhoeveelheid losse briefjes die ik vervolgens kwijtraak. Inmiddels heb ik mezelf aangeleerd die notities te maken in de Purpuz planner. Zo blijft alles op één plek en vergeet ik niets wanneer ik de planning maak voor komende week. Ook omdat je onderaan de pagina een stukje hebt voor notities of tekeningetjes.

Ik haal meer uit mijn ondernemerschap

Het eerste jaar had ik dit nog niet zo, maar vorig jaar vulde ik heel nauwkeurig de matrix in. Zo werd de bulkhoeveelheid werk die aan het begin van het jaar moest worden gedaan ineens een stuk overzichtelijker. Om even als voorbeeld het opknappen van de website te nemen.

In eerste instantie voelde het als een berg waar ik niet overheen kon kijken. Dat demotiveerde. De Purpuz Planner ‘dwingt’ je als het ware de boel op te knippen in behapbare stappen. Daarmee kwam het einddoel – een website die op orde is – een stuk dichterbij. En met succes! Ik ben namelijk inmiddels klaar met het werk wat ik voor 2019 in gedachten had, maar eigenlijk nog meer. Missie geslaagd dus!

review Purpuz Planner 2020

Lekker veel schrijfruimte

Ik ben niet bepaald een vrouw van weinig woorden. Wanneer ik iets te melden heb, wordt het al snel een epistel. Een voordeel als je blogt, een nadeel wanneer je de gemiddelde agenda wil invullen. Maar niet bij de Purpuz: elke dag heeft ruimte genoeg, waardoor je vrijuit kan schrijven.

Daarnaast kan ik nu ook heel makkelijk de dagen opdelen in blokken. Op maandagochtend doe ik bijvoorbeeld mijn mails, ‘s middags fotografeer ik de producten voor die week en op woensdagochtend schrijf ik vooruit. Door een vast ritme te hanteren en dit aan te geven binnen de agenda, kan ik veel effectiever plannen.

Privé en zakelijk een aparte agenda

Het afgelopen jaar merkte ik dat ik op een gegeven moment met mezelf in de knel kwam. De werkdruk nam mijn leven een beetje over. Daarop besloot ik echt een strikte scheiding te maken in de agenda’s. In de Purpuz staan nu grotendeels mijn werkgerelateerde plannen en afspraken; in de gezinsagenda onze algemene afspraken. Dat biedt rust.

Evaluatie aan het eind van de maand

Ik vul ze niet altijd in; soms vergeet ik het en een andere keer is er niet per se iets spannends gebeurt waardoor ik het niet nodig vind. Maar de ruimte om aan het eind van de maand te evalueren hoe het ging, is wel prettig. Waarom? Je kunt in de loop van het jaar zien of je plannen haalbaar waren. Ook als je ze niet consequent bijhoudt dus.

Ik ben nog geen alternatief tegengekomen dat zo goed werkte

De Purpuz Planner ziet er strak uit, heeft inspirerende quotes die je aan het denken zetten, meer dan voldoende schrijfruimte, biedt handvatten om te evalueren en meer uit jezelf te halen… Ik wil oprecht nooit meer een andere agenda voor mijn zakelijke afspraken. Kan dus niet wachten om de plannen voor 2020 te gaan noteren!

Welke agenda gebruik jij op zakelijk gebied? En heb je nog een aparte privé agenda of loopt alles door elkaar?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Dit artikel bevat een opgestuurd product

Summary
Review Date
Reviewed Item
Purpuz Planner 2020
Author Rating
51star1star1star1star1star

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten