5 redenen waarom pulp-tv mijn grootste guilty pleasure is

pulp-tv

Guilty pleasure: pulp-tv

Iedereen heeft volgens mij een guilty pleasure. Die van mij is de zogenaamde pulp-tv. Alle afleveringen met daarin Barbie, Sterretje, Matsoe Matsoe en Jokertje heb ik gezien, ben fervent volger van Utopia en verslond tijdens mijn zwangerschap alle afleveringen over Amish en Sisterwives van TLC. Erger nog, zelfs Snog, Marry, Avoid vond ik op een gegeven moment onmisbaar in mijn dagelijkse televisiedieet. Dus ja, het is in de ogen van menig intellectuele kijker waarschijnlijk triest met me gesteld. Dat geeft niks, ik ben sowieso niet het type dat graag urenlang boomt over Tolstoj of zich in grote mate interesseert voor economische problematiek. In tegendeel, geef mij maar een goede aflevering vol Gypsy bruiloften!

Lees ook: Ik zing André Hazes voor onze peuter en 9 andere weetjes

Waar komt die voorliefde voor pulp-tv vandaan?

Geen idee! Vroeger keek ik al stiekem Het rad van Fortuin als mijn moeder mijn zusje naar bed bracht en baalde als een stekker wanneer ze het journaal opzetten of een ander verantwoord programma. Aan hun opvoeding heeft het dus niet gelegen. Ik ben wel hopeloos nieuwsgierig, dus misschien moet ik daar de oorzaak zoeken. Wat beweegt anderen? Waarom kiezen zij voor een bepaalde leefstijl? Niet dat je daar een perfect beeld van krijgt in een programma dat aan alle kanten gemanipuleerd wordt, maar zo voelt het toch een beetje.

5 redenen waarom ik dol ben op pulp-tv

1. Leedvermaak

Waarschijnlijk de reden dat deze programma’s sowieso heel goed scoren. De mensen die meedoen aan dit soort programma’s zijn doorgaans behoorlijk camera-geil en die gaan heel ver: daten in je nakie op een tropisch eiland bijvoorbeeld. Waarom zou je anders met je blote flamoes op een strand gaan zitten? Of je relatie op het spel zetten? Of meedoen aan Ex on the Beach?

2. De menselijke psyche

Het is werkelijk fascinerend om te zien hoe een groep mensen op elkaar reageert als je ze lang genoeg bij elkaar laat zitten. In Utopia vind ik het bovendien prachtig dat je ziet dat na verloop van tijd een soort consensus ontstaat: mensen die in het dagelijks leven nooit met elkaar zouden omgaan, leren elkaar accepteren en sluiten compromissen. Je ziet mensen enorm groeien in hun karakter als ze maar lang genoeg bij elkaar wonen.

3. Afschuw

Dat is een beetje als diep inademen wanneer een ander zegt dat het stinkt. Je weet dat het niet verstandig is en toch ruik je. Dat geldt ook voor programma’s als Tempation Island. Je weet vooraf dat de schandalen elkaar zullen opvolgen en toch kijk je, om vervolgens je afschuw uit te spreken. Dat is het dubbele aan pulp-tv. Aan de ene kant hoop je dat jouw kinderen dit nooit doen, maar je kijkt wel naar de kinderen van een ander.

4. Foute humor

Eigenlijk is dit ook een guilty pleasure van me, naast pulp-tv. Maar gelukkig voor mij zijn die twee vaak verenigd. Bijvoorbeeld Dre Hazes die het heeft over een monster dat zich verstopt achter de vijftig tanden van zijn gulp. Of Frans Bauer die vijf minuten staat te lachen om een slappe komkommer. Ik kan daar zelf ook echt de slappe lach van krijgen!

5. Nieuwsgierigheid

Wat drijft andere mensen? Hoe leven zij? Daarom ben ik dol op Barbie en Michael. Ik zie in haar niet alleen de oppervlakte, maar ook wat er achter die grote mond zit: een zorgzaam meisje dat aan het eind van de dag alles doet voor haar ouders, man en kinderen. Je moet er alleen even doorheen prikken.

Wat is jouw guilty pleasure?

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

Over pulp-tv

Camera – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

21 thoughts on “5 redenen waarom pulp-tv mijn grootste guilty pleasure is

 1. Ik heb daar nu minder problemen mee maar herken het wel. Ook ik kon vroeger geen uitzending missen van Gypsy Weddings, Hotten than my daughter, Amisch, I didn’t know i was pregnant en Baby te huur. Bij die laatste is mijn oudste kindje zelfs model geweest in het reclamespotje. Ik weet dat ze op tv de situatie een beetje kunnen verdraaien met hun knip en plak werk maar hey, het moet spannend blijven hè. Wel vervelend voor sommige mensen die met dit soort programma’s meedoen en totaal anders worden neergezet dan verwacht.

 2. Ik heb persoonlijk niet veel met tv kijken en doe het ook zelden. Maar Andy en Melissa heb ik bijv. wel een tijdje gevolgt past ook hierin wel beetje thuis 😉

 3. Ja héérlijk hoe fouter hoe beter. En vooral als het mega fout gaat in bijvoorbeeld “ik vertrek” is het om te smullen haha erg he..leedvermaak

 4. Super herkenbaar! Ik probeer meestal verantwoorde televisie te kijken, voor zover ik nog televisie kijk. Maar soms zet ik een avond TLC op en kijk ik twintig afleveringen van Say yes to the dress of 90 day fiancé :’)

 5. Oh echt zo vreselijk temptation island, maar goed. Ik kan me er goed mee vermaken 😂 Ik hoop dat mijn dochter nooit aan zoiets besluit mee te doen maar vooruit.

  TLC en Fox waren favoriet tijdens mn verlof. Tot vervelends toe en al weer deze aflevering..

  1. Nou inderdaad! Dat lijkt me verschrikkelijk, zowel als kandidaat of verleidster. Al is het maar omdat ze dan gewoon geloven in de kracht van hun relatie, zonder deze te hoeven testen. En fijne zenders he? Alleen inderdaad, je komt op een gegeven moment wel dezelfde dingen tegen als je lang genoeg kijkt. Ik vond dat met die vier bruiloften ook erg leuk trouwens.

 6. Overdag als iedereen weg is Het Familiediner kijken en ongenuanceerd mijn mening naar het tv-toestel lanceren 😊 Hahaha, heerlijk!

  1. Hahaha dat doe ik inderdaad ook, roepen naar tv 😀 Blij dat ik niet de enige ben. En Het Familiediner heb ik zoveel leuke verhalen over gehoord, nog steeds niet gezien. Misschien toch maar eens opzetten!

 7. Hahah hier nog een die al die programma’s volgt!! Ik ben ook tlc fan 😁
  Temptation island kijk ik ook al vanaf seizoen 2 hahah
  Ach ja gewoon lekker tv kijken zonder dat je hoeft na te denken, heerlijk toch 😊

  1. Ja TLC is zo fijn! Helemaal in je zwangerschapsverlof, omdat je dan alle tijd van de wereld hebt voor onzin programma’s (mits de kinderen slapen).

   En ik vind het ook heerlijk ja!

 8. Hier ook guilty as charged. Dit soort programma’s hebben een vreemde soort aantrekkingskracht. Het doet je even de dagelijkse dingen vergeten waar je echt bij na moet denken en het kijkt zo lekker weg…
  Maar die vraag over Temptation Island; zelf nooit echt bij stil gestaan dat je het zo ook kunt bekijken. Ik hoop (en ga er stiekem vanuit) dat we J op zo’n manier opvoeden dat hij niet z’n hele hebben en houden op tv gaat uiten. 🙏🏻😳

  1. Ja he? En in sommige gevallen is het toch ook een kwestie van leedvermaak. Zoals bepaalde kandidaten bij Idols 😉

   Nou ik had daar dus ook echt nog nooit bij stilgestaan. Kreeg gelijk de kriebels. Ik hoop (en ga er ook maar vanuit) ook dat onze meisjes van huis uit genoeg zelfrespect hebben en bovendien niet klakkeloos van alles op tv gooien.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten