review Poopsie Slime Surprise Unicorn

Poopsie Slime Surprise Unicorn FAIL!

review Poopsie Slime Surprise Unicorn

We mochten een Poopsie Slime Surprise Unicorn testen. Poging 1 mislukte echter compleet. Of het goed kwam? Lees zelf maar!

Poopsie Slime Surprise Unicorn

In vervolg op het succes van de Poopsie Slime Surprise is er nu de Poopsie Slime Surprise Unicorn: unboxen, creëren en spelen! We vierden dit nieuwe product al eerder met een fantastische taart van Life of Pie AMS, maar door drukte konden we de eenhoorn pas afgelopen week goed testen.

Kon het niet laten. De lekkerste Red Velvet die ik ooit op heb! 

Hoe werkt het? 

In principe werkt het als volgt: je voert de eenhoorn glitter, water en een speciale shake, waarna ze glitterslijm uitpoept. En het leuke is: elke keer word je verrast door een nieuwe kleur! Kortom, weer een compleet nieuwe manier van slijm maken. Of het een succes is? Laten we zeggen dat het hier een ietsiepietsie verkeerd ging. 

Tip: lees vooraf de gebruiksaanwijzing goed door. Echt goed door. Of volg de plaatjes hieronder, dan kan het bijna niet misgaan (mits je niet stap voor stap volgt wat ik deed, dan gaat het alsnog mis)

Unboxing Poopsie Slime Surprise Unicorn

Vier verschillende eenhoorns

Het blijft een verrassing welke je krijgt: 

 • Dazzle Darling
 • Rainbow Brightstar
 • Oopsie Starlight
 • Woopsie Doodle

Inhoud van de verpakking

 • Eenhoorn (Dazzle Darling)
 • Potje
 • Lepeltje
 • Schoonmaakborsteltje
 • Maatbeker
 • 8 verrassingspakketjes 

In de verrassingspakketjes zitten: 

 • Luier
 • T-Shirt
 • Sleutelhanger om je slijm in te bewaren
 • Borstel
 • Shakebeker
 • 4 zakjes Unicorn Food
 • 4 zakjes Unicorn Shimmers
 • 2 zakjes Unicorn Magic en Unicorn Sparkles

In totaal krijg je dus 20 verrassingen bij je Poopsie Slime Surprise Unicorn. Dat maakt elke eenhoorn weer anders en dus extra leuk om te verzamelen. 

Hoe open je Poopsie Slime Surprise Unicorn? 

Wellicht een open deur, maar mij ontging het even dat er nog een laagje transparant plastic om de verpakking heen zat. Dat moet je eerst verwijderen. Daarna pak je het lipje vast en trekt het papier rondom los. Hier tegenaan zitten verschillende extra onderdelen geplakt, die later van pas komen bij het maken van je glitterslijm.

Creëer kleurig glitterslijm

Stap 1: pak een zakje glitters

Stap 2: stel je eenhoorn in

Aan de achterkant zit een schuifje. Dit kan je op eten of poepen zetten. Voor je begint met voeren, zet je hem naar links (op eten dus). Je hoort een klik als hij goed zit. 

Stap 3: voer je eenhoorn glitters

Toegegeven: het duurt wat lang voor je alle glitters hebt gevoerd, maar voor kinderen is dit geweldig! Wel bij blijven zitten, anders glittert je huis straks ook 😉 

Stap 4: geef je Poopsie Slime Surprise Unicorn wat water te drinken

Ze heeft maar een klein beetje nodig: vul het maatbekertje tot de onderste rand en geef het daarna met de lepel aan je eenhoorn. Of giet het voorzichtig naar binnen – als je stiekem niet kan wachten om resultaat te zien!

Stap 5: geef je eenhoorn een shake

Als je een minuut geschud hebt, geef je je eenhoorn weer te drinken. Knijp de beker goed leeg, zodat hij alles binnen heeft. 

Stap 6: zet je eenhoorn op het potje

En ‘zet je eenhoorn op het potje’, betekent ook dat je dat op tijd moet doen! Ik was nog aan het klungelen met de luier, toen ik per ongeluk de navel aanraakte en alles naar buiten stroomde. Je hebt op dat moment namelijk nog geen slijm, dus het is écht heel vloeibaar. Niet zo handig! Gebruik daarom altijd een plastic kleed of andere ondergrond die vies mag worden. Geen wit fotodoek. Just saying!

Hier ging het bij mij trouwens ook mis. Je moet de eenhoorn namelijk eerst nog rustig wiegen (15 seconden) voor je hem laat poepen. 

Stap 7: wachten! 

Stap 8: maak je unicorn schoon van binnen

Voor je een andere kleur slijm kunt maken, is het belangrijk dat je de eenhoorn eerst goed schoonmaakt van binnen. Het slijm moet namelijk nog stollen en als dat aan de binnenkant gebeurt, krijg je het veel lastiger schoon. Maak hem dus schoon zoals op de gebruiksaanwijzing staat. Je moet toch wachten…

Dat schoonmaken klinkt trouwens bewerkelijker dan het is. Je spoelt de mond door, borstelt hem schoon, en maakt aan de achterkant het reservoir open. Deze spoel je ook uit en borstel je met het bijgeleverde borsteltje. Zo gedaan! 

Stap 9: GLITTERSLIJM! 

Eindelijk. Waar je zolang op hebt gewacht.. Je eigen Poopsie Slime Surprise – blauw in ons geval.

Het slijm is stugger dan ik eigenlijk gewend ben: dikkig en weinig kneedbaar. Er ligt een plasje water omheen en ook de magic die er na afloop nog bij moest, geeft weliswaar een heel mooi glimmertje maar doet verder helaas weinig. Misschien heb ik het verkeerd gedaan?

Poging 2

Zonder opnieuw van elke stap een foto te nemen, even kort wat ik anders heb gedaan: 

 • Ik besloot dit keer het water met de lepel naar binnen te gieten en niet in één keer (je weet maar nooit)
 • Dankzij YouTube ontdekte ik hoe belangrijk het is dat je de Poopsie Slime Surprise Unicorn voor het poepen nog 15 seconden heen en weer wiegt. Dat heb ik dit keer dus gedaan voor ik op het hartvormige knopje drukte. 

Het resultaat?

In my defense: de vorige keer ging het mis omdat de eenhoorn onverwachts over mij heen poepte waardoor ik de rest van de instructies niet meer kon lezen. Normaal doe ik dat dus nooit vooraf. 

Toen ik na 18 minuten ging kijken, zag ik mooi, redelijk dik slijm in het potje liggen. Positief: blijft niet zo extreem plakken. Vind je het te dik, dan kan je er wat water bij doen, vind je het te waterig dan mag je het nog even laten liggen. Maar wanneer je dus alle instructies opvolgt zoals het in je boekje staat, dan kan het eigenlijk niet misgaan. 

Ziet er goed uit toch? 

Ons eindoordeel over de Poopsie Slime Surprise Unicorn? 

Lees de instructies eerst goed door

Ik heb het al een paar keer gezegd in deze review, maar lees het écht goed door. Anders zit je onder de glitter, het slijm en gaat het bovendien nog mis ook. Zonde! Ergens ben ik ook geneigd om te zeggen dat het slim is om eerst rustig te testen hoe hij werkt voor je de kinderen ermee aan de slag laat gaan – zeker bij kleinere kinderen. Zijn ze wat ouder, dan nog even bij blijven zitten. 

Vanaf welke leeftijd is de Poopsie Slime Surprise Unicorn geschikt? 

In eerste instantie wilde ik hem testen met Rose (4 jaar), maar achteraf ben ik blij dat we dit niet hebben gedaan. Ze zou alles willen proberen (geef haar ook ongelijk), terwijl ik nog zat te stoeien met de gebruiksaanwijzing. Dus een leeftijd wil ik er niet snel aan hangen, maar vooral een advies: kijk goed naar het karakter van je kind. Misschien vindt jouw kleuter het prima om rustig te wachten en jouw instructies op te volgen, dan is het natuurlijk fantastisch om magische poep te maken. En anders in elk geval de adviesleeftijd aanhouden (5+ kwam ik ergens tegen).

Puntje van aandacht

Zorg er echt voor dat hele kleine kinderen niet in aanraking komen met het slijm. De glitters blijven namelijk afgeven. Op de verpakking staat hierover ook een duidelijke waarschuwing.

Positief of negatief oordeel?

Ik geef eerlijk toe dat ik behoorlijk zat te vloeken toen alle slijm over mij heen kwam en mijn splinternieuwe fotodoek glitterend blauw kleurde, maar toen ik eenmaal doorhad waar het misging, bleek het echt heel leuk speelgoed. Zeker voor kinderen: magisch natuurlijk om te zien hoe glitter, water en wat poeder verandert in een mooie kleur slijm – elke keer wat anders. 

Slecht voor het milieu

Tegelijkertijd ben ik niet helemaal enthousiast. Het levert veel afval op. Na afloop zit je toch met slijm dat je niet goed kunt bewaren (aangezien de meegeleverde sleutelhanger te klein is) en dan droogt het al snel uit. Ook blijft de eenhoorn-glans afgeven aan je handen. En tot slot kan je er na vier keer eigenlijk niet veel meer mee – tenzij je dus Poopsie Slime Surprise blikken koopt. Maar dat is dan weer zonde van je geld.

Hoewel ik dus wél enthousiast ben over de manier van slijm maken (het is leuk om te doen), ben ik dat niet echt meer waar het gaat om de prijs, hoeveelheid afval en het slijm dat uitdroogt en afgeeft. Daarom krijgt de Unicorn van mij 3 van de 5 sterren. Het speelgoed doet wel wat het belooft, maar er zitten ook haken en ogen aan.

Wat is er nog meer te koop van de Poopsie Slime Surprise serie? 

Poopsie Slime Surprise

In elk blikje Poopsie Slime Surprise vind je Unicorn Food, een lekker geurtje en glitters. Er zijn maar liefst 18 verschillende soorten om te verzamelen! Klinkt als de perfecte combinatie als je kind dol is op zowel eenhoorns als glitter en slijm.

Pooey Puitton

De Pooey Puitton is een tas vol met spulletjes om je eigen slijm te maken in alle kleuren van de regenboog (12 in totaal), verschillende soorten glitter (waaronder de zeldzame unicorn sparkle) en de geurflesjes zoals je ze misschien kent uit de Poopsie Slime Surprise.  

Waar te koop? 

Genomineerd: speelgoed van het jaar 2018

Wist je dat Poopsie Slime Surprise is genomineerd als Speelgoed van het jaar 2018 (categorie 6 & 7 jaar)? Met name omdat het de motoriek stimuleert én je voor niet al te veel geld een originele manier koopt om slijm te maken. 

Wat vind jij van de Poopsie Slime Surprise Unicorn?De Poopsie Slime Surprise kregen we van MGA Entertainment om te testen. 

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!


Summary
Review Date
Reviewed Item
Poopsie Slime Surprise Unicorn, Dazzle Darling
Author Rating
31star1star1stargraygray

Author: Merel

Merel (37) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters: June, Rose, May en Nova* (2020). Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

4 Replies to “Poopsie Slime Surprise Unicorn FAIL!

  1. O echt? Je zou kunnen kijken of je contact kan krijgen met de producent? Bij ons werd het hard, omdat het helemaal niet in de meegeleverde sleutelhanger past. Vind het eigenlijk met terugwerkende kracht wel leuk speelgoed op het gebied van slijm maken. Maar verder eigenlijk vooral een flinke aankoop voor vier soorten slijm dat je niet kan bewaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *