Sinterklaas | Pakjesmiddag, mooie surprises en kruidnotencheesecake

Mijn allereerste plog van onze pakjesmiddag

Afgelopen zondag vierden we Sinterklaas in de vorm van een pakjesmiddag met surprises en een zak vol cadeaus. Normaal doe ik hier eigenlijk niet aan, maar het leek me leuk aan deze gelegenheid eens een plog te wijden (photolog voor wie er niet mee bekend is).

pakjesmiddag

And Action!

Bij Action haalde ik deze leuke pietenmutsen en mijters die we konden versieren met glitterstickers. Kostte nog geen euro voor 6 stuks en leverde een leuke ochtend op.

pakjesmiddag

Snoepautomaat

Op mijn blog maak ik er geen geheim van dat ik slecht maat kan houden met snoepen. Mijn zusje bedacht daarom deze zeer toepasselijke surprise en schreef een grappig gedicht. Ik was helemaal blij toen ik hem uitpakte! En vooralsnog heb ik er nog niets uitgepeuterd, dus ook dat gaat goed.

pakjesmiddag

Cheesecake met kruidnootjes

De taart hierboven was de reden dat ik mezelf nog niet te buiten hoefde te gaan aan de mini’s van Mars, Twix, Kinderchocola en Milkyway. Deze heerlijke witte chocolade kruidnootjescheesecake heeft mijn moeder gebakken en hij smaakte misschien zelfs lekkerder dan hij eruit ziet.

pakjesmiddag

Verwondering!

Grote ogen en een stralende lach als Rose ontdekt dat iemand iets achter de deur heeft achtergelaten. En we waren nog maar net begonnen aan haar lievelingsliedje (Zie ginds komt de stoomboot). ‘Kom kijken jommes!’ roept ze hard richting de huiskamer. Dat laat May zich geen twee keer zeggen…

pakjesmiddag

Twee zakken vol

Nieuwsgierig gluren ze vast in de zakken. Er zitten cadeautjes in. ‘Wow!’ gilt Rose blij en ze huppelt achter opa aan, die de zakken vol cadeaus naar de huiskamer brengt. Even schieten de kinderen alle kanten op, zo blij zijn ze. June begint met uitdelen van de pakjes en haar zusjes helpen maar wat graag met scheuren van het cadeaupapier.

pakjesmiddag

Sinterklaas en tomatensoep

Traditiegetrouw is er tomatensoep. Gisteravond al gekookt, zowaar een nachtje vorst eroverheen en vandaag de finishing touch in de vorm van tortellini. Mijn moeder maakte heerlijke kruidenboter, de kleintjes zorgen voor een waar soepballet op tafel en de grond en even is iedereen stil.

pakjesmiddag
Enorm verwend

Deze pakjesmiddag zijn de meiden weer flink verwend. June kreeg vooral verzorgingsproducten voor haar haren, nieuwe make-up en veel om te lezen. De kleintjes speelgoed en mooie, nieuwe boeken. Vivian den Hollander is mijn eigen favoriet, net als De Wereld van de Gorgels van Jochem Meijer. Stiekem kan ik zelf ook niet wachten om ze te gaan lezen.

pakjesmiddag

Cadeautje per post

Niet alleen werden we verwend tijdens deze gezellige pakjesmiddag, ook kreeg ik een dag later nog een pakketje binnen met daarin het boekje ‘Mila’s brief aan de Sint’ van Rory. Wat een mooi, lief boekje!

Hoe was jullie Sinterklaasfeest? Vierden jullie ook eerder een pakjesmiddag/-avond of officieel op 5 december?


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

3 Replies to “Sinterklaas | Pakjesmiddag, mooie surprises en kruidnotencheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge