Verslag Pakjesmiddag 2017 | ‘We houden het rustig dit jaar’…

SINTERKLAAS – Zondag 3 december vierden we Pakjesmiddag. Vandaag neem ik jullie met deze plog mee in onze dag! 

Pakjesmiddag 2017

Video van Sint

We startten met de Video van Sint, die ik al een tijdje geleden had gemaakt via de website. Wat ik vermoedde, bleek inderdaad: het was één groot succes. Rose en May keken ademloos toe en hoorden wat Sinterklaas allemaal over hen te zeggen had. Hilariteit alom toen de volwassenen aan de beurt waren, zeker toen Sint hen toesprak over hun ‘verbeterpuntjes’. Kortom, geslaagd cadeau! Ik gaf mijn zusje en zwager een exemplaar als aandenken.

‘We houden het klein dit jaar’

Echt, overtuigder konden we niet zijn vooraf. De kinderen bezitten meer dan genoeg speelgoed en voor de volwassenen kochten we allemaal een kleinigheidje. Met ter afwisseling zeven surprises tussendoor moest het wel te doen zijn toch, van 14.00-17.00 uur? Om 14.00 uur stonden in de gang echter 2 grote, gevulde zakken, een tasje met cadeaus en twee volle shoppers. Sinterklaas had zich blijkbaar toch behoorlijk uitgeleefd! En toen mijn oom en tante een uurtje later arriveerden, kwam daar nog een shopper bij. Nou ja, beter verwend dan verwaarloosd denken we maar…

Surprises

Hoewel ik eigenlijk geen knutselaar ben, vind ik die surprise altijd wel leuk. Iedereen had er flink werk van gemaakt. Zo kreeg ik bijvoorbeeld deze geweldige camera. Ro gaf onze zwager een barbecue, die fabriceerde op zijn beurt voor mijn vader een heuse platenspeler (niet van echt te onderscheiden toch?), mijn moeder gaf het Dagboek van een Muts aan onze tiener en June had een prachtige kat voor mijn zusje. Zelfs mijn vader (niet direct het schoolvoorbeeld van handigheid) was aan de slag gegaan met verf en knutselde voor Ro een voetbalveld. Echt geweldig!

Wat zat er in de zakken?

Even een greep uit de cadeaus:

Ro

 • Ici Paris Bon
 • Een fles Ponche di Cuba (staat niet op de foto)
 • Heel veel chocola
 • Zwarte sokken

Merel

 • Jill Mansells nieuwe boek
 • Lekker douchepakket van Kneipp
 • Maskertjes
 • Trekpop van een engeltje (mijn moeder koopt elk jaar als traditie een engeltje voor mijn zusje en mij)
 • Heerlijke zachte huissokken

June

 • Lekkere crème van Dove
 • Nieuwe oorbellen
 • Scheurkalender van Quest
 • Een boekje en stiften om te leren handletteren
 • Fuji Instax mini 8 (die ze echt heel graag wilde hebben, maar waarvan we vooraf natuurlijk hadden verteld dat ze hem niet zou krijgen vanwege de prijs)
 • Fotopapier voor de Instax

Rose

 • Lalaloopsy poppen
 • Barbie
 • Jurk voor Barbie (wat trouwens erg grappig was: ze pakte een klein pakje uit met daarin iets roods van kant; Ro vroeg wat ze had gekregen, zegt ze: ‘Deze is voor mama!’ – alsof ik dagelijks zo door het huis paradeer haha)
 • Play-Doh
 • Nieuw boek van Tiptoi om letters te oefenen

May

 • Babypop
 • Buggy
 • Poppenluiers
 • Flesje
 • Boetseerklei

En daarnaast natuurlijk nog heel veel chocola. Vrees dat ik het nieuwe jaar inrol, maar wel heerlijk allemaal!

Dag Sinterklaasje

Halverwege het eten merkte Rose verschrikt op dat ze Sinterklaas nog helemaal niet had bedankt. Zo lief! Dat hebben we dus meteen gedaan. De kinderen glunderden van oor tot oor en waren eigenlijk ook allemaal uitgeteld. We zwaaiden (overgroot)opa en -oma uit en daarna bracht ik de kleintjes naar bed. Rose geeuwde en zei dat ze haar Lalaloopsys het allermooiste cadeau vond van de hele dag. May haar babypopje. En voor ik de kamer verliet, waren ze allebei in dromenland…

We vierden een geslaagd feestje dus! Hoe was jouw Sinterklaasviering?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “Verslag Pakjesmiddag 2017 | ‘We houden het rustig dit jaar’…

 1. Dat ziet er uit als een geslaagde avond!
  Het blijft mij elk jaar weer voor hoofdbrekens zorgen; de juiste balans tussen de cadeaus, gedichten en surprises.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge