30dayblogchallengeNL 7 | Nutteloze verzamelingen door de jaren heen

verzamelingen

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: mijn verzamelingen en obsessies.

Plastic speentjes en Panini plaatjes

Weet je nog hoe op de basisschool de ene rage de andere opvolgde? Het ene moment liep iedereen met kettingen vol plastic speentjes en even later moest je perse een klaparmband hebben. Vervolgens ruilde je fanatiek (Panini) stickers met anderen, probeerde je de mooiste knikkers in je bezit te krijgen of kon je niet meer over straat zonder touwtjes om armbanden te knopen. Ook op de middelbare verzamelde ik lekker door. Lange tijd was ik dol op Elmo van Sesamstraat en zag mijn kamer eruit als Backstreet Boys museum.  Maat houden is nooit mijn sterkste kant geweest, zullen we maar zeggen.

Volwassen verzamelingen

Dan zou je kunnen denken dat zo’n verzamelwoede stopt. Toch zijn er altijd enkelingen die zich ontpoppen tot bijna professionele horders. En ja, ook ik had zo’n fase. Een tijd terug ontdekte ik bijvoorbeeld dat DeAgostini wekelijks een cupcakemagazine uitbracht. Daarin stonden tips en je kreeg hulpmiddelen cadeau, zodat ook jij als lezer professionele koekjes en cupcakes kunt maken. Hartstikke leuk – als je daar daadwerkelijk iets mee doet. Hier dus niet. De gadgets belandden in een mooie transparante bak, vaak met het plastic er nog om, de tijdschriften verzamelde ik in een houder. Dankzij mijn nesteldrang, een jaar geleden, wisselden veel ongebruikte accessoires van eigenaar voor een klein bedrag. Alleen mijn 97 tijdschriften staan er nog. Ter verdediging: ze kostten vijf euro per stuk (en ja, daar had ik ook tien tot twintig uitmuntende kookboeken voor kunnen halen).

Van horder tot minimalist

Sinds mijn laatste nesteldrang neig ik naar het minimalisme. Ik voelde de rust toen ik mezelf ontdeed van allerlei onnodige troep. Ro, minimalist pur sang, juicht deze ontwikkeling natuurlijk alleen maar toe. Zeker omdat de kinderen met hun speelgoedimperium alle beschikbare ruimte al innemen, als wij daar bovenop ook nog allerlei troep blijven bewaren, kunnen we nauwelijks nog leven. Het enige dat ik niet snel zal wegdoen, is mijn kast vol romantische komedies. Niet alleen voor mezelf, maar ook mijn omgeving heeft er plezier van; ze komen altijd van pas tijdens medische rustpauzes, zwangerschapsverloven of andere periodes waarin anderen even een stapje terug moeten doen. Maar dat is echt het laatste. Beloofd!

Welke verzamelingen had jij?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Lees ook: 30dayblogchallengeNL 6: 3 dingen die mij intens gelukkig maken

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

15 thoughts on “30dayblogchallengeNL 7 | Nutteloze verzamelingen door de jaren heen

 1. Aaaaaaah Jahahaha: die plastic klaparmbanden en doorzichtige speentjes verzamelde ik ook πŸ™‚
  En de voorraad ongebruikte cupcakedecoratie tools heb ik ook als totaalpakketje verkocht haha
  Ik heb nog wel de megadikke map met alle magazines. Ik heb er welgeteld twee recepten uit gemaakt ?

  1. πŸ˜€
   Hahaha wat grappig dat jij die ook hebt gehad. Erg eigenlijk he? Zo op het eerste gezicht lijkt het wel mee te vallen, maar uiteindelijk heb je voor een fortuin aan magazines in de kast waar je niets mee kan. Haha! Nou ja, in elk geval twee recepten. En wie weet wat de toekomst nog brengt πŸ˜‰

   Bedankt voor die fantastische 30 challenges, leuk om te doen en bij anderen te lezen.

 2. Hahaha BSB meisje. Het erge is dat mijn zus fan was en die muziek grijs draaide. En tegenwoordig als ik soms nog sommige deuntjes hoor, weet ik nog precies wat het is! Ik verzamelde postzegels en muntjes.

  1. πŸ˜€ Moeders zijn vaak iets minder enthousiast over de verzamelingen van hun kinderen geloof ik haha. Kan me er inmiddels iets bij voorstellen…

 3. Oh ja! Die speentjes! Ik verzamelde trolletjes. Ook helemaal hot in die tijd. En ik had een abonnement op Schatten van de Aarde. Dan kreeg je allemaal edelstenen en mineralen met een boekje thuisgestuurd.

  1. Haha ja die ken ik ook nog wel, die trolletjes. Waren ook leuk! Ik had er geloof ik eentje die ik op mijn potlood kon schuiven. En dat herinner ik me ook nog wel, zeker ook van DeAgostini?

 4. O ja die plastic speentjes haha. Ik had er echt enorm veel! En toen kwam ineens de roddel dat ze gevaarlijk voor je gezondheid zouden zijn, weg was de rage…

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten