Mama challenge: pimp je tuin | Sophie veranderde haar tuin rigoureus

pimp je tuin

Net als vorig jaar doen we weer mee aan de Mama Challenge 2017. Een van de opdrachten is pimp je tuin (of balkon). Maar aangezien we deze vakantie weinig tijd (en zin) hadden om onze eigen tuin onder handen te nemen, vroeg ik mijn zusje een gastblog te schrijven over die van hun. Zij hebben de achtertuin namelijk een volledige make-over gegeven! 

Pimp je tuin!

Geen tijd voor verandering

Vanaf het moment dat we ons huis kochten, was de tuin me (toepasselijk genoeg) een doorn in het oog. Hoewel de vorige bewoners hier overduidelijk veel liefde in hadden gestoken, oogde het rommelig en groeiden de planten over elkaar heen. Bovendien zorgde de indeling ervoor dat we aanzienlijk minder ruimte hadden en dat spelen voor onze zoon niet veilig was. Dat de tuin dus op de schop moest, wisten we. Alleen het tijdstip liet even op zich wachten: er kwamen eerst nog een verbouwing en bevalling tussendoor.

Een plan van aanpak

Voor we konden beginnen – althans, ik zeg nu wel heel vrolijk ‘we’… in de praktijk coördineerde ik de boel (ongeduldig), terwijl Lionel hard werkte – moest er natuurlijk eerst een solide plan op tafel komen. Ik ontwierp een kindvriendelijke tuin. Waar nu nog planten stonden, moest straks een strak gazonnetje liggen. Daaromheen grind en verder betegelen met natuursteen. Aan de zijkant van de tuin wilde ik graag wat plantjes hebben en dan nog twee grote palmen in het grind. Om het af te maken kochten we een tuinset bij Ikea en via Marktplaats vonden we een ruim tuinhuisje voor ons gereedschap en wat extra houten tuinstoelen.

Natuursteen: een wereld op zich

Waar ik vroeger niet beter wist dan dat je stenen kocht en die in de tuin legde, ben ik nu op de hoogte van het jargon. We kennen bijvoorbeeld het verschil tussen type A en B – wat zich niet alleen vertaald naar een financieel aspect, maar ook in kwaliteit. Daarnaast bleek het nog even spannend toen ze voor de deur lagen. We kozen namelijk voor een steen die in de winkel in een egale kleur gelegd was. Maar in werkelijkheid zagen we dat sommige licht waren, anderen donkerder en weer een derde steen had beide elementen in zich. Het was dus (vooral voor mij) nog even afwachten hoe dat in de tuin zou staan.

De afwerking

Mijn vriend had maar liefst vijf weken vakantie opgenomen tijdens de zomer, dus dat kwam goed uit. Samen met één van onze beste vrienden bracht hij een kuub zand naar de achtertuin en niet veel later ging hij aan de slag met een goede kennis – die echt een pro is op tuingebied. Wat een geluk! Ze hebben echt keihard gewerkt, weer of geen weer, en de tuin ligt er strakker bij dan met zijn tweeën ooit hadden kunnen doen. En ik ben zo blij!

De garden-warming

Bestaat natuurlijk niet, maar we hebben de tuin wel ‘ingewijd’ met goed gezelschap. Merel, Ro en de kinderen kwamen op bezoek en mijn beste vriendin met haar vriend ook. Ondanks (of juist dankzij) die ontsnapte kip hadden we een heel leuke avond. Lionel zorgde voor heerlijk vlees van de barbecue (en nee dat was natuurlijk niet die kip), ze smulden van mijn blondie met blauwe bessen en de tuin werd overladen met complimenten. Ik zag Merel al enthousiast kijken naar mijn ligstoel. Vermoed dat ze nog vaak langskomt deze zomer…

Het eindresultaat

Beoordeel zelf maar!

Wat vinden jullie van onze invulling van de Pimp je tuin challenge?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Sophie

Ik ben Sophie (33), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (3 en 0). Op Lotus Writings schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, maar ook over mijn zwangerschap en het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

13 thoughts on “Mama challenge: pimp je tuin | Sophie veranderde haar tuin rigoureus

  1. Wauw wat een verandering. Leuk gedaan. Beetje jammer dat de zomer bijna voorbij is maar hopelijk komen er genoeg mooie dagen en anders volgend jaar. Fijn, informatief artikel ook. Heel handig aangezien wij straks weer een tuin in te richten hebben 🙂

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten