Zoektocht naar de juiste lamp voor de peuterkamer *

De juiste lamp kopen, vind ik best lastig. Daarom vind ik de website Directlampen zo handig: voor ieder wat wils, of het nu gaat om kleur, stijl of vorm. Waarom we zo graag een bolvormige lamp wilden hebben en welke het nu uiteindelijk geworden is, kan je in deze review lezen. 

Zoektocht naar de juiste accessoires

Vorige week vertelde ik dat we de peuterkamer een make-over hebben gegeven. Het duurde wel even voor ik alle juiste accessoires bij elkaar had gevonden. Ik heb namelijk nogal een uitgesproken smaak en dan maak je het jezelf natuurlijk niet per se makkelijker. Net als bij June wilde ik ook hier dat ze tot rust konden komen en dat je in hun kamer de liefde kan voelen waarmee eraan gewerkt is. Daar koos ik voor lichte kleuren (lila en wit), gecombineerd met zachte en comfortabele materialen. De accessoires sloten daarop aan: een dromenvanger en lijstjes met lieve teksten.

Indianenthema

De lamp was echter een verhaal op zich. Ik vind modern echt prachtig, maar niks voor ons huis. Ook hou ik heel erg van Arabische invloeden, maar dat vond ik ‘te zwaar’ voor hun kamer. Bovendien komt het indianen-thema (in de lees-tipi, dromenvanger, de mystieke maan en sterren en het veertje op één van de afbeeldingen) overal terug. Maar vind maar een lamp die daar echt bij past.

Bolvormige lamp

Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik een bolvormig exemplaar wilde hebben. Dat maakt de zoektocht en stuk makkelijker. Waarom bolvormig?

  1. De maan en sterren komen terug in de kamer. Een bolle vorm doet denken aan de volle maan en past daarmee mooi binnen het interieur.
  2. Bol associeer ik met zacht en romantisch. Dat past dus prima bij de rest, waar comfortabel en zacht belangrijke eisen waren.
  3. Een goede bolvormige lamp verspreidt het licht evenredig over de kamer.

Uit de kinderlampen van Directlampen koos ik een exemplaar uit dat bovendien een diffuse verspreiding geeft van het licht. Niet te fel en dat lijkt me met peuters ideaal.

Review van Steinhauer hanglamp

Kijk, hoe hij in de kamer staat, daar is geen twijfel over mogelijk: de lamp is heel mooi! Alleen wat de montage betreft, liepen we wel tegen een probleempje op: het snoer meet 168 centimeter en was daarmee natuurlijk veel te lang. Op zich had hij kunnen worden ingekort, zoals op de instructie stond, alleen dat paste niet in het vrij slanke kapje dat je tegen het plafond plaatst. Gelukkig is Ro heel handig. Hij kortte het snoer in naar een meter en toen paste het allemaal wel.

Directlampen.nl

Op de website waar we deze lamp vonden, kan je terecht voor alle mogelijke lichtbronnen. Ze binden zich niet aan één stijl of kleur, waardoor je altijd wel iets vindt dat bij je past. Waar ik bijvoorbeeld zelf ook weer heel enthousiast van wordt (al ben ik niet van plan meteen weer te gaan verbouwen; ben blij dat ik eindelijk even klaar ben) is de categorie Oosterse lampen. En de spotjes zijn wel handig voor Junes kamer, om in haar bureau te bouwen… Nou ja, misschien moet ik niet te lang op de website zitten voor ik weer van voor af aan begin. De slaapkamer moet immers nog en ik vermoed dat ik Ro er geen plezier mee doe als ik met een emmer verf thuiskom 😉

Hoe ziet jouw favoriete lamp eruit?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

One Reply to “Zoektocht naar de juiste lamp voor de peuterkamer *”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *