makeover peuterkamer

Kinderkamer een make-over geven? Zo pak je dat aan! *

makeover peuterkamer

Wil je de peuterkamer ook een make-over geven, maar heb je geen idee hoe je dat het best kunt aanpakken? Of vind je het misschien leuk om eens te kijken hoe anderen dat precies doen? Vandaag vertel ik jullie alles over de voorbereidingen! 

Tijd voor verandering

Bij ons thuis ben ik meestal degene die ineens helemaal genoeg heeft van het interieur. Soms leidt dat nergens toe (zoals laatst, toen ik de halve huiskamer verplaatste om vervolgens te concluderen dat onze eerste indeling toch het best was), maar ook weleens tot een heel nieuwe inrichting. Na Junes kamer, een tijdje terug, was het dit keer de beurt aan de kamer van Rose en May. De peuters slapen namelijk in een ruimte die wat mij betreft wel een frisse opknapbeurt kon gebruiken. Vandaag vertel ik je wat we van plan waren, in de loop van de week licht ik bepaalde elementen uit.

Zo pak je een make-over aan!

  1. Begin bij de basis: wil je de muren (en eventueel het plafond) een nieuw laagje verf geven? Pinterest is echt je grote vriend als je iets compleet anders wil, dus zoek vooral naar mooie kleuren en kijk wat je erbij kan plaatsen.
  2. Als je weet welke kleur je wil gebruiken op de muren, kan je zoeken naar de juiste meubels. Misschien moeten de bedjes vervangen worden? Of wil je in plaats van een commode een grote kledingkast? Mooi moment om dat nu te doen.
  3. Het voordeel van een make-over is dat de indeling op de schop kan, als je daar behoefte aan hebt. Ik maak dan meestal een moodboard en een plattegrond, zodat je lekker kan schuiven tot alles klopt voor je gevoel. Maar je kan ook in het echt aan de slag: gewoon verplaatsen tot je rust voelt. Het helpt als je voor jezelf bepaalt welke stijl je mooi vindt. Ga je liever voor de vintage look, industrieel of juist romantisch?
  4. Kies mooie accessoiresLess is more in de slaapkamer, vind ik. Dus ik zoek dan liever naar een paar eyecatchers dan heel veel verschillende spulletjes. Maar misschien vind jij het juist gezellig om veel knuffels en kussens te gebruiken? Zoek naar iets dat helemaal bij je wensen aansluit. En wie weet kan je ook zelf nog iets maken? En wat ik persoonlijk erg leuk vond, was het aanschaffen van een nieuw dekbedje. Komende week meer!
  5. Zorg voor mooie verlichting. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel belangrijk. Omdat de meiden nu wat groter zijn, konden ze ook wel een nieuwe lamp gebruiken. Die hebben we dus gekozen en dat geeft echt meteen een heel andere uitstraling!

Hoe zorg je ervoor dat het soepel loopt?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker in het geval van kleine kinderen, want je wil ze ook weer niet te lang uit hun kamer halen. Zeker in ons huis, waar de ruimte beperkt is, besloten we om de peuterbedden bij ons in de slaapkamer te zetten. Zo sliepen ze wel in een vertrouwde ruimte, maar hoefden ze niet in de verflucht te liggen – is immers ook weer zoiets… 

Regel op tijd alle accessoires, zodat het echt een kwestie is van verven, inrichten, decoreren en klaar. Vakanties zijn altijd uitgelezen periodes: het is toch al een beetje rommelig allemaal, dus dan kan een logeerpartijtje bij papa en mama er ook best bij.

De leukste accessoires

We (lees: ik) hebben lang getwijfeld. Willen we een mooie fotolijsten aan de wand? Of misschien zelfs afgedrukt op bijzonder materiaal als plexiglas (zeker nu we laatst de schoolfoto hebben gezien; die is zo mooi geworden!)? Of toch liever een andere eyecatcher zoals een dromenvanger? Die vind ik persoonlijk namelijk ook heel tof.

In de raamkozijnen mocht natuurlijk niks breekbaars staan (het blijven peuters) en we wilden de boekjes ook iets anders opbergen dan voorheen. Genoeg om over na te denken dus! Daarom was ik heel blij dat ik lekker op tijd begonnen ben, want we konden nu nog rustig puzzelen wat het beste zou passen.

En hoe ligt de kamer er nu bij?

Inmiddels is de kamer zo goed als klaar en doen mijn armen nagenoeg niks meer haha. Maar dat geeft niet, want ik ben echt heel erg blij met het uiteindelijke resultaat! En ik neem jullie natuurlijk ook snel mee op rondleiding door de peuterkamer, nog even geduld 🙂

Hoe pak jij make-overs van je interieur het liefst aan?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *