persoonlijke update

Juli 2016 | Persoonlijke update, best gelezen en gastblogs

persoonlijke update

In deze persoonlijke update vertel ik hoe het afgelopen maand ging op Lotus Writings en blik vast vooruit op de volgende maand. Ook ga ik nog even in op de best gelezen artikelen.

Nieuwe serie: in het zonnetje

Marije van Mooi Leven trapte spreekwoordelijk mijn nieuwe serie ‘In het zonnetje’ af. Inmiddels staan er nog een stuk of tien blogs gepland voor de komende tijd, dus genoeg bloggers om te ontdekken of beter te leren kennen. Ik vind het persoonlijk echt heel leuk om te doen. Vooral de warme reacties van de bloggers zelf doen me goed en hun openhartigheid. Bovendien leer ik zelf ook nieuwe bloggers kennen.

Wie je komende maand kunt verwachten? Channa van SoMama, Mathiske van Baby Emily, Nicole van Everyday-Life, Mirjam van MetMirjam en Charlotte van Aukjes Wereld.

Persoonlijke update van de vakantie

De vakantierust lijkt me inmiddels wel goed te doen, maar de eerste week stuiterde ik van de energie en wilde plannen. Ik schreef ze op en deed er, weliswaar soms met moeite, niets mee. De bedoeling was vooral om ook even uit te rusten en nu eens niet 2-3 artikelen per dag te publiceren. En dat is best wennen, kan ik je vertellen. Gelukkig kan ik me nu even uitleven met deze persoonlijke update 😉

Een klein voorproefje van mijn toekomstplannen

  • June kwam laatst aan me vragen of ik het leuk vind als zij ook gaat bloggen. We bedachten een nieuwe serie: ‘Uit het leven van een tiener’. Elke maand gaat ze iets schrijven over haar leven en wat ze meemaakt. Of ze het hele plan uiteindelijk volhoudt en er plezier uit zal halen, geen idee. Maar ik vind het al ontzettend leuk dat ze dit bedacht heeft en hoop dat we hiermee een interessante nieuwe toevoeging hebben.
  • Ik ben begonnen aan een cursus Journalistiek via NHA om mijn kennis op te schroeven en beter te leren schrijven.
  • Sinds vorige maand mag ik ook bloggen voor Website4mama. Hier verschenen al twee blogs: Verberg schoonmaakmiddelen voor kinderhandjes en Angst bij oudere kinderen. Vanaf augustus zullen mijn stukken vaker op de website verschijnen. Lees je mee?
  • Vanaf nu wil ik vaker een persoonlijke update gaan plaatsen. Ik vind het ook altijd leuk om bij anderen te lezen. Een beetje als een soort nieuwsbrief. De volgende persoonlijke update volgt dus in augustus.

Best gelezen artikelen van de maand juli

  1. Dé oplossing tegen verveling! – Een ‘ouwetje’, daarom verrast het me dat hij zo ontzettend vaak gelezen werd. Waarschijnlijk komt het door mijn eigen link in een andere blog en reactie op een goed gelezen artikel. Erg leuk gevolg hiervan is dat Ramona van Kijk, mama me tagde in een foto: ze heeft een eigen verveelpot gemaakt.
  2. Wat doe je in de vakantie met: klein budget? – Waarschijnlijk herkenbaar voor veel ouders. Ook als je niet weggaat, is er genoeg te beleven in eigen land. Niet iedereen heeft het geld 2-3 keer per week naar pretparken en dierentuinen te gaan. Daarom stelde ik een lijst op met tien leuke alternatieven die weinig tot niets kosten.
  3. Derde trimester zwangerschap – zeven moeders vertellen – Persoonlijk vond ik het best zwaar, die laatste drie maanden. Maar hoe ervaarden andere moeders dit? Lagen zij ook uitgeteld op de bank te wachten tot de baby zich zou aankondigen? Of raceten ze nog even kwiek als daarvoor door het huis, gewapend met stofdoek en vuilniszak?

Zijn er nog onderwerpen waarover jij graag zou lezen? Of wil je graag (anoniem) je verhaal kwijt, net als Miranda?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (37) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters: June, Rose, May en Nova* (2020). Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Juli 2016 | Persoonlijke update, best gelezen en gastblogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *