Column | Ineens beslist ze helemaal zelf wat ze wil dragen

Dochters? Ik zou hun personal shopper worden

Weet je wat ik vroeger het leukst vond aan spelen met poppen? Aankleden. Ik kon er geen genoeg van krijgen en was het liefst bezig met het aantrekken van nieuwe outfits en borstelen van de poppenharen, meer nog dan de verzorging van mijn zogenaamde baby. Dat laatste werd gelukkig wel belangrijk voor me toen ik echte kinderen kreeg, maar dat eerste vond ik stiekem ook nog steeds heel erg leuk. Ik verheugde me erop dat ik de komende jaren mocht bepalen wat mijn meisje zou dragen, een beetje zoals een echte personal shopper.

Lees ook: Eigen stijl laten ontwikkelen of gênante vertoning afkappen?

Het eerste jaar begon veelbelovend

En het was met June inderdaad net zo leuk als vroeger: lekker verzorgen, dan een rompertje aantrekken met bijpassende kleren. Het bleef ‘mijn’ dingetje tot ze een jaar of tweeënhalf was. Toen ontdekte ze haar eigen mening, veel sneller dan ik voor ogen had dus. Ineens ontstonden er kleine discussies omtrent haar outfit en weigerde ze pertinent iets anders aan te trekken dan jurkjes. Mijn zeggenschap over haar uiterlijk beperkte zich daardoor in de praktijk tot haar kapsel. Tijdens het winkelen kon ik gelukkig nog aansturen, maar het drong terdege tot me door dat mijn dagen als moederlijke styliste nu al bijna geteld waren.

Tijden veranderen…

Laatst stonden we weer in de winkel. Ik liep de rekken af, June ook. Soms deed ik een suggestie, maar dan zag ik haar blik al wat vertrekken. ‘Niet helemaal mijn smaak,’ glimlacht ze verontschuldigend maar beslist. Kortom, niet alleen ben ik ongeschikt aan het raken als medeshopper, ook heeft ze echt haar eigen smaak ontwikkeld. En die is niet perse de mijne. Ik ben gedegradeerd tot sjouwer van haar nieuwe spullen. Maar goed, ik moet wel eerlijk zeggen dat ze echt een goede smaak heeft. We zijn het niet vaak oneens (al geldt dan wel dat wie betaalt ook bepaalt).

…maar niet helemaal

Want na het afrekenen liepen we naar boven voor de babykleding. Kijk, dat June me niet langer nodig heeft om een mooi setje uit te kiezen, betekent gelukkig niet dat ik helemaal niets meer bepaal. De jongste twee hebben vooralsnog weinig te willen en voor hen kan ik me nog uitleven. Zeker met die eigenwijze dametjes hier thuis kan ik maar beter van het moment genieten. Je weet immers nooit wanneer je dat stopt…

Vind jij het ook zo leuk om voor je kinderen te winkelen? En wie bepaalt?

De foto van het meisje voor de spiegel is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (5) en May (4).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten