Column | Ineens beslist ze zelf wat ze wil dragen

personal shopper

Weet je wat ik vroeger het leukst vond aan spelen met poppen? Aankleden. Ik kon er geen genoeg van krijgen en was het liefst bezig met het aantrekken van nieuwe outfits en borstelen van de poppenharen, meer nog dan de verzorging van mijn zogenaamde baby.

Dat laatste trok gelukkig bij toen ik echt kinderen kreeg, maar shoppen en aankleden vond ik nog steeds erg leuk. Ik denk een beetje zoals de meeste vrouwen? En aangezien we meisjes kregen, leek het me ook wel een ‘taak’ waar je lekker lang plezier van zou hebben. Meisjes houden immers van shoppen. Niet echt genderneutraal, maar wel vaak hoe het werkt in de praktijk.

Tijdens Junes eerste paar jaar ging ik los met de kleding. Ik had alleenheerschappij over de kleding en bepaalde wat ze droeg. Alleen lang plezier? Nee… Vanaf een jaar of tweeënhalf besloot ze dat ze prima haar eigen kleding kon kiezen. Vanuit het niets spatte mijn gedroomde carrière als haar personal shopper als een zeepbel uiteen.

Er ontstonden discussies over haar oufit. Ze kreeg een eigen mening over wat bij elkaar matchte, maar besloot ook van de ene op de andere dag dat ze nooit meer iets anders zou dragen dan jurkjes. Alle broeken konden ongedragen door naar haar nichtjes. De enige zeggenschap die ik nog had, beperkte zich tot haar kapsel en enige sturing tijdens het winkelen.

Ze ontwikkelde al snel een compleet eigen kledingstijl. Vond ze mijn keus niets? Dan kon ik er donder op zeggen dat ze me dat in niet mis te verstane woorden zou melden. Mijn dagen als styliste waren, kortom, geteld.

Laatst stonden we weer in de winkel. Ik liep de rekken af, June ook. Af en toe deed ik een suggestie, maar meestal zag ik haar blik al wat vertrekken. ‘Niet helemaal mijn smaak,’ glimlacht ze elke keer verontschuldigend maar beslist. Na verloop van tijd plofte ik op een bankje neer. Dat was het dan. Ze is net 9 jaar, maar ik ben niet langer nodig.

Voor haar althans. Want na het afrekenen liepen we naar boven voor de babykleding. Kijk, dat June inmiddels prima zelf in staat is om een mooi setje uit te kiezen, betekent gelukkig niet dat ik helemaal niets meer te zeggen heb. Gelukkig hebben we nog twee dochters voor wie ik lekker kan shoppen! Nog wel althans. Want aangezien ze, net als hun grote zus, behoorlijk goed weten wat ze willen, is het maar de vraag hoelang het nog duurt…

Vind jij het ook zo leuk om voor je kinderen te shoppen? En wie bepaalt bij jullie wat er gekocht wordt?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten