zo maak je de perfecte smokey eyes

De perfecte smokey eye maak je zo

Met make-up kan je ontzettend veel: je mooie kanten accentueren, zoals volle lippen of prachtige ogen, en de punten die je iets minder vindt camoufleren. Smokey eyes is een make-uptechniek die vrijwel iedereen goed staat. Maar hoe maak je deze? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt, net als alle producten trouwens. Dus pak je mascara er maar vast bij en ga gelijk aan de slag!

De perfecte smokey eye

Een mooie smokey eye is perfect voor een avondje uit: de donkere make-up accentueert je ogen extra en zorgt ervoor dat je opvalt. En dat is precies wat je wil! In dit artikel vind je alle tips die je nodig hebt om zelf ook mooie smokey eyes te maken.

Tip! Wil je ook eens smokey eyes overdag, maar vind je de traditionele vorm te heftig? Gebruik dat subtielere kleuren en laat zwart en donkergrijs lekker liggen.

Wat doen smokey eyes voor je?

Een goed aangebrachte smokey eye zorgt ervoor dat je ogen meer diepte krijgen en meer opvallen. Daarbij staat het vaak sexy en een tikje mysterieus, vooral wanneer je hem combineert met een goede lipstick.

Wat heb je nodig?

  • Primer
  • Kohlpotlood
  • De juiste kleur oogschaduw (donkerbruin bij bruine of groene ogen; grijs bij blauwe ogen)
  • Huidkleurig potlood voor je waterlijntje
  • Mascara

Hoe maak je perfecte smokey eyes?

  1. Kies het liefst een goede oogschaduwprimer om te gebruiken als basis op je ooglid. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat je oogschaduw te veel gaat uitlopen en vlekt – iets dat je absoluut niet wil wanneer je zulke donkere kleuren gebruikt.
  2. Trek met kohlpotlood een lijntje van de binnenste hoek naar buiten – zowel op je bovenste ooglid als onder je oog. Zorg ervoor dat het iets dikker is, zodat je het daarna kan uitvegen. Wel enigszins voorzichtig onder je oog, anders creëer je een soort panda-look.
  3. Gebruik oogschaduw om je smokey eyes extra aan te zetten. De lichtste kleur onder je wenkbrauw, de donkere kleuren op je ooglid.
  4. Zet een licht lijntje in je waterlijn (van je onderste ooglid) met een huidkleurig kohlpotlood. Heb j dit niet? Laat het dan gewoon zoals het is; wit staat onnatuurlijk en zwart maakt je ogen juist kleiner in plaats van groter.
  5. Een goede mascara maakt het vervolgens helemaal af.

Een laatste tip

Oefenen is belangrijk! Misschien zal het de eerste keer nog best even pittig zijn, omdat je de techniek niet helemaal beheerst of moeite hebt met het aanbrengen van de oogschaduw op de juiste manier. Maar zoals vaker geldt ook hier: blijf vooral oefenen. Kies daar een rustig moment voor (dus niet wanneer je daarna nog wil uitgaan) en blijf proberen.

Smokey eyes op YouTube

Vaak helpt het om, naast te uitleg in tekst, ook nog even te kijken naar een uitleg over deze bijzondere make-up techniek. Daarom vind je hieronder nog twee filmpjes van make-up iconen Nikkie (de Jager) Tutorials en Xelly Cabau van Kasbergen, die beide inmiddels flink naam maakten als MUA. Met hun technieken leer je de fijne kneepjes en worden jouw smokey eyes nóg mooier!

Nikkie Tutorials

Xelly Cabau van Kasbergen

De oorsprong van make-up

Wist je dat Cleopatra al donkere make-up gebruikte rond haar ogen? Destijds bestond het uit natuurlijke materialen als henna, oker en grafiet, vermengd met olie of water. In de klassieke oudheid droegen mensen medicinale cosmetica en in de jaren daarna bleef make-up wereldwijd populair: van spierwitte gezichten en rode lippen tot prachtige donkere ogen. Het wordt gebruikt om te camoufleren en te accentueren, al draagt niet iedereen graag make-up.

Vind jij de smokey eyes ook zo mooi staan?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *