Paris can wait - Nederlandse review

Erop uit | Paris can wait: kabbelend liefdesverhaal in Bourgondisch Frankrijk

Samen met Charlotte van Lovelycharlotte.nl bezocht ik de film Paris can wait. Een verhaal over Anne die van Zuid-Frankrijk richting Parijs reist. Het gaat echter vertraagt, omdat haar reisgenoot Jacques regelmatig even wil stoppen onderweg. Hoe dat afloopt…?

Roadtrippen met Charlotte!

Die dag hadden we een volgeboekt programma: een interessant evenement bij een PR-bureau met sprekers en een kijkje in de collecties van komende herfst/winter en daarna ging ik samen met Charlotte naar de persvoorstelling Paris can wait. Het is toch fijn om eens met iemand in de auto te zitten die je volkomen begrijpt als het gaat om de onduidelijkheid van GPS-systemen. We zaten er net over te praten: over 200 meter moesten we naar rechts. We lachten, omdat het in onze wereld dus zou betekenen dat we die directe afslag hadden moeten nemen. Welcome to our world: die afslag bleek inderdaad de juiste en we reden verkeerd.

Maar goed, dankzij het eerdere evenement en een aantal omwegen kwamen we later aan bij de persvoorstelling van Paris can wait. Daarom zagen we niet de hele film, hoewel een groot deel gelukkig wel.

Paris can wait: het verhaal

Hoofdpersoon Anne (Diane Lane) zou met haar man, filmmaker Michael Lockwood (Alec Baldwin), naar Parijs gaan, als hij op het laatste moment nog even snel naar Boedapest moet. Het typeert hun relatie: hij is altijd druk, bezig met werk en Anne moet zich altijd aanpassen. Dit keer kan ze niet mee en reist samen met een collega van Michael naar Parijs. Deze collega, Jacques (Arnaud Viard), heeft echter geen haast om in de hoofdstad te komen. En zo ontdekt Anne Jacques’ visie op het Bourgondische leven, dat volkomen tegenover haar eigen gehaaste Amerikaanse leven staat: je zintuigen verwennen door uitgebreid te tafelen, genieten van musea, knappe vrouwen en monumenten onderweg. En haar eerdere haast om de stad van de liefde zo snel mogelijk te bereiken, maakt langzaam plaats voor nieuwsgierigheid en laissez-faire.

Mijn oordeel

Persoonlijk hou ik wel van films die een beetje ‘kabbelen’. Het hoeft niet allemaal snel en vol actie te zijn, om toch een mooi verhaal neer te zetten. Daarnaast ben ik dol op Franse films en daar past deze dus ook bij. Ik vond Paris can wait leuk en ga hem zeker nog eens in zijn geheel bekijken. Het is een romantische komedie, maar in de Europese stijl en met subtiele humor.

Wel een puntje van aandacht: Jacques spreekt Frans met andere Fransen. Een vooruitgang trouwens, want meestal wordt in Amerikaanse producties die zich afspelen in Europa Engels gesproken. Maar omdat hierbij geen ondertiteling zit, is het alleen te volgen als je het verstaat. In mijn geval ging dat redelijk, dus heb een paar keer kunnen lachen om de Franse grapjes.

Trailer

Lijkt de film Paris can wait jou leuk?

Parijs – Shutterstock

Lees ook de volgende reviews: 

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

8 Replies to “Erop uit | Paris can wait: kabbelend liefdesverhaal in Bourgondisch Frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge