paprikasoep

Recept | Smaakvolle paprikasoep: vol verstopte vitamines voor je kleintje

Lisa van Lisainthesky vroeg me of ze een gastblog voor me mocht schrijven. Ze weet als geen ander hoe je lekker kunt koken en stelde voor om het recept van paprikasoep te delen. Klinkt goed toch? Ideaal voor peuters en dreumesen die slecht eten, boordevol verstopte groenten en heerlijk van smaak. 

Groenten en peuters

Hoe zorg je ervoor dat je peuter genoeg groente binnenkrijgt? In de praktijk is dit vaak een probleem, zeker als ze de leeftijd bereiken waarop ze losse stukken groente uit de saus gaan vissen. Probeer de groente daarom zoveel mogelijk te verdelen over de dag. Bijvoorbeeld al wat stukjes komkommer of paprika bij de lunch, zodat ze ’s avonds niet heel veel groenten in 1 keer hoeven te eten. Je kunt op mijn website ook een recept vinden van een lekker en kindvriendelijk ontbijtje waar ook groente in verwerkt is. Hierdoor wordt ontbijten echt een feestje! Een andere tip is om de groente er niet uit te laten zien als groente. Je kan er bijvoorbeeld een poppetje van maken of iets anders wat voor kinderen aantrekkelijk is. Laat je creativiteit erop los!

Lees ook Paprika! Vitamine C kampioen en verrassend in je pannenkoek

Recept: Paprikasoep

Dit recept gaat bij ons de hele familie rond, iedereen is er dol op. En jij hebt de primeur, want ik heb hem zelfs nog niet gedeeld op mijn eigen blog! Gegarandeerd succes. Welk kind zegt nu nee tegen soep met chips en kaas? Dit kun je trouwens makkelijk weglaten, want ook dan is deze soep nog steeds overheerlijk! De paprika maakt de soep heerlijk zoet en je peuter of kleuter krijgt toch nog voldoende groente binnen.

Ingrediënten voor 8 personen

  • 6-7 gele paprika’s
  • 1 rode paprika
  • 1-2 uien
  • Boter
  • een zakje kruidenmix voor chili con carne
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 el. bloem
  • 2 liter groentebouillon
  • 250 ml crème fraîche
  • optioneel: 1 zak tortilla chips & 150 g. geraspte oude kaas

Tip!

Wil je het gerecht gezonder maken? Gebruik dan kokosolie i.p.v. boter. Je hebt namelijk veel minder kokosolie nodig om een hele pan vet te maken, in vergelijking met boter.

groente

Bereidingswijze

Maak de groente schoon en snijd de paprika en ui in stukjes. Smelt de boter in een grote (soep)pan en fruit de stukjes paprika en ui. Roer de kruidenmix, paprikapoeder en bloem door de groenten en voeg al roerende de bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat het 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Pureer vervolgens de soep en roer de crème fraîche erdoor. Breng de soep nogmaals aan de kook en laat het nog 3 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Doe de chips en kaas in bakjes en serveer bij de soep. Als je de soep hebt opgeschept kun je de chips er bovenop verkruimelen en de kaas erover heen doen, zoals op de foto.

Eet smakelijk!

Liefs,
Lisa

img-20160731-wa0005

 

 

 

 

 

Blog: www.lisainthesky.com
Facebook: www.facebook.com/lisainthesky

Wat vind jij van deze paprikasoep?
En eten jullie thuis weleens paprikasoep?

Author: Lisa in the Sky

Mijn naam is Lisa en ik ben trotse eigenaar van mijn blog Lisa in the Sky. Ik houdt mij vooral bezig met lekker en gezond eten, anderen inspireren, maar ook van het leven blijven genieten. Op mijn blog vind je dan ook allerlei dingen die hiermee te maken hebben, zoals dit heerlijke gezonde ontbijtje of inspiratie zoals mijn top 3 ijssalons door heel Nederland. Ik vind het heel leuk om met nieuwe mensen in contact te komen en nieuwe dingen uit te proberen, laat dus gerust een reactie achter! www.lisainthesky.com

2 Replies to “Recept | Smaakvolle paprikasoep: vol verstopte vitamines voor je kleintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge