Paprika! Vitamine C kampioen en verrassend lekker in je pannenkoek

Woensdagmiddag reden June en ik naar Bussum voor Mamaliefde.nl, om een kookworkshop te volgen met televisie-kok Hugo Kennis in Restaurant LEUK. Dat de hele dag in het teken zou staan van de paprika werd direct bij binnenkomst duidelijk: ze lagen overal! Geen straf voor June. Sinds ze vast voedsel mag, is ze namelijk dol op paprika.

Restaurant LEUK

Het restaurant voldoet absoluut aan de titel ‘meest kindvriendelijke restaurant van Nederland’ als je het mij vraagt. Mede door de ruime speelgelegenheid onder het restaurant voelen ze zich gelijk thuis. En ook de eigenaar gaf alle kinderen direct het gevoel dat ze zo welkom zijn als hun ouders. Zeker een aanrader als je in de buurt van Bussum bent! Even verderop vind je een parkeergarage en bovendien is dit centrum sowieso leuk om eens doorheen te dwalen. Onthouden dus!

Omdat je bij Linda het volledige verslag kan lezen van onze dag, laat ik jullie hier vooral foto’s zien. Voorzien van ruim commentaar natuurlijk – ik ben niet voor niks blogger 😉

Verfrissende limonade

Na een verrassend lekkere paprikasmoothie (banaan, mango, paprika) was het tijd voor het échte werk. Eigenaar Bennie den Haan voegde wat stikstof toe aan de limonade en creëerde daarmee een spectaculair effect. Dat leverde een ijskoud, verfrissend drankje op dat je het gevoel geeft dat je in een laboratorium bent belandt – welk kind vindt dat niet leuk? De tafels waren prachtig gedekt. De kinderen hadden allemaal houten snijplanken tot hun beschikking, een rode Vegetable Scoop, paprikaplantjes en natuurlijk verschillende soorten en kleuren paprika’s.

Koken met paprika: een eitje!

Wat koken met paprika betreft kwam ik tot vandaag eigenlijk niet veel verder dan het verwerken van paprika in soepen en sauzen. Misschien een gevulde paprika, maar dan ben je er ook wel. Hugo toonde ons echter hoe je paprika kan combineren met ei: snij een ring van een paprika en bak hierin een eitje. Echt, kind kan de was doen! En terwijl die eitjes lagen te bakken in een koekenpan, begonnen ze met uithollen voor het vullen. Maar dan op een manier zoals ik hem nog niet kende.

Gevulde paprika 2.0

In plaats van paprika door de pasta(saus), mochten de kinderen hun paprika’s vullen met tricolore fusili en spaghetti bolognese. Hoe leuk en feestelijk is dat! En lekker, want hij ging bijna helemaal op.

Tip van de dag: paprikapannenkoek

Eten je kinderen hun groenten met moeite? En zoek je naar een manier om ze stiekem toch in hun favoriete gerecht te verstoppen? Hugo tipte ons dat je heel makkelijk twee paprika’s kan fijnmalen met de blender en dit door het pannenkoekbeslag moet roeren. Ze kunnen ze gewoon beleggen als normaal, maar krijgen wel een extraatje binnen. De ouders kregen verder een kopje heerlijke paprikasoep en een hartige muffin.

Paprika-smoothie ijs

De lekkere paprika smoothie die we bij binnenkomst kregen, veranderde in een paar seconden in ijs toen restauranteigenaar Bennie den Haan er een flinke scheut stikstof overheen goot. Fantastisch om te zien én bovendien bijzonder om eens te eten.

Tas vol paprika

Behalve een goodiebag met daarin een nieuwe broodtrommel, paprikaplantje (dus ja, we gaan voor die vier meter hoog), schort en verschillende soorten paprika’s kregen we ook nog een goed gevuld tasje mee met nog meer paprika’s. Ideaal om onze Vegetable Scoop eens te proberen. Je kan dus ook wel raden wat wij hier inmiddels al anderhalve dag eten…

Kook jij graag met paprika?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

6 Replies to “Paprika! Vitamine C kampioen en verrassend lekker in je pannenkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge