over mijLieve lezer,

Misschien ben je hier voor het eerst of wil je nu weleens weten wie er achter al die blogs zit, die soms de grens van oversharing weleens (lijken te) overschrijden 😉 Ik wil je bij deze van harte welkom heten in ons leven en zal me even voorstellen.

Mijn naam is Merel (33) – of ‘mama’ zoals ik minstens 20.934 keer per dag word genoemd door één van onze drie dochters: June (11), Rose (3) en May (2).

Wie ben ik?

Ik ben een dromer, levensgenieter en een soms wat verstrooide professor, zoals mijn oma me vroeger liefkozend noemde. Het mag dus eigenlijk een klein wonder heten dat ik heel gestructureerd dagelijks blog over van alles en nog wat. En ik zou dit allemaal niet kunnen zonder mijn steun, toeverlaat, eerlijke spiegel en klaagbuis Ro. We vullen heel bewust samen het ouderschap in en hij is de drijvende kracht die mogelijk maakt dat ik blog.

Wat vind je op Lotus Writings?

Een eerlijke visie op ouderschap

Mijn visie is dat het afgelopen mag zijn met de picture perfect verhalen. Heel veel jonge moeders zijn onzeker en dat is volgens mij helemaal onnodig. Waarom zouden we niet eerlijk aan elkaar toegeven dat het soms heel erg moeilijk is? Dat je soms Dora neuriet terwijl er geen kind te bekennen is. En waarom voelt het als falen als je niet lyrisch wordt van de speeltuin?

Elk mens is anders en elke moeder heeft haar eigen kwaliteiten. In mijn ogen vullen we elkaar daardoor juist aan. Kies jij voor de fles vanaf de bevalling of juist voor borstvoeding? Draag je fanatiek of slaapt je kindje vanaf moment 1 op zijn of haar eigen kamer? Op Lotus Writings vind ik het belangrijk dat iedereen daarvoor kan uitkomen. Want uiteindelijk blijft liefde voor je kind het belangrijkst, welke invulling je daar ook aan geeft.

Informatie

Kriebelt er ineens een beestje tussen de haren van je kind? Wat doet die teek ineens achter zijn oor? En hoe kies je de beste basisschool? Ouderschap bestaat niet alleen uit onvergetelijke momenten en onnoemlijk veel liefde, maar ook uit ontelbaar veel vragen. Op mijn website vind je antwoorden op alle vragen die ik zelf had (en dat zijn er véél!) en zoek ik geregeld uit waar ik nieuwsgierig naar ben (zoals waarom sommige mensen er bewust voor kiezen niet te vaccineren).

Meer dan alleen moeder

Natuurlijk bepalen je kinderen het grootste deel van je leven. Maar er is toch meer? Naast mama zijn we ook nog vrouw en ook aan dat deel wil ik graag aandacht schenken. Hoe je kunt voorkomen dat de passie dooft tussen de luiers en hoe belangrijk het is om te blijven afspreken met vriendinnen, maar ook waarom ik bijvoorbeeld een slechte voetbalvrouw ben. Ook schrijf ik regelmatig over mijn leven als ZZP’er en geef ik vanuit mijn eigen ervaring tips aan andere bloggers.

Reviews

Een leuk onderdeel aan mijn werk is dat ik ook kan schrijven over mijn favoriete producten. Zo kan ik jullie wijzen op toffe dingen die binnenkort op de markt komen of gave gadgets die je leven een stuk makkelijker maken. Ik vind het leuk om een sympathiek bedrijf in het zonnetje te zetten en ben daardoor vaak heel positief in mijn reviews (anders plaats ik ze niet). Voorbeelden hiervan zijn Tastea en Tiengemeten. Maar ze zijn in elk geval wel oprecht.

Waarom de naam Lotus Writings?

Een terechte vraag, die me vaker gesteld wordt. Waarom Lotus Writings terwijl ik noch Engels noch Japans ben, eigenlijk binnen het hokje ‘mama-lifestyle’ val en helemaal geen Lotus heet? Hieronder vertel ik verder hoe ik op de naam kwam, maar ik wil toch graag even uitleg geven. In de mamablog-wereld ben ik een beetje de vreemde eend in de bijt. Geen ‘mama’, ‘mom’ of ‘kids’ in de titel van mijn website. Eigenlijk vooral omdat ik over alles wil kunnen schrijven waar ik zin in heb. Door jezelf helemaal als mamablogger te profileren, leg je jezelf bovendien heel erg vast en dat wil ik niet. Dat past waarschijnlijk ook niet bij wie ik ben: ik vind heel veel dingen aan het leven leuk, ook naast het moederschap.

Hoe ik op de naam Lotus Writings kwam…

Mocht je het echte verhaal willen lezen, klik dan hier. Maar symbolisch gezien bleek het ook toepasselijk, omdat de symboliek van de lotusbloem perfect bij me past. Na jaren van onzekerheid (‘wie zit er in vredesnaam op mijn schrijfsels te wachten?’) bloeide ik langzaam op. Hoe de prachtige lotus ontspruit uit een modderige bodem, zo hoop ik ooit iets heel moois te kunnen bereiken met schrijven. Voor mezelf, voor anderen, voor jou persoonlijk misschien. En zoals vuil zich niet kan hechten aan de bladeren van de lotusbloem, zo probeer ik mijn stukje internet vrij te houden van narigheid. Omdat iedereen zou mogen zijn wie hij is. Dat is mijn doel en ik hoop dat met jou te mogen delen.

Liefs,
Merel

Lotusbloem – Shutterstock

6 Replies to “Lotus Writings | Over de blog, mijn visie en ons gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge