Over bloggen 55 | Nooit meer winacties op Lotus Writings?

Sinds begin dit jaar stond er geen winactie meer op Lotus Writings (behalve gisteren toevallig). Maar waarom eigenlijk? Ik besloot jullie even bij te praten!

Winacties van toen tot nu

De allereerste winactie vond ik zoiets bijzonders: als blogger heb je het voorrecht om bepaalde producten als eerst te testen, maar ook om je lezers een cadeautje te geven. Hoe leuk is het dat je iemand die je nog nooit in het echt ontmoet hebt iets mag geven?

Het leverde me de afgelopen jaren ook veel op. Van spontane cadeautjes en superlieve berichtjes na afloop tot zien dat lezers elkaar onderling feliciteren. Dat Facebook een negatief medium is kan, maar op mijn pagina gelukkig dus niet. Ik heb gewoon geweldige lezers 😉

En toch is er dit jaar geloof ik nog nauwelijks een actie online gekomen. Daarom besloot ik er een blog over te schrijven, omdat ik denk dat jullie best mogen weten hoe dat zit. Het is namelijk niet zo dat ik geen winacties meer wil doen of jullie in 2019 geen cadeautjes meer gun 🙂 Er zit iets anders achter.

Waarom doe ik nauwelijks winacties op het moment?

Dit jaar staat voor mij in het teken van verandering op Lotus Writings. Niet zozeer in de (soort) artikelen die ik schrijf, maar ik ben achter de schermen hard bezig met het verbeteren van de blogs die al op de website staan. Daarbij komt ook dat ik dit jaar dichter bij mezelf wil staan. Iets persoonlijkere artikelen, gecombineerd met de informatieve stukken die ik al schreef.

Authenticiteit: dichter bij mezelf blijven

Ook met de winacties wil ik authentiek zijn. Niet zomaar alles aanpakken en online zetten omdat het voor handen is, maar specifiek kiezen wat bij Lotus Writings en mijn lezers past.

Is het eerlijk naar het bedrijf waarmee ik samenwerk?

Zodra ik het idee heb dat een actie het bedrijf niet oplevert wat ze graag voor ogen hebben, zeg ik dat eerlijk tegen hen. Inmiddels heb ik genoeg ervaring om in te schatten of ze er inderdaad iets aan hebben om een actie op te zetten.

Milieuvriendelijkheid

Daarnaast kijk ik ook meer naar het milieu. Al dat verzamel- en unboxingspeelgoed is leuk voor even, maar levert naast een berg plastic ook vaak een minimale hoeveelheid speelplezier op. Kinderen willen vooral alle poppetjes hebben volgens mij en kijken er na afloop nauwelijks nog naar om. In elk geval, als ik kijk naar onze kinderen en die van anderen.

Ik kon het niet langer naar mezelf verantwoorden om dit speelgoed in te zetten als winactie. Als ik mijn eigen kinderen er niet mee wil laten spelen omdat het vooral bijdraagt aan het wereldwijde plastic overschot, waarom dan de kinderen van een ander wel? En nu weet ik best dat mijn keuze de jouwe niet hoeft te zijn; ik wil de laatste zijn die voor een ander beslist wat goed is en wat slecht. Maar ik kon er gewoon niet langer achter staan.

Nieuwe aanpak

Door bovenstaande ben ik dus heel selectief geworden in wat ik wel en niet weggeef. Wél de filmgoodies voor de liefhebber of duurzamer speelgoed (zoals een pop) waar kinderen écht mee kunnen blijven spelen en niet langer de slijm- en unboxing spulletjes. Want ondanks dat ze je een berg nieuwe volgers opleveren, geloof ik niet dat dat de hoofdreden moet zijn om je eigen principes te verloochenen.

Wat ik vooral hoop is dat de lezers die hier ooit bleven hangen na een winactie het ook leuk vinden om (af en toe) mee te lezen. En dat jullie ook blijven meedoen als er wél weer een nieuwe actie online staat.

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze nieuwe aanpak vindt. En hoe staan jullie tegenover unboxing speelgoed: wel of niet?

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

Afbeelding, Irina Bort – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

3 thoughts on “Over bloggen 55 | Nooit meer winacties op Lotus Writings?

  1. Terecht! Gelijk heb je, ik heb dan wel een veel kleiner blogje dan jij maar ik kies ook wel heel bewust wat ik wel en niet wil delen of als winactie wil voorzien. Het moet vooral goed voelen. Ik blijf je volgen, met en zonder winacties 😀

  2. Ik ben heel blij met jouw bericht! Ik verbaas me ook over al dat unboxing speelgoed! Het lijkt me een soort duur happy meal speeltje.
    Ik heb ook liever dat je minder winacties doet maar dan wel met mooi en duurzaam speelgoed of belevenissen.
    Dus gewoon doorgaan zoals je nu doet!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten