Ouder worden | 7 items voor ‘bejaarden’ die eigenlijk superhandig zijn

NIET HIP, WEL HANDIG – Even een random lijstje. Een tijdje terug moest ik er namelijk aan denken hoeveel waarde ik in de puberteit hechtte aan mijn ‘imago’. Daardoor liet ik bepaalde dingen voor wat het was. Natuurlijk is het hele concept voor gek lopen – wat je in die periode wel zo ziet – sowieso eigenlijk maar raar. Waarom zou je jezelf zo druk maken? Sommige items leerde ik met de tijd waarderen, zoals deze zeven. 

Ondergewaardeerd

Als puber had ik een vrij uitgesproken mening: ik ging mooi niet voor lul fietsen met een regenbroek. Dan maar doorweekt tot op het bot en nog een week lang snipverkouden. En wat dacht je van een fietsmand. Dat was toch voor ‘bejaarden’? Mijn mening was volledig gebaseerd op onzekerheid en het ‘erbij willen horen’ dus. Zonde eigenlijk, want je doet jezelf behoorlijk te kort als mens – weet ik nu ik 34 (en een beetje) ben. Die dingen bleken namelijk bijzonder handig te zijn. Daarom vandaag een ode aan zeven ondergewaardeerde items!

7x niet zo hip, maar wel handig!

Fietstassen

Die dingen blijken dus echt heel fijn als je boodschappen wil doen. Dan hoef je niet gevaarlijk slingerend naar huis te rijden met veel te zware tassen die een ongeleid projectiel van je maken en bovendien kan je veel meer meenemen.

Koeltas

Heel eerlijk? Toen Ro voor het eerst met zijn koeltasje aan kwam zetten, begon ik onwillekeurig toch te lachen. Hardop. ‘Jij mag er mee lopen!’ was het eerste dat ik zei. Maar man, wat zijn die dingen handig. Dat je gewoon in de file ijskoude Red Bull kan drinken of geen broodjes met kleffe kaas hoeft weg te werken. Enorm op teruggekomen dus.

Thermoskan

We hadden op de middelbare school een jongen die zijn thermoskan mee naar school nam. Vond ik altijd een beetje typisch staan. Dat mijn moeder het wél een goed idee vond, zag ik alleen maar als een bevestiging van mijn oordeel 😉 Inmiddels besef ik dat hij gewoon zijn tijd ver vooruit was. Sowieso serveerden ze geen koffie aan scholieren, maar daarnaast zou het ongetwijfeld niet te drinken zijn geweest. Los daarvan is een thermoskan natuurlijk gewoon ontzettend handig. En hoewel ik er geen heb (ben geen koffiedrinker), komt mijn Tastea beker best in de richting.

Boodschappenkarretje

Als de dag van gisteren… Ik was een jaartje of 25 en ging traktaties shoppen voor Faiths afscheid op de peuterspeelzaal. Toevallig kwam ik bij Bart Smit een aanbieding tegen van Cars stoepkrijtemmers voor € 1,00 per stuk. Voor alle kindjes deed ik er nog een bellenblaas bij en klaar was ik. Kleinigheidje: alles bij elkaar was het loodzwaar en uit pure noodzaak liep ik Blokker in. De vriendin met wie ik was grinnikte dat ze wel tien meter afstand van me zou houden, alsof ze niet bij me hoorde. Maar wat een opluchting! Dat scheelde echt tonnen. Heel vaak heb ik hem niet meer gebruikt, maar uit ervaring kan ik je vertellen dat boodschappenkarretjes ondergewaardeerd zijn.

Tuingereedschap

Wie mij een beetje kent zal waarschijnlijk met opgetrokken wenkbrauwen herlezen wat hier staat. Tuingereedschap? Uiteindelijk heb ik dat meestal helemaal niet nodig, omdat de planten mij niet overleven. Maar het ligt wél in de schuur. Zo kan ik indien nodig paardenbloemen met penwortel en al uitsteken en met mijn schepje aarde in potjes doen (dat lukt nog net). En waar ik vroeger altijd dacht dat ik me niet aan tuingereedschap moest wagen (‘dan verwachten ze straks nog dat je daadwerkelijk in de tuin gaat zitten werken’), heeft het nu een nostalgische waarde. Waarschijnlijk zal je me nooit uren zien wieden op een kussentje, maar het doet me altijd denken aan mijn lieve oma en moeder – die wel het geduld kunnen opbrengen. Die gedachte doet me glimlachen en het biedt toch een sprankje hoop dat ergens in mij groene genen zitten. Je weet het niet…

Het regenpak

Toegegeven, ik heb er geen. Maar de dagen dat ik – zoals ik hierboven beschreef – liever natregende dan mezelf te beschermen, zijn voorbij. Er misschien één kink in de kabel: aangezien June bijna de echte puberteit ingaat, zal zij mogelijk niet met me over straat gaan 😉 Maar goed, dat trekt dus vanzelf weer bij. Ook al moet je er nog een jaar of twintig op wachten.

Een beschermhoesje voor je zadel

Of nog erger: een tas om je zadel gebonden. Ik zat serieus liever met een natte kont op mijn zadel dan dat ik zo’n hoesje in het openbaar zou gebruiken. Ja echt. Hoe oppervlakkig wil je het hebben 😉 Ik vond die dingen namelijk zo ontzettend lelijk, dat het me beter leek om ze gewoon helemaal niet te gebruiken. Het zou mijn image volledig ruïneren 😉 Inmiddels kan dat me dus werkelijk niks meer schelen en vind ik nog net niet dat het beschermhoesje de beste uitvinding aller tijden is. Ware het niet dat ik niet zo vaak fiets. 

Wat ben jij pas op latere leeftijd gaan waarderen?

Afbeelding, Cebas – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

One thought on “Ouder worden | 7 items voor ‘bejaarden’ die eigenlijk superhandig zijn

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten