oud & nieuw

Oud & nieuw | Het liefst zou ik met de kinderen meeslapen

Speciaal feest

Vooral vanaf mijn tienertijd kreeg Oud & Nieuw een speciale betekenis. Ik wilde weten waar we het feest zouden vieren en al weken van tevoren maakte ik plannen over mijn outfit, kapsel en make-up. Je moest natuurlijk wel tiptop het nieuwe jaar inluiden. Het ene jaar bleven we gewoon in het centrum van ons pittoreske Zuid-Hollandse dorp, het jaar erop stonden we in de Rotterdamse Baja Beach Club tussen de onbekenden af te tellen. Twee keer zelfs, omdat de DJ 5 minuten te vroeg bleek. Dat was voor mij de meest onwennige viering van Oud & Nieuw ooit: ik kende niemand, voelde zeker de behoefte niet om onbekenden een gelukkig nieuwjaar te zoenen en was dus al snel klaar nadat ik mijn zes vriendinnen had omhelsd.

Een van de fijnste feesten ooit

Een van de onvergetelijkste jaarwisselingen vond weer een jaar later plaats. We konden via een vriendin kaartjes kopen voor een exclusief feest. We betaalden €50,00 en kregen daarvoor onbeperkt te eten, drinken en (volgens mij) na afloop toegang tot Thalia Lounge waar we het feest zouden afsluiten. Vooraf vroeg ik me af waarom we dit ook alweer wilden, of we niet beter simpel naar het dorp hadden kunnen gaan. Maar we gingen. En om precies 12 uur draaide de DJ New Year’s Day van U2 terwijl wij uitkeken op schitterend vuurwerk boven de stad. Nog steeds als ik het nummer hoor, ga ik terug in de tijd en sta weer met mijn vriendinnen en de kennissen die we die avond opdeden. Onbezorgd, tipsy en gelukkig. We hebben enorm gelachen, heerlijk gegeten… Zoals je hoopt dat je Oud & Nieuw is eigenlijk. Misschien juist omdat ik er niet te veel van verwachtte.

Maar inmiddels vind ik Oud & Nieuw zo overtrokken

Als ik heel eerlijk ben, zou ik het ergens ook prima vinden om lekker 22.00 uur mijn bed in te duiken en de volgende ochtend weer op te staan. Fris het nieuwe jaar in met mijn goede voornemens (meer rust nemen, gezonder leven, vaker vroeg naar bed gaan) gewoon nog volledig intact. Waarom? Voor mij hoort Oud & Nieuw eigenlijk samen te gaan met een feestje en dat is niet echt mogelijk als je twee hele kleine kinderen hebt. Ik kan moeilijk meebrullen met één of ander nieuwjaarsnummer als de kinderen boven slapen – al vermoed ik dat ik dit in zijn algemeenheid maar beter kan laten voor wat het is. De feesten heb ik inmiddels allemaal wel gezien. Maar misschien is deze houding juist wel prima. In het verleden werd zo’n avond waarvan ik niks verwachtte immers ook onvergetelijk mooi… Wie weet!

Heb jij al wel iets moois op de planning staan met Oud & Nieuw?

De foto van het vuurwerk is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

27 Replies to “Oud & nieuw | Het liefst zou ik met de kinderen meeslapen

 1. Vroeger vond ik oud&nieuw heel leuk, eerst uitzitten met vrienden en daarna lekker op stap. Tegenwoordig hoeft het voor mij ook niet zo meer. Onze dochter van bijna 4 ligt toch te slapen en ik ben inmiddels zwanger van onze 2e. Wij doen het dit jaar daarom lekker rustig aan!
  MARIJKE onlangs geplaatst…Makkelijke hapjes voor Oud&NieuwMy Profile

 2. Als ik eerlijk ben heb ik het altijd met kleine groepjes familie en/of vrienden gevierd. Ik was nooit zo uitbundige kroegtijger…Ik vind het juist heel speciaal om het nu met onze kindjes te mogen vieren. Zijn ze wakker, dan zijn ze wakker. Slapen ze door alles heen? Ook prima.
  Dit jaar wil ik wel oliebollen gaan bakken, zoals mijn oma vroeger deed. Daarbij heb ik nog een paar mooie rituelen gevonden zodat het voor zowel de kids als ons onvergetelijke momenten worden…
  Ik geloof dat ik een zeldzaamheid ben als ik de reacties zo lees 😉
  Gera onlangs geplaatst…Vloeken in de kerk, ik ben een trotse Huismama!My Profile

 3. Toen ik vroeger nog klein was, moesten we gaan slapen op oudejaarsdag. Een uur voordat het 12 uur werd, werden we altijd gewekt. Dan gingen we met z’n allen meezingen op muziek en keken we onze ogen uit toen er zoveel vuurwerk werd afgestoken. Al helemaal als Prinses Irene thuis was (we woonde vroeger vlakbij haar huis), dan was het zó mooi. Nu vier ik elk jaar alleen met mijn verloofde. Misschien saai, maar dat is hoe ik het graag wil.
  Denise onlangs geplaatst…Bah, spelfouten! Deze blog bezoek ik niet meer!My Profile

 4. Heel herkenbaar! Ook al worden de kinderen groter, en vinden zij het nu weer heel speciaal. Ze gaan er nog niet op uit, nee gek he, bijna 4 en 9 😉
  Maar de man mist de feesten van vroeger nog steeds. Het leukste feest van het jaar vond hij het. Eerst vuurwerk, later deesten en de kroeg. Tja, we worden oud. En als de kinderen straks oud genoeg zijn en erop uit gaan, wat zullen wij dan doen?
  Marijke onlangs geplaatst…VuilnisbakkenMy Profile

 5. Tja…
  Oud en nieuw wat moet ik er van zeggen.
  Vroeger was het altijd feesten maar sinds ik moeder ben zijn wij gewoon lekker thuis.
  Vorig jaar zijn wij naar familie geweest, een grote ramp vond ik het met kinderen. Ze worden toch op een gegeven moment moe.
  Dit jaar lekker gourmetten en de kindjes gewoon naar bed.
  Als ze wakker worden om 12 uur mogen ze even vuurwerk kijken en anders slapen ze gewoon door we zien wel hoe het gaat 🙂

 6. Wij vieren het nu er kinderen zijn altijd met onze vriendengroep, bij een van ons thuis. Altijd gezellig en filosoferen we de hele avond wat we met de winst van het oude jaarslot gaan doen. Tot nu toe is het daar altijd bij gebleven, hahahaha

 7. Ik vind Oud & Nieuw het meest overschatte feest van het jaar en vind het juist een heerlijke avond om met mijn gezin of een kleine groep door te brengen. Even terugblikken op het oude jaar en plannen maken voor het nieuwe onder genot van een hapje of drankje.

  Dit jaar zijn wij gewoon thuis. Ik verwacht dat Elise wakker gaat worden van de knallen. Zou best kunnen dat er nog mensen komen aanwaaien, prima! Vroeger gingen we altijd stappen en had ik dezelfde ervaringen als jij.

  1. Belangrijkste mensen om het nieuwe jaar mee te beginnen. En ja doen wij ook met die kleintjes, worden ze wakker dan zien we het vanzelf wel. De oudste blijft wakker, maar die kon als baby al niet slapen.

 8. Vorig jaar was ik zwanger en was toen zo moe. Ik kon het niet meer volhouden en ging voor 00.00 uur al naar bed. Vraag mij af of ik het nu wel kan volhouden, want dat laat naar bed gaan ben ik ook niet meer gewend.
  Batboy onlangs geplaatst…BorstelsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge