originele toepassingen van kunstgras

5 originele toepassingen van kunstgras *

originele toepassingen van kunstgras

Bij kunstgras denk je toch al snel aan het voetbalveld of de achtertuin. Maar wist je dat je het ook voor heel andere dingen kunt gebruiken? Wij verzamelden de 5 leukste toepassingen van kunstgras die je misschien niet had verwacht.

Origineel: 5 bijzondere toepassingen van kunstgras

Behang je muur ermee

Het vergt wat durf natuurlijk, maar als je echt wil uitpakken en dol bent op groen dan kan je prima de muur ‘behangen’ met kunstgras. Iedereen die binnenkomt zal een mening hebben: hoe vaak zie je immers kunstgras aan de muur? Ideaal voor als je wel houdt van anders dan anders.

Kijk op een kunstgras outlet voor fijne aanbiedingen

Gebruik kunstgras om mee te knutselen

Vooral als je gaat knutselen in het thema Pasen kan je altijd wel kunstgras gebruiken. Bijvoorbeeld als bodem van het mandje waarin je kinderen de eieren verzamelen. Of om op de seizoentafel te leggen waar je van die kleine kuikentjes op zet. Staat vrolijk én je brengt meteen weer wat meer lente in huis.

Gebruik kunstgras op je balkon, dakterras of onder je overkapping

Op je balkon of dakterras kan sowieso geen gras groeien natuurlijk. Om toch een beetje meer de sfeer van een tuin te creëren is kunstgras perfect. Makkelijk in onderhoud, wel altijd groen en het zorgt voor een fijne sfeer! Kunstgras is daarnaast ook heel geschikt voor onder je overkapping.

Kies voor een originele vloerbedekking

Zeker wanneer je kinderen hebt die dol zijn op voetballen of hockeyen, sluit kunstgras als vloerbedekking perfect aan op hun wensen. Denk aan een speelkamer waar je twee doeltjes maakt (uiteraard niet aan de raamkant). Hoe leuk is dat? Je kan dit trouwens ook gebruiken als je een meer sprookjesachtige sfeer wil oproepen in de kamer en, ook in dit geval, durft uit te pakken met het interieur. En je hoeft er echt niet veel meer aan te doen dan een normale vloerbedekking: stofzuiger eroverheen en klaar ben je!

Kerstboom van kunstgras

Het duurt nog even, maar een laatste mogelijkheid om kunstgras te gebruiken op een originele manier? Maak je eigen kerstboom! Hoewel je ze ook kant-en-klaar kan kopen, draait de DIY-er hier zijn hand niet voor om. Zaag eerst een mooi frame uit van hout en plak daar het kunstgras op. Bijkomend voordeel: deze boom is ideaal voor kleinere ruimtes of voor de kinderkamer.

Welke originele toepassing van kunstgras spreekt jou het meest aan?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, PICONEST – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *