knusse achtertuin tips

Originele tips voor een knusse achtertuin

Met langere avonden in het verschiet kan ik niet wachten om lekker in de tuin te ploffen en ‘s avonds te genieten van goed gezelschap (vooralsnog op gepaste afstand uiteraard), de warmte en een heerlijk knusse sfeer. Omdat we over een tijdje de tuin gaan renoveren, besloot ik eens online te kijken hoe je nu op een originele manier de tuin die extra gezellige boost geeft! In dit artikel deel ik mijn leukste tips.

Originele tips voor een fijne sfeer in de tuin

Gebruik kerstverlichting

Vind je het zonde dat je mooie sfeerverlichting voor de kerstdagen het grootste deel van het jaar ligt weg te stoffen? Waarom zou je dan niet kerstverlichting buiten ophangen? Zeker wanneer het in de avond iets donkerder wordt, geven al die kleine lichtjes samen een heel speels effect. Let wel op: als je buiten kerstverlichting gebruikt, dan kan je het bij neerslag soms laten hangen. Zoek vooraf uit of deze spatwaterdicht is of bestand tegen hevigere weersomstandigheden. In andere gevallen kan het slim zijn je verlichting mee naar binnen te nemen.

Creëer een apart zithoekje

Een grote set is natuurlijk altijd leuk om te hebben, zeker als je er een barbecue bij aangooit en wat vrienden uitnodigt. Maar een apart hoekje geeft extra sfeer. Denk aan een mooi houten bankje, verschillende plantenpotten in divers formaat ernaast, misschien een lantaarn en comfortabele kussens om tegen weg te kruipen. Wordt het echt kouder? Dan pak je er een fijne plaid bij.

Hang een schommel in de boom

Als je een beetje stevige boom hebt, is het geweldig om daar een natuurlijke schommel in te hangen met stevige touwen en een robuuste, houten plank. Het geeft zo’n heerlijk romantisch effect en is met beperkte middelen toch makkelijk om in elkaar te hebben. Leuk voor kinderen (en, met een echt goede boom, misschien ook voor jou)!

Houten laddertje of krukje vol bloemen

Vind je het leuk om af en toe net even iets anders te doen? Een kleine houten ladder of krukje kan ideaal dienen als plek om wat bloemen en planten (in pot) op te zetten. Geeft meteen weer een heel andere sfeer aan de tuin.

Wat is jouw favoriet? Wat mag voor jou komende zomer echt niet ontbreken in de tuin?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *