kantoorartikelen ondernemer

Welke kantoorartikelen heeft elke ondernemer nodig? *

kantoorartikelen ondernemer

In de serie ‘Op weg naar de KvK’ vertel ik welke stappen ik zelf denk te moeten ondernemen voor ik daadwerkelijk kan gaan inschrijven. Zo ging ik bijvoorbeeld al in op het hebben van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering en de juiste visitekaartjes. Een ander onderdeel is het hebben van de juiste kantoorartikelen

Guilty pleasure

Weet je wat mijn guilty pleasure was op de middelbare school? Nieuwe notitieboekjes, pennen of potloden, mooie stiften… De geur van een gloednieuw schrift, brandschone, witte pagina’s die nog volgeschreven moesten worden en het streven om met dit schrift tienen te gaan halen. Dat gevoel heb ik nog steeds. Ondanks onze digitale wereld, schrijf ik het liefst alles op in een boekje. Wat zeg ik, tien boekjes tegelijk: mijn agenda, Purpuz planner, notitieblok en talloze losse papiertjes die ik vervolgens ook weer kwijtraak.

Administratie

Wanneer ik straks mijn bedrijf inschrijf bij de Kamer van Koophandel, kan ik mijn lol op. Bij een nieuw bedrijf hoort natuurlijk een complete kantoorstash. En daarom ga ik vandaag in op alle zaken die je daarbij nodig hebt. Of denkt te hebben, want in mijn geval kan ik niet wachten om lekker te gaan shoppen! 

Wat heb je nodig in je eigen kantoor?

Of beter gezegd: wat wil ik hebben voor mijn eigen kantoor? Eén ding weet ik ook zeker: ik wil ze halen bij een specialist die weet wat ondernemingen nodig hebben.

  • Een aantal goede ordners. Want hoewel ik mijn administratie digitaal wil gaan bewaren, zal ik ook een deel offline houden. In elk geval bonnetjes, maandelijkse overzichten en correspondentie.
  • Plastic hoesjes voor in je map. Ik vind dat toch zoveel netter staan, bovendien heb je dan niet dat gedoe met al die gaatjes die niet helemaal boven elkaar uitkomen.
  • Adresstempel (als ik later groter ben trouwens, maar dat lijkt me zo geweldig om te hebben!)
  • Datumstempel (maar dan wel het liefst zo eentje met een knop erop, dat je geen apart inktkussen meer nodig hebt)
  • Brievenbakjes
  • De standaard accessoires, maar dan in een stevige uitvoering. Denk aan een nietapparaat, perforator e.d.
  • Prikbord met vrolijke punaises

Waarom is het hebben van de juiste kantoorartikelen zo belangrijk?

Voor mij, maar ik denk ook voor veel anderen die regelmatig achter de computer of laptop kruipen, is een rustige werkomgeving erg belangrijk. Niet te veel poespas zodat je ook zo min mogelijk afleiding hebt. Anders zit je toch steeds tegen rommel aan te kijken die je wil opruimen. Voor mij hoort het hebben van de juiste kantoorartikelen daar ook bij. Een goede organisatie is namelijk het halve werk. En het tegenovergestelde is minstens zo waar: rommelige administraties bezorgen stress. Niet echt handig wanneer je voor jezelf begint. Kortom, ik ben bang dat er misschien toch wel weer een kleine verbouwing gaat aankomen in Huize Lotus Writings…

Wat is onmisbaar op jouw bureau?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *