Home » Vrije tijd » Reizen » Op vakantie in december | Waarom je kerst in de zon moet vieren! *

Op vakantie in december | Waarom je kerst in de zon moet vieren! *

Een paar jaar geleden besloot ik last minute naar Lanzarote te vliegen om daar de kerstdagen/jaarwisseling door te brengen. Vooraf had ik geen idee hoe dat zou zijn, maar eenmaal meegemaakt hoop ik dit nog eens te kunnen doen met het gezin. Want wat was dat heerlijk! In deze blog vertel ik jullie meer over waarom je in december echt naar de zon zou moeten gaan! 

Er even tussenuit

Inmiddels alweer vier jaar geleden liep ik rond deze tijd met een klein geheimpje in mijn buik. Ro zou dat jaar zijn kerstdagen in Suriname doorbrengen, een vakantie die hij al lang had geboekt – ver voor onze relatie een feit werd. De hormonen, in combinatie met onze prille relatie, maakten me wat emotioneel. Ik wilde helemaal niet drie weken lang thuis moeten wachten tot hij weer terug zou zijn. En toen bedacht ik een plannetje: ik wilde last minute op vakantie gaan. Samen met June zou ik een vlucht naar Lanzarote boeken; misschien wilden mijn ouders ook wel mee?

Een ruime week later was onze vakantie een feit. We gingen een weekje naar de Canarische Eilanden en zouden daar Kerst en Oud & Nieuw met elkaar doorbrengen. Hoewel het heel gek was om in de volle zon een kerstboom te zien staan, inclusief ballen en slingers, voelde het heerlijk om de ijskou in Nederland te kunnen verruilen voor een zonovergoten eiland. Voor herhaling vatbaar!

Waarom kerstvakantie in de zon een aanrader is?

De zon

Schot voor open doel natuurlijk. Zeker wanneer het weer zich hier constant ophoudt tussen vieze motregen, winterse stormen en ergens een verloren sneeuwprutje, is de zon een welkome afwisseling. Goed voor je vitamine D én lekker om te kunnen ontspannen. We hadden zes van de zeven dagen zon en het bleef droog. Flaneren langs het strand met mijn beginnende buikje, in het zwembad bij onze bungalow plonzen en niet zo heftig rillen van de kou als ik in Nederland deed (dankzij de zwangerschap) – ik kan vervelendere dingen bedenken 😉

Je bent er echt even uit

Hoewel de zomervakantie behoorlijk ontspannend kan zijn op een subtropisch eiland, is dat in de winter zo mogelijk nog meer. Juist door de tegenstelling met het natte, koude winterweer in Nederland, geniet je extra van het vakantiegevoel. Terwijl je collega’s klagen over van alles, kan jij af en toe een jaloersmakende foto sturen van de ondergaande zon in een azuurblauwe zee. Bovendien vind je op het nabijgelegen Tenerife één van de mooiste stranden van Europa.

Uitbundig Oud & Nieuw

In Nederland vind ik het toch altijd een beetje lastig: je keek er maanden naar uit, maar de jaarwisseling buitenshuis werd (en is) toch meestal een aanfluiting die je veel te veel geld kost. Als je dan toch je centen wil laten rollen, kan je die net zo goed besteden aan een vlucht richting het Zonnige Zuiden. De eilandbewoners van Lanzarote weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen – begreep ik van mijn ouders; zelf sliep ik overal doorheen die nacht.

Minder toeristisch dan in de zomer

Persoonlijk vond ik het ook heerlijk om niet in dat massatoerisme van de zomer te zitten. Natuurlijk is het druk genoeg op het eiland, maar niet in hoeveelheden die vervelend zijn. Je shopt de grappigste souvenirtjes bij elkaar in de winkelstraat, terwijl je bekenden op dat moment thuis in een ellenlange file staan of door een storm naar huis ploeteren.

Écht tot rust komen

Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik geniet er het meest van wanneer ik op vakantie in het zonnetje lig met een goed boek. Thuis neem ik daar toch de tijd niet altijd voor. Eenmaal ver weg, in dit geval op Lanzarote, voelde ik me even helemaal ontspannen. Ondanks dat ik thuis de laatste paar weken voor die vakantie echt verschrikkelijk moe was door de zwangerschap en af en toe last had van bloedverlies, voelde ik me hier tot rust komen. Heerlijk! Alleen daarom al zou ik iedereen zo’n onverwacht tripje richting de zon aanbevelen!

Heb jij kerst weleens in een ander land gevierd?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding – Shutterstock

Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten