oom en tante tag

Oom en Tante Tag: wel de lusten, niet de lasten

oom en tante tag

In de Oom en Tante Tag vind je 9 vragen die helemaal draaien om jou als tante (of oom natuurlijk). Over verwennen, extra hard genieten en hoe jij bent als oom of tante. Vul je hem in? Vergeet je me dan niet te vermelden?

Wel zin om een bloggertag in te vullen, maar past deze niet bij je? Kijk dan in het Complete Tag Overzicht op Bloggenbaartkunst!

Oom en Tante Tag

Met een nieuw neefje op komst past de Oom en Tante Tag natuurlijk helemaal bij me! Het blijft toch weer spannend, die laatste weken. Om daar bij stil te staan, besloot ik deze toepasselijke tag in het leven te roepen. Negen vragen die helemaal draaien om jouw rol als oom of tante! Lees je mee?

Oom en Tante Tag Q&A

Hoeveel neefjes en nichtjes heb je?

Twee nichtjes en drie neefjes (vierde op komst). Onze nichtjes zijn eigenlijk van de broer en zus van Junes vader, en daarmee bonusfamilie, maar ze voelen zo eigen. Bovendien zijn Ro en ik al zes jaar samen in hun leven en ken ik ze sinds hun geboorte. Daarnaast heeft Ro’s zusje twee jongens en mijn eigen zusje straks ook. Goede verdeling zo, toch?

Hoe oud was je toen je voor het eerst oom/tante werd?

Ons oudste nichtje werd geboren toen ik 26 jaar was (ik kende Ro toen nog niet). Mijn zusje beviel drie jaar geleden van haar zoontje. Dat was zo bijzonder, vond ik. Dichterbij dan dat komt het niet.

Wanneer zag je je eerste neefje of nichtje?

Ik ben bij vrijwel allemaal gelijk gaan kijken. Blijft spannend! En waar ik vroeger redelijk nuchter was, reageer ik nu gelijk sentimenteel met tranen. Zal bij ons nieuwe neefje niet anders zijn. Want wat ben ik ook nieuwsgierig naar hem!

Wat vind je het allerleukst aan tante of oom zijn?

Dat je ze aan het eind van de dag weer mee teruggeeft 😉 Nee hoor! Het allerleukste? Misschien toch dat de opvoedkundige druk niet op jouw schouders ligt. Als tante mag je vooral leuk zijn en erop uit met ze, terwijl je bij je eigen kinderen meer aandacht schenkt aan het juiste gedrag. Nu laat je dat toch meer bij de ouders.

Verwen je je neefjes en/of nichtjes?

Ja, ik geloof het wel. Zo zijn de jongens van Ro’s zus echt heel lief. De oudste complimenteerde me met mijn kookkunsten; nou, daar kon ik nog een week op teren haha! Ik denk ook dat ik veel meer goed vind en hun gedrag makkelijker met de mantel der liefde bedek. Ook omdat het zo gezellig is jongens in huis te hebben.

Mogen ze meer dan je eigen kinderen?

Haha ik vrees dat ik ook deze vraag met ja moet beantwoorden. Ze mogen niet per se meer, maar komen wel met veel meer weg.

Pas je weleens op je nichtjes of neefjes?

Niet op vaste basis, maar ze zijn hier altijd welkom. Met mijn (één-na-)jongste neefje kijk ik graag naar Paw Patrol of we gaan verven. De oudere jongens wonen verder weg. Als zij komen, blijven ze automatisch ook bij ons slapen. En in hun geval pas ik ook niet op. Het is dan echt voor de gezelligheid.

Komen je neefjes of nichtjes weleens logeren? Wat doe je dan het liefst?

Ja, onze neefjes in elk geval wel. Het liefst maak ik er dan meteen een paar extra leuke dagen van. Dat je allemaal dingen onderneemt die je met je eigen kinderen veel minder snel doet. Dan eten we zelfgemaakte croissantjes als ontbijt, gaan naar een grote speeltuin of lekker zwemmen.

Wat is oom/tante zijn voor jou?

Een van de mooiste dingen die me is overkomen – naast het moederschap. Dat je neefjes en nichtjes om je heen hebt, is pure rijkdom in mijn ogen. We genieten enorm als ze er zijn of wanneer we bij hen op bezoek gaan. En voor de kinderen is het natuurlijk helemaal fantastisch!

Neem je de Oom en Tante Tag over? Laat het me even weten, dan kom ik snel kijken! En wat betekent tante (of oom) zijn voor jou?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.