droomkeuken

Ons droomhuis | Hoe ziet de perfecte keuken eruit? *

droomkeuken

In de serie ‘Ons droomhuis’ vertel ik jullie meer over hoe onze ideale woning eruit zou zien. Vandaag ga ik in op de droomkeuken, die voor ons eigenlijk meer zou moeten zijn dan de plek waar je alleen kookt. 

Thuis

Van je huis een thuis maken: ik vind het één van de belangrijkste dingen die er is. Dat heeft ook wel iets met mijn ‘turbulente’ leven te maken sinds ik het ouderlijk huis verliet. Ik verhuisde namelijk in totaal zes keer in tien jaar tijd, waarvan vijf keer in de eerste zes jaar. Beetje vaak dus. Het duurde daardoor best wel even voordat ik onze huidige woning kon zien als permanent in plaats van tijdelijke verblijfplaats.

Je ziet het denk ik ook wel terug in ons interieur. Het is een allegaartje waarin verschillende fases van ons leven voorbij komen. En vooral ook het gebrek aan budget/hebben van kleine kinderen speelt een rol. De tafels zijn behoorlijk gebutst en bekrast, de muur zit vol prachtige potloodtekeningen van toen Rose nog een dreumes was en er zit geen eenduidige stijl in. Pinterest is daarom één van mijn favoriete manieren om even weg te dromen. En het geeft bovendien een heel goed idee van wat ik wel en niet zou willen voor de toekomst.

Ons droomhuis

In deze serie neem ik jullie daarom mee door ons droomhuis. Ook om jullie te laten zien hoe onze stijl is, maar tegelijkertijd omdat niks zo leuk is als het inrichten (en herinrichten) van je huis, zodat het echt je eigen plekje wordt. Vandaag: hoe we de keuken het liefst zouden zien.

Droomkeuken

Wat moet de juiste keuken bevatten?

In onze huidige woning is er geen plek voor, maar ik zou zo graag een kookeiland willen hebben. Of een bar waaraan mensen kunnen wachten tot je hun eten voor ze klaar hebt. Dat je 24Kitchen kan spelen in je eigen keuken… Dat idee. Er moet genoeg plek zijn voor al je pannen en kookgereedschap, een goed ingerichte voorraadkast en eentje voor je serviesgoed. Verder zou ik heel graag een goede oven willen hebben, zespits gasstel, een koelkast waar we alles in kwijt kunnen en natuurlijk de vaatwasser – zeker met drie kinderen. Ik zou echt niet meer zonder willen!

Welke kleur?

Het mooiste is volgens mij als alle kastjes in dezelfde kleur zijn (en dan het liefst wit met grijs). Dat geeft eenheid én rust. Ik hou daarnaast van natuurlijke materialen: hout en natuursteen. Al is dat laatste best bewerkelijk om te onderhouden. Maar goed, in je droomkeuken kan alles! En verder van strak design: rechte handgrepen, geen knopjes. Niet te veel poespas dus.

Welke sfeer wil je in de keuken?

Als het om eten gaat, is voor mij sfeer heel erg belangrijk. Ik hou van lekker eten en dat iedereen geniet. Dat gevoel moet mijn droomkeuken ook hebben. Dat je binnenloopt, makkelijk blijft zitten of erbij komt staan. Kinderen die snel een stukje paprika van je snijplank pikken, je oudste dochter die op het aanrecht ploft en vertelt over haar dag op school, je man die thuiskomt en zijn armen om je heenslaat, terwijl je kookt… Ja, dat gevoel.

Waaraan moet de keuken voldoen?

  • Je moet er kunnen zitten en leven, ook voor je lol
  • Voldoende (opberg)ruimte
  • Kidsproof (of beter gezegd hufterproof, maar dat klinkt zo onaardig)
  • Rustige uitstraling doordat je alle spullen gewoon kan opbergen in de kastjes
  • Hij moet alle praktische zaken bevatten die je in een gezin met drie kinderen nodig hebt

Waar haal je de nieuwe keuken?

Aan de ene kant vind ik het lekker om door een winkel te slenteren, materialen te voelen, producten te zien of ruiken en daar echt mijn tijd voor te nemen. Maar aan de andere kant ben ik ook praktisch ingesteld. Soms is er geen tijd voor. En op andere momenten vind ik het vooral heel erg fijn om snel verschillende keukens te vergelijken zonder dat je daar een middag voor uit hoeft te trekken. Het voordeel bij een keukenspecialist is dat je zowel on- als offline je eigen keuken volledig zelf kan samenstellen. Lijkt mij heel prettig. Eerst online uitkiezen en dan nog eens offline kunnen bekijken.

Wat we écht niet willen?

Wat dit betreft zitten Ro en ik gelukkig wel op één lijn. Dat scheelt toch als je ooit samen voor de keus komt te staan om een nieuwe keuken in te richten.

  • Te veel kleur (prima in de details, maar niet in de vorm van kastdeurtjes of op de muur).
  • Zwart. Want hoewel het er echt heel strak uit zit, oogt het nogal somber. Dat komt totaal niet in de buurt van de ideale keuken waarin iedereen zich welkom voelt en gezellig neerploft.
  • Greeploze kastjes: je zal maar vette vingers hebben en even snel iets moeten pakken. Nee, het lijkt me heel onpraktisch voor ons gezin.
  • Volledig wit. Met onze kinderen? Nee, helaas…

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, ArchiVIZ – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Ons droomhuis | Hoe ziet de perfecte keuken eruit? *”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *