Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Omgekeerde bucketlist tag | Wat heb ik al wél gedaan?

Omgekeerde bucketlist tag | Wat heb ik al wél gedaan?

In plaats van je wensenlijstje aan de wereld presenteren, draait de omgekeerde bucketlist tag juist om datgene dat je heel graag zou willen én ook gedaan hebt. Zoals onvergetelijke vakanties en bepaalde mijlpalen op het gebied van de liefde. 

De omgekeerde bucketlist tag

Regelmatig hoor of lees ik van mensen die werkelijk niets hebben met het fenomeen ‘bucketlist’. Zelf hou ik er wel van. Het geeft je een doel in het leven om nog naar te streven. Niet dat je leven minder waardevol was als je het Noorderlicht niet hebt gezien, maar door het op die zogenaamde bucketlist te schrijven heb ik voor mezelf wel het idee vastgezet dat -mits mogelijk- ik dat ooit heel graag in het echt zou willen aanschouwen. Lijkt me schitterend! Net als indianentempels in Zuid-Amerika, Egyptische piramides, de Chinese muur, het Colosseum en Toscane in Italië, door de Provence rijden en op de bonnefooi naar zuid-Spanje… En wat ik stiekem ook wel heel graag zou doen is nog eens een cursus schilderen. Heerlijk rustgevend lijkt me dat, aan het water met je schildersezel en een palet, misschien als ik een jaar of zestig ben.

Maar goed, te veel over de normale bucketlist. Deze omgekeerde bucketlist tag gaat over de omgekeerde versie: wat heb je al bereikt in je leven? Ik kwam hem tegen bij Volgmama, het origineel is van Nicole van Huisvlijt, voor zover ik kon terug vinden. Als je de tag overneemt, vergeet je haar dan niet te noemen?

Omgekeerde Bucket List Tag Q&A

Wat is je burgerlijke staat?

Ongehuwd samenwonend. Dat ik misschien best zou willen trouwen is inmiddels geen geheim meer, maar momenteel ben ik heel gelukkig met deze staat van dienst.

Heb je gestudeerd?

Ja, twee keer zelfs. In eerste instantie begon ik aan rechten, omdat ik heel graag criminologe wilde worden. Leek me fantastisch: een soort CSI, maar dan in het echt. Profielen opstellen van mogelijke daders, een belangrijke rol spelen in het opsporen van criminelen. Destijds kon dat alleen door te beginnen aan een studie psychologie (waarvoor een loting plaatsvond en ik wilde het risico niet nemen om uitgesloten te worden), sociologie (leek me saai) en rechten dus.

Na maximaal twee maanden haakte ik af. Precies zoals de professor op dag 1 voorspelde: ‘Kijkt u maar goed naast u. Van u drieën zal één het einde van dit jaar halen.’ Klopte als een bus, want zowel ikzelf als een vriendin stopte voortijdig. De reden? Veel corporale studenten en een goed salaris bleek geen beste motivatie. Uiteindelijk begon ik op mijn 23e aan Geschiedenis. Nooit spijt van gehad!

Welke landen heb je bezocht?

Op zich niet heel speciaal geloof ik, het meeste ligt in Europa en vond plaats in een badplaats. Maar daar gaan we: België, Frankrijk, Spanje (Barcelona, Blanes, Fuerteventura, Lanzarote, Lloret de Mar), Portugal (Albufeira), Duitsland, Griekenland (Kreta – weliswaar met mijn ouders, dus alleen cultuur gesnoven), Italië (Steinhaus, een klein plaatsje in Süd-Tirol), Oostenrijk, Turkije (Alanya, Bodrum en Gümbet, Marmaris) en Suriname.

Wat is je duurste / grootste aankoop?

De auto. Maar als het gaat om kleding heb ik één keer een Armani spijkerbroek van € 250,00 gekocht. Dat zal ik niet snel nog eens doen. Hij ligt om die reden trouwens nog steeds in mijn kast, terwijl hij eigenlijk niet heel mooi zit. Dus in verhouding is dat toch wel de duurste aankoop ooit.

Wat heb je ooit gegeten dat je niet snel weer zal eten?

Zeewier. Ik vind het zo papperig, nattig… Net andijvie en dat lust ik ook niet. Twee andere dingen die ik niet snel nog eens zal eten is boerenkool en drop. Onze complete volksstam loopt ermee weg, maar ik hou echt niet van boerenkool. Drop vind ik wel lekker, maar ik haal het eigenlijk nooit in huis.

Wat heb je als puber gedaan, waar je misschien liever niet meer aan terugdenkt?

Oeh, haha. Geloof wel meerdere dingen, maar hou het even op iets te veel drinken. Verschrikkelijk, dat je gaat liggen en de hele wereld begint te draaien. Tegen de tijd dat je eindelijk gewoon plat kan, ben je een uur verder. Dat zijn niet de beste momenten uit mijn puberteit.

Wat is je levensinstelling / motto?

Geniet van kleine dingen en deel je geluk. Ik heb niet zoveel met materialistische rijkdom. Natuurlijk kan ik heel blij worden van slapen in een goed bed, een dure reis, mooie kleren en een luxe auto, maar dat weegt voor mij op geen enkele manier op tegen de knuffel van onze meisjes. Of tegen een onverwachts romantisch moment met Ro, lachen met dierbaren of de allereerste keer dat je in de lente tien pluizige bolletjes voorbij ziet zwemmen achter moeder eend aan. Dat laat me echt lachen en echt genieten. Veel meer dan geld kan betalen. En voor mij is rijkdom alleen mooi als je het kan delen met anderen.

Waar ben je het meest trots op, op professioneel vlak?

Dat ik, ondanks alle onzekerheden, in het diepe ben gesprongen met mijn blog. Natuurlijk ben ik nog maar aan het begin van mijn reis, maar ik heb al zoveel mooie dingen meegemaakt. Mede dankzij Esmée en Joyce die me een platform boden en mijn complete bloggers-appgroep, waar alleen maar inspirerende, lieve en gezellige vrouwen aan deelnemen. Zij brengen me veel verder dan ik in mijn eentje had kunnen komen. Ik steek veel tijd en liefde in Lotus Writings, hoop ook dat jullie dat terugzien. En dat ik hier keihard voor werk, ja, daar ben ik best trots op.

Noem drie dingen die je hebt gedaan waarvan je verwacht dat niet iedereen dat heeft gedaan

  1. Slapen onder de sterrenhemel, vorig jaar met June
  2. Op vakantie met je vriendinnengroep beweren dat je uit Moldavië komt – inclusief zelfbedacht accent, waarna je een lokale dans uitvoert en de hele discotheek uiteindelijk meedoet (echt, tip van de dag: hilarisch!)
  3. Uitgaan in Amsterdam en bij gebrek aan leuke muziek wildvreemden aanspreken en met hen op de foto gaan. Grappig genoeg deed kregen we bijna iedereen in de discotheek mee!

Wat is het bijzonderst dat jij hebt gedaan op je ‘omgekeerde bucketlist’? Neem je de omgekeerde bucketlist tag over? Dan zou ik het leuk vinden als je een linkje achterlaat, kom ik snel een keer bij je kijken.

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Een gedachte over “Omgekeerde bucketlist tag | Wat heb ik al wél gedaan?”"

  1. Het bijzonderst is heel moeilijk te zeggen. Ik denk toch de stap om samen na pas een paar korte maandjes verkering samen te gaan wonen. Maar wat voor een, wat een verschil met vijf jaar geleden en kijk hoe sterk we nu samen zijn. Ook ben ik trots op mijn auto die ik 6jaar geleden kocht. Nu al bijna een oldtimer waar ik erg trots op ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten