Home » Shoppen » Spelen » Review Num Noms Silly Shakes Maker – nutteloos!

Review Num Noms Silly Shakes Maker – nutteloos!

NumNoms Snackables Silly Shakes Maker review

In deze review lees je hoe de Num Noms Snackables Silly Shakes Maker precies werkt: van transparant slijm tot lekker ruikend glitterslijm in een handig bewaarpotje. Tegelijkertijd ben ik ook kritisch, want wat kan je met de Silly Shakes Maker als je slijm op is?

Je eigen glitterslijm maken met de Snackables Silly Shakes Maker

Ze zijn hier in huis dol op het maken van slijm. Met de nadruk op ‘ze’ trouwens: ik vind het vooral veel troep geven. De Silly Shakes Maker belooft heel wat. Je kan je eigen gekleurde, lekker geurende, glitterslijm maken en het levert je niet te veel rommel op. Daar hou ik van (dat laatste althans). Wij testten hem uit en ik vertel je in deze review hoe het precies werkt, maar ook waarom het apparaat na afloop compleet nutteloos is. 

Review Num Noms Silly Shakes Maker

Inhoud van de doos

Je ziet bij aankoop direct wat er allemaal in de transparante doos zit: 

 • Een potje voorgefabriceerd slijm
 • Twee kleurstoffen (rood/roze en blauw/paars)
 • Twee soorten glitter (wit en hartjes)
 • De Silly Shakes Maker
 • Een spatel
 • Roze Num Noms dipper

Hoe werkt de Num Noms Snackables Silly Shakes Maker? 

Het slijm herkende ik al van Glam Goo DeLuxe, die ik eerder dit jaar met June testte. Daardoor voorkwam ik alle mogelijke blunders en ging het eigenlijk best soepel. Voor je begint, raad ik wel aan eerst de gebruiksaanwijzing te lezen! Hierin staat duidelijk hoe welke stappen je moet volgen voor mooi slijm. Wil je het liever zien aan de hand van plaatjes en met Nederlandse uitleg, lees dan vooral verder. Ik leg je stap voor stap uit hoe je de Num Noms Snackables Silly Shakes Maker gebruikt.

Doe een deel van het slijm in het potje

Onder de mixer staat een transparant potje. Hier doe je een deel van het slijm in met de bijgeleverde spatel. Wel handig die echt te gebruiken: anders plakt het nogal aan je vingers. Om te voorkomen dat vervolgens je tafel onder het slijm komt te zitten, kan je dit dekseltje heel handig gebruiken. 

De hoeveelheid is volledig afhankelijk van wat je wil doen. Ga je voor een volle shakebeker, dan kan je ongeveer een derde nemen. Maar wil je een potje met allerlei kleurtjes, dan zou ik steeds maar een klein beetje nemen. Met het bijgeleverde potje transparant slijm kan je ongeveer drie shakebekers vullen. 

Voeg een kleurstof naar keus toe

Allereerst draai je het dopje eraf. Daaronder zit een soort stop in het potje met kleurstof dat je moet verwijderen en dan plaats je de dop weer terug. Je hoeft niet heel veel kracht te gebruiken: zet je nagels onder het randje en wrik het rustig los. 

Je kan natuurlijk kiezen voor roze slijm, maar ook voor blauw of paars door beide kleuren te gebruiken. Wit (doorzichtig) slijm is ook een optie, dan kan je deze stap overslaan. 

Welke glitters kies je voor je slijm? 

Van de witte glitters kan je best veel gebruiken, die geven het een mooi extraatje. De hartjes trouwens ook – al hou je daar waarschijnlijk wel wat van over aan het eind. Je voegt deze toe voor je de beker met slijm terugplaatst onder de mixer. 

Plaats de transparante beker terug onder de mixer en mix

Schuif hem door tot je niet verder kunt en duw de mixer naar beneden. Om slijm, kleurstof en glitters goed te kunnen mengen, zal je de hendel een klein beetje verder naar beneden moeten brengen. Draai eraan en al snel verandert het tot een mooi geheel. In dit geval dus roze, zoet geurend slijm met glitters. 

Gebruik de Silly Shakes Maker om het slijm in je beker te krijgen

Om het slijm nu van het transparante potje in je shakebeker te krijgen, volg je de stappen als hierboven beschreven. In eerste instantie deden we dat zonder het deksel van de shakebeker, maar later bleek die prima te kunnen blijven zitten. 

Het eindresultaat van ons glitterslijm uit de Silly Shakes Maker

Rose wilde graag twee verschillende kleurtjes, May gooide van alles bij elkaar. 

Ons eindoordeel over de NumNoms Snackables Silly Shakes Maker

Erg leuk om te doen

Zelfgemaakt slijm vind ik verschrikkelijk, maar dit was echt heel leuk om te doen. Met het bijgeleverde slijm kan je drie potjes (net) vullen. Er is genoeg variatie om te kiezen voor diverse kleuren en glitters. Het slijm ruikt lekker en ziet er geweldig uit, zonder dat je halve huis overhoop is gehaald of je ineens misgrijpt wanneer je lenzenvloeistof nodig hebt 😉 

Onze dochters vinden het ook erg leuk om na afloop nog met het slijm zelf te spelen, dus voorlopig hebben ze hier nog wel even speelplezier van. De overgebleven glitters kunnen we bovendien nog eens gebruiken bij het knutselen. 

NumNoms Snackables Silly Shakes Maker review

Silly Shakes Maker is na afloop compleet nutteloos

Wanneer je slijm op is, heb je er niks meer aan. Navulverpakkingen zijn er namelijk niet en het apparaat werkt niet wanneer je zelf slijm wil maken (dat moet je immers in een grote kom doen). Hieronder vertel ik er meer over.

Num Noms Snackables Silly Shakes Maker: slijm is op

In principe is het dus heel leuk speelgoed. Maar wanneer je drie potjes hebt gevuld is het transparante slijm op. Je speelplezier met de Num Noms Snackables Silly Shakes Maker eindigt hier zo’n beetje. Tenzij je zelf doorzichtig slijm kan maken en geur- en kleurstoffen koopt misschien, maar er zijn vooralsnog geen navulverpakkingen te koop. Dus het is écht leuk, maar zeer kortstondig helaas. 

Wat zijn Num Noms Snackables

De Num Noms Snackables zijn een verzamelserie met verschillende poppetjes. Allemaal hebben ze hun eigen specifieke geur, gerelateerd aan voedsel – al kan je ze niet echt eten natuurlijk. Het slijm dat wij probeerden ruikt zoetig, naar aardbeien en bramen.

Je kan de poppetjes op verschillende manieren verzamelen: sommigen zitten verstopt in slijm, anderen in een ‘snow cone’ (waar je water bij moet voegen om de sneeuw te laten ontstaan). Bij de Silly Shakes Maker zit een zeldzame Num Nom.

Heb jij misschien een manier gevonden om toch nog slijm te kunnen kopen of maken voor je Num Noms Snackables Silly Shakes Maker?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Voor dit artikel kregen we een product opgestuurd.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Num Noms Snackables Silly Shakes Maker
Author Rating
21star1stargraygraygray

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

47 gedachten over “Review Num Noms Silly Shakes Maker – nutteloos!

 1. Ik doe ontzettend graag mee voor mijn dochter. Zij zal dit helemaal geweldig vinden. En ik stiekem ook! Hopelijk mag ik haar hier mee verassen.

 2. Hier ga ik mijn dochter zo blij mee maken! En mezelf stiekem ook. Het zou ontzettend leuk zijn als ik mijn dochter hier mee mag verassen.

 3. Doe supergraag mee
  Dit zou mijn dochter super vinden
  Deze heeft ze al eens voorbij zien komen en wil ze erg graag hebben

 4. Mijn dochtertje is fan van num noms maar ook van slijm en glitters de perfecte combinatie. Super leuke winactie

 5. Ik doe heel graag mee! Ons dochtertje en nichtjes spelen vrijdags altijd bij oma! En slijm maken hoort daar elke vrijdag bij, dus deze winactie vinden wij wel erg leuk???

 6. Slijm zelf maken , ze zijn er hier gek op, vooral met glitters, nog mooier.
  En wat een leuke Numnoms snackables silly shakes maker.
  De dames zullen het fantastisch vinden.
  Ik heb geen facebook( om privéredenen) , maar heb geliked en geloved op Bloglovin en hoop dat dat ook voldoende is om mee te mogen doen.

 7. Doe graag mee voor mijn kleindochters die als ze hier zijn lekker kunnen knutselen en oma de boel weer mag opruimen. Maar dan ben ik wel een trotse oma voor.
  Heel graag de roze ..????

 8. Wat zal mijn meisje hier blij mee zijn, lijkt me een stuk beter dan gewoon slijm maken met veel rommel.
  Superleuk voor quincy??

 9. Ik ken wel een meisje die ik hier een heel groot plezier mee doe! Het proberen waard, want iemand blij maken is natuurlijk fantastisch 😉

 10. Bij de vraag wat mijn dochter dit jaar voor haar verjaardag wil luidt het antwoord: SLIJM SLIJM EN NOG EENS SLIJM….Tja, het is een rage! Wat zou het leuk zijn om dit voor haar te mogen winnen…Ze heeft al een paar NumNoms verzameld en ook nog eens een leuke slijmmaker…..
  HET ULTIEME CADEAU dus ^_^ Nu maar hard duimen en hopen op een kansje…

 11. Echt een super hit bij de meisjes.
  Ik doe héél graag mee voor mijn dochtertje Jill
  Ze is bijna 5 jaar én ze is erg creatief en ze is een heerlijke slimme meid ze maakt vaak zelf slijm ? je moet me niet vragen hoe haha alles zit echter onder die slijm. Maar dit zou echt een goede uitkomst zijn hier kan ze heerlijk mee spelen samen met haar lieve vriendin die is 6 jaar overbuurmeisje ze spelen ieder dag met elkaar kunnen ze lekker samen spelen
  Als ik zou winnen dan krijgt mijn dochtertje met Sinterklaas dit is werkelijk een schitterende winactie zojuist ook gereageerd via Instagram en Facebook Jessica Jill John leidner

 12. Mijn dochters zijn dol op glitters en slijm… Hier zou ik hen dus een groot plezier mee doen!

 13. Dat ziet er wel erg gaaf uit zeg! Daar zou mn meisje echt wel heel veel plezier van hebben (en papa stiekem ook??)

 14. Mijn dochter is echt een slijmmonster. Iedere dag met potjes in de weer. Van nummoms had ze lipgloss maker die helaas prikten op haar lippen dit zou ze dus super vinden de slijm maker

 15. Hoi hoi,

  OMG wat leuk weer! Ik denk voor paars, maar haha weet ik veel haha! Wat een leuke actie! Hier zouden ze erg blij van worden! Dus ik waag graag een kans voor blije gezichten uoterasrd!

  Groetjes Claudia!

  1. Ja ja! Sorry MS en extra pijnstillers = 2 keer een reactie! Mijn excuses! Zo dom dit! Duh! En ze helpen ook nog niet!

 16. Hoi hoi!

  Wow echt zo gaaf dit! Maar je kunt als het gemaakt is nieuw spul kopen, dat heb ik goed begrepen toch? Ik heb MS en dan gaat het met lezen mis. Ik denk ik vraag het gewoon, Wel zo makkelijk!

  Groetjes Claudia!

  1. O dat zou kunnen ja, ik kon het niet vinden en moet t nog even navragen. Zou wel handig zijn, dan heb je er extra lang plezier van.

 17. Mijn dochtertje is een fan, en ik ben een fan van mijn dochtertje, en wil haar dus graag hiermee verrassen , zou ze zeker geweldig vinden kansje wagen

 18. Als fiere vake, waag ik graag deze unieke kans voor mijn 7 jarige kleindochter, ze is dol op slijm en glitters , deze prijs zou ze geweldig gaan vinden, duim en deel Dus graag mee om ze te kunnen verrassen

 19. Slijm maken staat al op het lijstje voor de herfstvakantie en hiermee is dat helemaal geweldig. Doe dus graag mee

 20. Toffe actie en zeker een droomprijs voor mijn kleindochter, die dit geweldig zou vinden , waag voor haar deze droomkans,

 21. Ik loot heel graag mee, geknoei met slijm vind ik ook een drama, maar dit ziet er wel heel leuk en tich wat handiger uit. Ik weet zeker dat ik mn dochter een super groot plezier ermee doe.

 22. Ooh Lotus Writings, topactie , waag super graag een kansje voor mijn jonge dame, Sharona?‍♀️, ze is nu al gek op slijm en glitters, dit zou ze zeker geweldig vinden, ??? geweldige actie he ???

 23. Super leuk! Liselotte is dol op het maken van slijm! Kan ze met haar vriendinnetje Lynn samen aan de knutsel.

 24. O dit zal mijn dochter helemaal geweldig vinden en haar vriendinnetjes ook. Ze zijn gek op slijm en kopen het liefst de hele winkel leeg

 25. Voor mijn dochter doe ik graag mee! Een slijmexpert.. opzoek naar nieuwe techniecken. Ik houd ook van slijm… maar die troep he?! Het zit overal (zucht). Uren is ze bezig. ?????

  1. Haha ja het zit idd ook overal ? blijf het bijzonder vinden dat het nog steeds zo’n hit is! Maar dit is echt wel leuk om te doen (en stiekem ook voor moeders)

 26. dat ziet er toch geweldig uit
  de feestmaand komt er weer aan, dit originele kado zal vast bij mijn kleindochter aanslaan

 27. Ohhhh dit is geweldig!! Mijn meisje maakt het liefst de hele dag slijm in allerlei kleuren en het liefst voor haar vriendinnen! Zou geweldig zijn haar te mogen verrassen met dit geweldige cadeau

 28. Ik Doe heel graag mee voor mijn 2 bengels waarvan er 1 over een maandje jarig is. Broer en zus spelen graag samen en dit zullen ze allebij geweldig vinden.

 29. Numnoms, glitters en slijm, blijer kan ik mn meiden niet maken denk ik! ?
  Te leuk zeg, ik doe graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten