november 2016

November 2016 | Persoonlijk, best gelezen, gastblogs

november 2016

November 2016

Eigenlijk stond er weinig bijzonders op de planning voor november 2016, schreef ik vorige maand nog. En toch werd het voor mij de bijzonderste maand tot nu toe. De geplande boswandeling zie ik helaas niet meer gebeuren, maar we hadden natuurlijk genoeg afleiding met de komst en het vieren van Sinterklaas.

Persoonlijk

Anders dan voorgaande maanden waren mijn blogs afgelopen november iets minder persoonlijk. Toch schreef ik wel over June, waarmee ik een rouwstoet tegenkwam en van het moment gebruik maakte om haar iets bij te brengen over normen en waarden. Ook schreef ik over het staan aan de zijlijn. Volgend jaar zit ze alweer in groep 8, besefte ik me tijdens een ‘open podium’ op haar basisschool. En eigenlijk vind ik dat best spannend. Je merkt het aan haar gedrag: de minder subtiele opmerkingen vliegen soms om je oren! Wel eerlijk natuurlijk, maar daar heeft ze al langer een handje van.

Ik vertelde daarnaast over May, die inmiddels een echte dreumes is. Gelukkig behoren bepaalde gedragingen tot één van die welbekende fases, zoals we gelukkig weten dankzij Rose. Met haar ging ik 16 november naar het Strala Yoga Kids Event, waar we genoten van een leuke les én een goodiebag kregen met onder andere Biobite en YogiTea. Verder was ik de gelukkige winnares van een set kinderyogakaarten van Helen Purperhart die, nogmaals, echt ontzettend leuk zijn en vol handige oefeningen staan.

En dan was er nog een persoonlijke mijlpaal: 500 blogs. Bloed, zweet en tranen, maar tegelijkertijd wel iets waar ik best trots op ben. Ik hield vol (iets dat ik als beroepsopgever niet voor mogelijk had gehouden in 2014). Overigens moet ik hiervoor een deel van de credits absoluut bij Ro neerleggen, die me steunde en motiveerde wanneer nodig. En last, but definitely nog least: Ramona schreef een ontzettend lieve blog om me te bedanken.

Best gelezen

Met dank aan goede promotie lazen veel bezoekers mijn blog over de effecten die twee zwangerschappen binnen een jaar tijd op je lichaam hebben. Bijzonder moment in mijn blogcarrière, omdat het aantal lezers op dit ene blog evenveel was als waar ik normaal bijna drie maanden voor werk. Erg leuk om mee te maken! Bedankt ook voor jullie lieve, mooie en open reacties.

Mijn top drie voor november 2016 bestond hiernaast uit:

 1. En dan ben je ineens niet meer zwanger. Wat nu? – een ouwetje, over de fase waarin ik Robs grote tuinverbouwing bingewatchte. Waarschijnlijk hormonaal, want ik laat een cactus nog doodgaan helaas.
 2. Wachten voor een passerende rouwstoet, waarom eigenlijk?  – net ook al genoemd. Het stuk maakte veel reacties los; mooi om te zien dat eigenlijk zonder uitzondering iedereen nog stopt bij het zien van een rouwstoet. Ook op de fiets.
 3. Lees mee – sinds een paar weken publiceer ik elke zaterdag een overzicht van -zoals de titel al verklapt- mijn favoriete blogs die week. Erg leuk om te doen en het stimuleert me meteen om vaker bij anderen te lezen.

Gastblogs

Ik schreef voor verschillende websites en anderen voor mij. Lees je mee?

 • Op Mamsatwork verscheen dit artikel met daarin 7 datingtips voor single moms. Al is het allemaal een tijd geleden voor mij, ik hoop dat anderen hier iets aan hebben.
 • Voor Website4mama gaf ik tips wanneer je kinderen niet zoveel zin hebben in ‘Samen spelen, samen delen‘.
 • Ro liet weten hoe hij denkt over mijn blog op de website Tips voor Papa’s. Leuke serie. Als je zelf ook een man hebt die hier iets over te zeggen heeft, neem dan even contact op met Niels!
 • Bij Bregje kon je lezen over mijn favoriete muziek.
 • Roelina bedacht een nieuwe serie over Powermoms. Hier kun je lezen over hoe ik ouderschap en werk combineer en welke tips & tricks ik voor je heb.
 • Daarnaast schreven Sophie en Melissa gastblogs voor mij: over dé discussie rondom Sinterklaas (zullen we weer teruggaan naar ‘normaal vieren’ in plaats van elkaar zo in de haren te vliegen? En hoe vertel je het je kind dat Sinterklaas niet bestaat?)

Hoe was november 2016 voor jou?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Lees hier over december 2016

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

6 Replies to “November 2016 | Persoonlijk, best gelezen, gastblogs

  1. Ben benieuwd of je de muziek kent! Kleine waarschuwing voor de Grote Groenteheld 😉 Niet aanklikken als je geen zin hebt het complete weekend te neurieën.

 1. Wat leuk zo’n maandoverzicht! Ik klik even door naar je stuk over 2 zwangerschappen binnen een jaar, heb ik namelijk ook gehad, mijn dochters schelen 15 maanden dus ik ben erg benieuwd…

  1. Leuk om jouw reactie te lezen, ik vind het sowieso fijn om te praten met moeders die hetzelfde hebben meegemaakt. Is toch net even anders dan bij anderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.