Wanneer je gewoon te oud bent om buiten te spelen…

nooit te oud voor buitenspelen

Te oud voor buitenspelen? Mij leek dat je nooit een leeftijd kon bereiken waarop het niet meer leuk is. Tot laatst althans. Tijdens een potje geïmproviseerd volleybal sloof ik me uit en verrek mijn rug…

Logeren en buitenspelen

Junes vriendinnetje logeert bij ons. We hebben net een flinke herfstspeurtocht gemaakt met zijn allen, maar ze hebben nog steeds energie. Ze besluiten te gaan lummelen en vragen of ik wil meedoen. Eigenlijk had ik al visioenen van luieren op de bank, mezelf tegoed doen aan een paar koekjes. Maar goed, ik wil die meiden niet teleurstellen. Bovendien is dit net zo’n leeftijd dat de sfeer radicaal kan omslaan, daar heeft niemand zin in.

Het is juist zo’n fantastische dag. ‘Is goed, ik ga nog even zitten, maar over vijf minuten ben ik bij jullie,’ beloof ik. Ze gaan vast warmdraaien, terwijl ik een boterham smeer en zittend opeet. De spierpijn trekt door mijn lichaam zodra mijn lijf de bank raakt. Nu al.

buitenspelen

Ongeduldige dochter

Even later stapt ze opnieuw binnen: ‘Mama, kom je nog? We willen spelen!’ Met halfvolle mond maan ik haar nog even geduld te hebben, eerst even mijn boterham eten. Chagrijnig dat ik niet direct kom, loopt ze terug. Even vraag ik me af of dit wel slim was. Maar eenmaal buiten loopt het best lekker en doe ik met volle overtuiging mee. Te oud voor buitenspelen? Nope, ik niet!

We staan lachend in de speeltuin en gooien fanatiek de bal met elkaar over. June duikt in de modder met haar nieuwe broek, maar mij horen ze niet. Ik ben zo verguld met mijn nieuwe status als gezellige moeder, dat ik het ook maar even zo laat.

Nooit te oud voor buitenspelen?

Ik zat lang geleden op volleybal. Hun enthousiasme werkt als een katalysator op mijn ‘leuke-moedergedrag’ en al snel sloof ik me een beetje uit. Zij weten immers niet dat ik destijds vermoedelijk uit liefdadigheid in het veld gezet werd (uiteindelijk betaalden mijn ouders die contributie niet voor niets). Voor hen lijk ik zelfs een sterspeler die niet had misstaan in het nationaal team.

Lang duurt die pret niet. Al snel gebeurt het onvermijdelijke – eigen schuld, dikke bult. Ergens tussen een snoekduik naar de bal en worp richting June, schiet het in mijn rug. Mijn lichaam maakt het me pijnlijk duidelijk: ik ben met 31 jaar toch echt te oud voor buitenspelen.

Ik druip beschaamd af en neem me voor het volgende keer te houden bij mikado.

Heb jij weleens zoiets onhandigs gedaan?
En wat denk jij: ben je echt nooit te oud voor buitenspelen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten