30dayblogchallenge 24 | Volgens mij ben je nooit klaar met leren

nooit klaar met leren

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: wat ik nog wil leren. 

Wat wil je nog leren?

Deze vraag kan je dubbel opvatten. Aan de ene kant natuurlijk de educatieve manier. Wat zou ik nog voor opleidingen willen doen? Aan de andere kant heb je de sociale manier. Zou ik bijvoorbeeld graag iets leren doen aan mijn eeuwige ongeduld? Of omgaan met mijn gebrekkig timemanagement? Ik besloot beide te beantwoorden.

Rijk

Stel dat ik alle geld in de wereld had, dan zou ik het wel weten. Geen financiële druk en dus gewoon alles kunnen doen waar je zin in hebt. Ik zou graag psychologie gaan studeren en Nederlands. Daarnaast allerlei cursussen om beter te leren schrijven en/of bloggen. Ik zou workshops afgaan en informatieve events. Verder staat eigenlijk iets van wiskunde ook hoog op mijn lijstje, omdat ik dat altijd een leuk vak vond (en in de zesde bleek, onder druk van de centrale examens, dat ik eigenlijk best talent had). Lijkt me ook leuk om een soort kook- of bakcursus te doen. En met alle geld in de wereld zou ik gewoon Jamie Oliver inhuren, dan ook maar gelijk goed aanpakken. Kan eigenlijk nog uren doorgaan; ik vind leren gewoon leuk.

Sociaal-emotioneel leren

Waarin zou ik mezelf willen verbeteren? Best een persoonlijke vraag natuurlijk, al heb ik op dag 10 uitvoerig besproken waar mijn minpuntjesen liggen. Eigenlijk zou ik graag leren iets minder eerlijk te zijn, wat er weliswaar niet bij stond (dit exclusieve weetje is dan weer aan jullie voorbehouden), maar me al vaker in de problemen bracht. Mannen vinden het niet zo erg, van hen mag het zelfs directer dan hoe ik me nu uitspreek. Vrouwen daarentegen zijn vaak een slag apart. Vileine steken onder water, sneren en in je gezicht liegen mogen allemaal, maar aangeven dat je het ergens niet mee eens bent is soms als vloeken in de kerk. (Ai wat klink ik gefrustreerd haha) Maar ondanks dat ik zelf ook niet alle eerlijkheid prettig vind, blijft het zoeken wat je wel en niet kunt zeggen. Hopelijk kom ik daar komende jaren achter, wel zo handig met een puber in huis.

Wat zou jij nog graag leren?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

5 thoughts on “30dayblogchallenge 24 | Volgens mij ben je nooit klaar met leren

 1. Ik zou graag nog willen leren naaien. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke stofjes en dan kun je zoveel leuke dingen maken.

  Verder zou ik het ook heel erg gaaf vinden om een opleiding voor interieur styliste te gaan doen. Dat lijkt me zo gaaf om mijn werk van te maken

  1. Daar zeg je wat. Dat lijkt me echt heel leuk om te leren ja, bovendien past het dan altijd 🙂
   Wie weet krijg je de kans nog eens om die richting uit te gaan. Leuk beroep lijkt me!

 2. Wauw, wat heb jij veel om te leren zeg! Dat klinkt gek als ik het nu zo schrijf, maar bedoel het positief, dat je zo breed kan kijken.
  Ik doe ook mee met de 30 day blog challenge, dus deze komt binnenkort ook nog voorbij. Maar in het kort wil ik vooral leren een goede balans te hebben in mijn leven.

  1. Snap wat je bedoelt 🙂
   En ik ben benieuwd naar jouw invulling. Die balans is denk ik voor iedereen een heel mooie om altijd naar te streven.

 3. Ik zou verder gaan met Spaans leren. Heb het laten versloffen haha. Leren voor mezelf opkomen is overigens ook een dingetje. En leren ondernemen!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten