leren

30dayblogchallenge 24: ik zal nooit echt klaar zijn met leren

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: wat ik nog wil leren. 

Wat wil je nog leren?

Deze vraag kan je dubbel opvatten. Aan de ene kant natuurlijk de educatieve manier. Wat zou ik nog voor opleidingen willen doen? Aan de andere kant heb je de sociale manier. Zou ik bijvoorbeeld graag iets leren doen aan mijn eeuwige ongeduld? Of omgaan met mijn gebrekkig timemanagement? Ik besloot beide te beantwoorden.

Rijk

Stel dat ik alle geld in de wereld had, dan zou ik het wel weten. Geen financiële druk en dus gewoon alles kunnen doen waar je zin in hebt. Ik zou graag psychologie gaan studeren en Nederlands. Daarnaast allerlei cursussen om beter te leren schrijven en/of bloggen. Ik zou workshops afgaan en informatieve events. Verder staat eigenlijk iets van wiskunde ook hoog op mijn lijstje, omdat ik dat altijd een leuk vak vond (en in de zesde bleek, onder druk van de centrale examens, dat ik eigenlijk best talent had). Lijkt me ook leuk om een soort kook- of bakcursus te doen. En met alle geld in de wereld zou ik gewoon Jamie Oliver inhuren, dan ook maar gelijk goed aanpakken. Kan eigenlijk nog uren doorgaan; ik vind leren gewoon leuk.

Sociaal-emotioneel leren

Waarin zou ik mezelf willen verbeteren? Best een persoonlijke vraag natuurlijk, al heb ik op dag 10 uitvoerig besproken waar mijn minpuntjesen liggen. Eigenlijk zou ik graag leren iets minder eerlijk te zijn, wat er weliswaar niet bij stond (dit exclusieve weetje is dan weer aan jullie voorbehouden), maar me al vaker in de problemen bracht. Mannen vinden het niet zo erg, van hen mag het zelfs directer dan hoe ik me nu uitspreek. Vrouwen daarentegen zijn vaak een slag apart. Vileine steken onder water, sneren en in je gezicht liegen mogen allemaal, maar aangeven dat je het ergens niet mee eens bent is soms als vloeken in de kerk. (Ai wat klink ik gefrustreerd haha) Maar ondanks dat ik zelf ook niet alle eerlijkheid prettig vind, blijft het zoeken wat je wel en niet kunt zeggen. Hopelijk kom ik daar komende jaren achter, wel zo handig met een puber in huis.

Wat zou jij nog graag leren?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

5 Replies to “30dayblogchallenge 24: ik zal nooit echt klaar zijn met leren

  1. Daar zeg je wat. Dat lijkt me echt heel leuk om te leren ja, bovendien past het dan altijd 🙂
   Wie weet krijg je de kans nog eens om die richting uit te gaan. Leuk beroep lijkt me!

 1. Wauw, wat heb jij veel om te leren zeg! Dat klinkt gek als ik het nu zo schrijf, maar bedoel het positief, dat je zo breed kan kijken.
  Ik doe ook mee met de 30 day blog challenge, dus deze komt binnenkort ook nog voorbij. Maar in het kort wil ik vooral leren een goede balans te hebben in mijn leven.

  1. Snap wat je bedoelt 🙂
   En ik ben benieuwd naar jouw invulling. Die balans is denk ik voor iedereen een heel mooie om altijd naar te streven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge