Wat heb je nodig voor een bullet journal?

Sinds kort ben ik ook om: ik heb een bullet journal aangeschaft en vind het heerlijk rustgevend om te gaan zitten tekenen. Maar wat heb je allemaal nodig voor een bullet journal? Wat is je investering waard? Vandaag 5 items die je zeker zou moeten aanschaffen! 

Wat is een bullet journal precies?

Voor wie het fenomeen niet kent: een bullet journal is eigenlijk een notitieboek, maar dan mooier. Ik denk zelf dat het ergens tussen dagboeken en agenda’s inhangt. In een bullet journal kan je dan ook alles kwijt: inspirerende quotes, je weekoverzicht, to do lijstjes, een verlanglijst (bijvoorbeeld welke reizen je nog wil maken, wat je graag van de goede Sint zou krijgen op 5 december of een bucket list), maar ook foto’s en verslagen van iets dat je hebt meegemaakt. Het is aan jou!

5 producten die je nodig hebt voor een bullet journal

Bullet journal

Anders dan bij een gewoon notitieboek bestaat een bullet journal uit puntjes. Let daar dus goed op wanneer je er eentje koopt. Die van mij komt gewoon van Hema, € 5,00 per stuk, maar je kan ze ook online halen of bij boekwinkels.

Goede kalligrafiepennen

Het is de investering waard om goede pennen te kopen. Ik koos voor 2, 3,5 en 5 mm. Ze hebben een platte bovenkant, waardoor je makkelijk kunt wisselen in smalle lijnen en bredere. Maar je hebt veel meer verschillende maten. Kijk ook even op internet wat het verschil is en wat je zelf mooi vindt.

Vulpotlood

Het geheim van mooie letters is dat je eerst met potlood de lijntjes neerzet en waar nodig corrigeert, om ze daarna met pen te kunnen overtrekken. Zeker in het begin moet je nog een vaste hand ontwikkelen en dan is het wel prettig als je uitschieters ongedaan kunt maken. Bovendien kan het nog weleens voorkomen dat je een schets maakt en hij niet helemaal lekker blijkt te passen op je bladzijde. Bijkomend voordeel vind ik zelf dat vulpotloden ook prettiger schrijven dan een gewoon HB potlood.

Washi tape

Eerlijk gezegd begreep ik nooit zo het nut van washi-tape tot ik begon aan mijn bullet journal. Nu kan ik eigenlijk niet meer zonder. Ik plak er foto’s mee in of andere dingetjes die ik graag wil bewaren. En je kan het tape ook gebruiken om de randen van je bladzijde mee te versieren of misschien dat ene foutje vrolijk weg te werken. Kost ook bijna niks, dus dan kan je nog eens wat extra rolletjes halen.

Brushpennen

In eerste instantie vond ik het best wel prijzig om stiften te kopen voor een tientje. Zeker als je net begint. Maar eenmaal thuis zocht ik op internet wat je er allemaal mee kan en de mogelijkheden bleken eindeloos. Je kan bijvoorbeeld kleuren in elkaar laten overvloeien. Of zo’n aquarel maken als ik hier bij augustus deed. En het is echt niet moeilijk. Tegelijkertijd ziet het resultaat er wel indrukwekkend uit. Echt leuk om te doen!

Tip: leg vooraf een blaadje onder de bladzijde die je wil gaan versieren met brushpennen, zodat het niet doordrukt. Eventueel alternatief is een wit a4-tje te pakken en daarop je tekening te maken, die je vervolgens in je bullet journal plakt. Zo kan je beide zijden van de bladzijde nog gebruiken. 

Verder zijn handig om in huis te hebben:

  • Een liniaal
  • Gekleurde blaadjes om je pagina’s mee te versieren
  • Markeerstiften (gewoon van Stabilo of Hema) waarmee je kan inkleuren
  • Kleurpotloden

Heb jij een bullet journal? En welke spullen mogen niet ontbreken in jouw ‘stash’?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

4 thoughts on “Wat heb je nodig voor een bullet journal?

  1. Ja, leuk! Ik besteed er nog niet zoveel tijd aan als de echte “fans”. Maar leuke lijstjes, waterverf tekeningen en lekker freubelen is voor mij al fijn.

  2. Ja, die heb ik een keer gewonnen. Hij is van de Action. Maar hij ligt daar eigenlijk maar te liggen. Ik vind bullet journals enorm leuk, maar tegelijkertijd vind ik het veels te veel werk om er van alles in te gaan kalligraferen. In de praktijk gebruik ik mijn Moleskine als een soort bullet journal.

    1. Haha ro snapte er niks van dat je zoveel tijd aan dat tekenen en schrijven besteedt. Snap het wel, maar vind het zelf ook wel weer ontspannend.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten