Home » Shoppen » Beauty » No Make-up Tag | Een week zonder make-up?

No Make-up Tag | Een week zonder make-up?

Persoonlijk heb ik een haat-liefdeverhouding met make-up. Aan de ene kant draag ik het weinig, zeker op doordeweekse dagen niet, en vind ik het soms dubbel dat we ons volkwasten. Tegelijkertijd kan het ook heel ontspannend zijn om lekker aan te rommelen en te zien wat een beetje make-up soms al voor elkaar kan krijgen. In de No Make-Up tag draait het vooral om de momenten waarop je geen make-up draagt. Neem je hem over? Vergeet dan bedenker Proud2Bme niet te noemen.

No Make-Up Tag

Het dragen van make-up is hier thuis, met drie meisjes, regelmatig onderwerp van discussie. De oudste haalt haar tips voornamelijk van TikTok en heeft een hele routine om haar huid te verzorgen. Veel make-up draagt ze niet; net genoeg om haar mooie lange wimpers nog iets sprekender te maken en haar huid te doen glanzen. Haar zusje betrap ik nog weleens om een vleugje rouge of zweempje glitter op haar oogleden – vaak als we al op school zijn en ik er niet veel meer aan kan doen. En de jongste vindt het vooral leuk om te oefenen en haar nagels te lakken.

Ik vind ze allemaal prachtig, met en zonder make-up. Al zijn er officieel regels omtrent het dragen van make-up op de basisschool, in de praktijk wordt er in elk geval regelmatig mee geoefend. Door ze voor te leven dat je zonder make-up ook mooi kunt zijn en dat er niets mis mee is om ‘echt’ te zijn in een gemaakte wereld, hoop ik ze in elk geval mee te kunnen geven dat ze zichzelf volledig durven omarmen op latere leeftijd. Daarom vind ik deze tag ook mooi om te maken. Voor dat stukje bewustwording naar mezelf toe én binnen de opvoeding.

No Make-up Tag Q&A

Draag je vaker wel of geen make-up?

Geen. Maar ik moet wel eerlijk toevoegen dat dit te maken heeft met de momenten waarop ik de deur uitga. Wanneer ik echt iets ga doen (buiten het dagelijkse leven om) dan draag ik wel make-up. Mijn keuzes hebben vooral te maken met gemak. ‘s Ochtends vroeg heb ik, met soms drie kinderen die naar school en de opvang moeten, helemaal geen zin om óók nog eens tijd te besteden aan make-up. Ga ik op pad en iets voor mezelf doen, dan vind ik het juist wel leuk om er lekker voor te zitten. Dit zie je overigens ook wel weer terug aan het feit dat ik dan vaak uitloop op mijn planning.

Noem een make-up product waar je niet zonder kan

Mascara staat met stip op één. Het kan je net een wat frissere look geven. Daarnaast ben ik tegenwoordig heel erg gehecht aan mijn CC Cream van Clinique. Hij past zich redelijk aan mijn huidtint aan, waardoor ik een ogenschijnlijk gladdere huid heb zonder oneffenheden. Ideaal en minder zwaar dan een foundation.

Noem een make-up product waar je wel zonder kan

Foundation, blush en highlighter. Ik gebruik ze af en toe wel, maar vind het niet nodig voor een mooie make-up look.

Voel je je zelfverzekerd zonder make-up?

Ja hoor. Ik sta er niet echt bij stil dat ik over het algemeen geen make-up draag. Ik zie zelf ook wel dat ik iets meer teken nu ik ouder word, zeker na een slechte nacht. Maar aan de andere kant is dit wel wie ik ben. Botox of andere cosmetische ingrepen passen niet bij mij; een overdaad aan make-up om te verdoezelen evenmin.

Wanneer ik me wel ‘bloot’ voel? Als ik afspreek met anderen en de stad in ga voor een drankje. Of als ik foto’s maak voor op social media na een slechte nacht. Dan gooi ik er liever een filter overheen (of de foto gewoon weg). Dus er is misschien nog wat werk aan de winkel – al vind ik make-up tijdens een avondje uit ook juist wel passen. Je kleedt je uiteindelijk toch ook mooier aan dan normaal.

Welk gedeelte van je gezicht vind je het mooist?

Cliché: mijn ogen. Die zijn groen, dus vallen wel op. Ook heb ik redelijk lange, donkere wimpers van mezelf. Dat heeft als voordeel dat je niet zo snel een blote-billen-gezicht hebt.

Waar ga jij niet zonder make-up naar toe?

Feestjes of evenementen voor mijn werk. Ik vind het belangrijk om dan verzorgd voor de dag te komen en doe dan wel iets meer moeite voor mijn uiterlijk. Hierbij draag ik bijvoorbeeld ook vaker hakken, terwijl ik dat in het dagelijks leven wel achterwege laat.

Waar ga jij wel zonder make-up naar toe?

Naar school om de kinderen te brengen, de supermarkt en als ik ga winkelen in het dorp.

Mag iedereen jou zonder make-up zien?

Ja, daar heb ik geen problemen mee. Ik denk altijd maar: je kunt oppoetsen wat je wil, maar aan het eind van de dag blijf je wie je bent. Met eventuele (zelfbenoemde) onzuiverheden of minpuntjes. Er zijn ergere dingen op de wereld, zei mijn oma altijd. Dat gaat voor dit punt zeker op.

Dilemma: een week geen make-up dragen of een week lang je make-up door je vriend laten doen?

Als ik verder niet echt op pad ga, is voor mij een week zonder make-up eigenlijk geen uitdaging, omdat ik dat nu ook al regelmatig doe. Toch kies ik daarvoor. Lekker makkelijk!

Vragen van de No Make-Up Tag

  1. Draag je vaker wel of geen make-up?
  2. Noem een make-up product waar je niet zonder kan
  3. Noem een make-up product waar je wel zonder kan
  4. Voel je je zelfverzekerd zonder make-up?
  5. Welk gedeelte van je gezicht vind je het mooist?
  6. Waar ga jij niet zonder make-up naar toe?
  7. Waar ga jij wel zonder make-up naar toe?
  8. Mag iedereen jou zonder make-up zien?
  9. Dilemma: Een week geen make-up dragen of een week lang je make-up door je vriend laten doen?

Wat zou jij doen? Een week lang geen make-up of laten doen door je vriend?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Uitgelichte afbeelding ©Ligak – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten