No Make-up Tag | Een week zonder make-up?

Draag jij wel of geen make-up? De No Make-up Tag draait om dat laatste: waarom, waar en wanneer? Ik vertel je er alles over!

No Make-Up Tag

Geen make-up dragen? Eerlijk gezegd vind ik dat allemaal niet zo’n opgave. Want hoewel ik me heel vrouwelijk voel wanneer ik me opmaak en ik in zekere zin ook vind dat het je pluspunten benadrukt, wil ik ook niet aan onze dochters meegeven dat je zonder make-up niet mooi genoeg zou zijn. En ik ben lui. Haha dat laatste is natuurlijk een stuk minder doordacht dan dat filosofische activisme waarmee ik onze meisjes hoop te inspireren, maar het is zeker ook een reden waarom ik me niet dagelijks opmaak. En doe ik het wel, dan wil ik er het liefst niet te veel tijd aan kwijt zijn.

Nou ja goed, genoeg gekletst! Ik vulde de No Make-up Tag in met allemaal vragen over (geen) make-up. Lees je mee?

De tag is oorspronkelijk afkomstig van Proud2Bme.

No Make-up Tag Q&A

Draag je vaker wel of geen make-up?

Lastig te zeggen, ik vermoed tegenwoordig 50/50. Soms pak ik nog even snel mijn mascara of lipgloss voor ik de deur uitga. Maar elke dag is het zeker niet. Hoewel ik ook voor mijn blog een keer een week juist wél strak in de make-up de deur verliet. Voelde fijn, maar bleef een hoop werk.

Noem een make-up product waar je niet zonder kan

Lipgloss en mascara. Ik heb een hele fijne gloss van Maybelline; die kan je ook gebruiken als vervanger van je blush. Geeft net een beetje meer kleur aan je gezicht (en dat kan ik ‘s winters wel gebruiken!). En mascara zorgt voor een wat helderder oogopslag.

Noem een make-up product waar je wel zonder kan

Foundation. Ik gebruik het sowieso niet, omdat ik het zo’n gedoe vind. Bovendien zie je het – zelfs de duurdere merken – vaak toch wel een beetje zitten.

Voel je je zelfverzekerd zonder make-up?

Ja hoor. Enige is dat ik het gevoel heb dat mijn gezicht iets meer tekent nu het ouder word. Wanneer ik een slechte nacht achter de rug heb, zie je dat. En op die dagen vind ik het weleens lastig om geen make-up te gebruiken. Zeker omdat ik ook regelmatig foto’s van mezelf maak voor mijn social media. Die gooi ik dan het liefst gelijk weg. Bovendien zijn die foto’s ook niet zo goed voor je zelfvertrouwen haha!

Welk gedeelte van je gezicht vind je het mooist?

Cliché: mijn ogen. Die zijn groen, dus vallen wel op. Ook heb ik redelijk lange, donkere wimpers van mezelf. Dat heeft als voordeel dat je niet zo snel een echt blote-billen-gezicht hebt, omdat je oogopslag van nature iets donkerder is.

Waar ga jij niet zonder make-up naar toe?

Feestjes of events voor mijn werk. Daarvoor vind ik het wel belangrijk dat ik er verzorgd uitzie en niet slonzig kom binnenwandelen.

Waar ga jij wel zonder make-up naar toe?

Naar school om de kinderen te brengen.

Mag iedereen jou zonder make-up zien?

Ja hoor. Mij lijkt het verschrikkelijk als je dagelijks een soort make-up masker moet dragen om al je (zelfbenoemde) onzuiverheden en minpuntjes te verdoezelen. Voor wie? Je kan misschien wel alles oppoetsen, maar aan het eind van de dag blijf je toch je eigen gezicht houden. Ik geloof echt dat zoveel vrouwen veel minder onzeker hoeven te zijn en zichzelf mogen omarmen. Ook zonder make-up.

Dilemma: Een week geen make-up dragen of een week lang je make-up door je vriend laten doen?

Een week lang geen make-up dragen doe ik nu soms al, dus dat is niet helemaal eerlijk. Ik ga voor een week lang mijn make-up laten doen door Ro. Ben benieuwd wat daaruit komt haha!

Wat zou jij doen? Een week lang geen make-up of laten doen door je vriend?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *