Nivea verwijderen van een kinderhuid doe je zo!

nivea verwijderen van een kinderhuid

Onze peuter en dreumes zijn heel lief ‘op elkaar’, zoals Rose dat zegt. Maar die ene ochtend leidde een liefdevol (of heel stout, dat is discutabel) gebaar tot het moeten verwijderen van een flinke dot Nivea (die uit het blauwe blik inderdaad). Ik geef 3 tips voor het weghalen van deze onverwacht hardnekkige crème.

Liefde is…

Rose en May weten elkaar steeds beter te vinden. Samen spelen begint daadwerkelijk te lukken en soms horen we de liefste dingen uit hun slaapkamer komen. ‘Wacht maar, ik kom je wel helpen,’ zegt Rose dan. Of ze schateren het samen uit om inside jokes.

Dat zijn de momenten dat Ro en ik elkaar gelukkig aankijken en het allermeest genieten van die twee kleine boefjes. En zo ging het ook vorige week dinsdag. We stonden allebei in de gang en uit hun kamer kwam een luide schaterlach en ze zaten heerlijk te kletsen. Ro kneep even in mijn hand. We kusten elkaar gedag en ik ging nog eventjes op bed liggen. Uiteindelijk was het nog altijd 06.40 uur en dan ben ik nog altijd niet helemaal wakker.

Even naar papa en mama toe

Ik lag nog niet of ik hoorde Rose al zeggen: ‘May, ik ga even naar papa en mama toe. Blijf jij hier?’ Even voor jullie beeldvorming: onze jongste dochter slaapt nog in een slaapzak en haar ledikant, dus die kan sowieso nergens heen. Ze opende de deur van hun slaapkamer en zei vlak voor vertrek: ‘Wacht, ik zal je nog even iets geven. Alsjeblieft, dan kan je hier mee spelen als ik weg ben. Oké?’ May reageerde enthousiast en ik lag te genieten in bed.

Bijna ontroerd door zoveel zusterliefde, die zorgzaamheid van onze peuter (die ik gistermiddag nog achter het behang wilde plakken door haar opstandige gedrag)… Niet veel later klom Rose bij me in bed. ‘Hallo mama! Ik ben gezellig bij jou. Waar is papa eigenlijk? Maar wacht eens, wat voel ik hier…’ Aangezien Ro inmiddels al lang en breed op de snelweg zat, trok ze een hoofdkussen tevoorschijn. ‘Papa is werken,’ verklaarde ik. ‘Oké. Mama, ik heb jouw crème aan May gegeven. Ik ben heel stout geweest,’ vertelde ze me met een brede grijns.

Het bekende blauwe blik Nivea

Wie me iets beter kent, weet dat ik geen uitgebreide stash heb als het gaat om de verzorging van mijn huid. In de badkamer ligt een vergeten tubetje oogcrème te stollen en in mijn nachtkastje ligt een nachtcrème van voor Rose’ geboorte. Ik gebruik namelijk eigenlijk het liefst Nivea, de bekende crème uit het blauwe blik. Zou Rose dat echt hebben gegeven? Ik kon het me eigenlijk niet voorstellen, dit zou vast één van haar grapjes zijn die ze tegenwoordig uithaalt…

Niet dus. In de slaapkamer zat May tevreden te graven in mijn geliefde blik. Werkelijk alles zat onder: haar handen waren bedekt met een dikke laag, haar gezicht was bijna onherkenbaar wit en slaapzak/pyjama ook. Ze zat al maanden te azen op mijn blik, omdat ze het heerlijk vindt om net als mama te ‘smeerden’. Tja, nu begrijp ik als geen ander waarom… Ik moest trouwens ook meteen denken aan Rose, die ditzelfde grapje eens had uitgehaald met Sudocrem. Gelukkig was dit Nivea, dacht ik.

nivea verwijderen
Even voor de beeldvorming: dit trof ik aan!

Nivea verwijderen doe je zo!

Ik dacht dat ik met warm water wel een heel eind zou komen. Nivea verwijderen blijkt echter moeilijker dan gedacht. In de combinatie met warm water, hecht de witte crème zich namelijk nog meer op je huid en je blijft een soort vette laag houden die je nauwelijks krijgt afgespoeld. Mocht je ook in deze situatie zitten, doe dan het volgende:

 1. Schraap alle overtollige Nivea van de huid met je eigen handen en smeer deze zoveel mogelijk terug in het blik. Niet eens omdat ons zunig bin, maar omdat je het hier het makkelijkst kwijt kunt.
 2. Pak een droge handdoek (in tegenstelling tot de Sudocrem dus) en verwijder de crème. Doordat je een droge doek gebruikt, kan je veel gemakkelijker die plakkerige Nivea verwijderen en blijft uiteindelijk nog maar een klein laagje over.
 3. Masseer de laatste beetjes in de huid.

Voordeel is natuurlijk dat je kindje meteen een lekker zacht huidje heeft en Nivea verder weinig kwaad kan. Toch is het niet aan te raden, weet ik nu als geen ander: de witte crème is hardnekkiger dan hij lijkt.

En Rose?

In de hoop dat deze fase zich niet steeds verder blijft uitbreiden, heb ik haar uitgelegd dat het veel fijner is als papa en mama trots zijn op haar dan wanneer ze stout doet. Dat beaamde ze. Vanaf dat moment roept ze me elke keer wanneer ze iets liefst heeft gedaan: ‘Ben je nu trots op me, mama?’ Of met tevreden constatering: ‘Dat heb ik netjes gedaan.’ Laten we maar hopen dat ze die focus op dat trotse gevoel lang volhoudt en ze dat blik niet nog een keer aan haar zusje geeft…

Hebben jullie kinderen weleens een graai in de pot Nivea/Sudocrem gedaan?

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

Afbeelding – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

15 thoughts on “Nivea verwijderen van een kinderhuid doe je zo!

 1. Haha wat een ondeugendheid 🙂 Schattig wel. Hier gelukkig nog niet gebeurd. Kreeg je het er in de was wel uit? Het is natuurlijk vettig spul dat water afstoot.

 2. Oh getsie gelukkig wist je hoe je het op moest lossen! Hier heb ik de oudste een keer betrapt terwijl ze vrolijk een bus talkpoeder in de rondte schudde op ons bed

 3. Wat vervelend. Gelukkig is het goedgekomen. Mijn zoontje heeft dat nog nooit gedaan. Wel in mijn vorige huis de hele vloer onder getekend met pen…… Ik had vinyl op de vloer. De penstrepen gingen er niet zomaar uit. Uiteindelijk heb ik het met nagellakremover zonder Aceton helemaal schoon gekregen. En stinken dat het deed.

 4. Oh mijn God! Hahaha! 😀 Vreselijk op dat moment voor jou, maar echt grappig voor ons. Sorry 😀
  Mijn broer heeft dit ooit eens gedaan en kreeg er een mega uitslag van. Sindsdien kan hij het spul helemaal niet meer verdragen. Terwijl ik zweer bij Nivea voor vanalles en nog wat 😀

 5. Allemachtig. Wat een toestand! Wel zo’n verhaal wat over 30 jaar nog leuk is om te vertellen 😂😂😂
  Hier is het (nog) niet voorgekomen. Zoonlief is nu ruim 6, dus wie weet ontspringen we deze dans 😉

 6. Heerlijk, kindjes die papa of mama willen nadoen. Zo heb ik mezelf ooit met Vichs ingesmeerd. Dat was ook meteen de laatste keer…ik ben gillend onder de douche gezet (uiteraard had ik het dik op mijn gezicht gesmeerd.)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten