Home » Huis en tuin » Huishouden » Nieuwjaarskaarten sturen als extra bedankje!

Nieuwjaarskaarten sturen als extra bedankje!

Een persoonlijk bedankje

Als blogger krijg je bepaalde kansen, zoals de afgelopen keer bij Disney On Ice, waar onze dochters mochten plaatsnemen in de slee van Rapunzel. Of de dagen in Europa-Park. Ik ben me er elke keer weer bewust van hoe bijzonder dit eigenlijk is. Daarom besloot ik dit jaar, na een tip van Fleur en Miriam, om een aantal zakelijke kaarten te sturen. Niet met kerst, zoals vaak gebruikelijk is, maar in de eerste week van het nieuwe jaar.

Waarom nieuwjaarskaarten?

Waar je normaliter de meeste mensen een fijne kerst en goede jaarwisseling wenst, vind ik het op zakelijk gebied juist wel leuk om het nieuwe jaar vrolijk te starten. Echte post blijft toch leuk, vind ik. En als je een nieuwjaarskaart stuurt, tover je gegarandeerd een lach op het gezicht van de ontvanger. Daar doe je het uiteindelijk toch voor? Met positieve energie het nieuwe jaar in – dat is mijn persoonlijke doel, maar dat wil ik ook meegeven aan de mensen om ons heen.

Welke nieuwjaarskaart is het geworden?

Uiteindelijk koos ik een redelijk neutrale kaart. Wel vrolijk, mooi vormgegeven en niet te uitbundig. In de kaart bedank ik iedereen voor de fijne samenwerkingen van het afgelopen jaar en soms een specifiek moment. Ook omdat ik daar oprecht dankbaar voor ben: ik heb echt de leukste baan van Nederland, al zeg ik het zelf.

Waarom zou jij een kaart sturen ná de jaarwisseling?

Omdat je enthousiast bent en ook je zakelijke contacten een kaartje wil sturen

Dat hoop ik althans – dat je na het lezen van deze blog heel enthousiast bent. Het is uiteindelijk (zakelijk gezien zeker) een kans die je niet mag laten liggen, toch? En je hoeft ook niet de halve wereld iets te sturen, maar in elk geval de contacten met wie je regelmatig hebt samengewerkt.

Omdat je de kerstkaarten altijd vergeet, maar het wel leuk vindt

Dat geldt voor mij eigenlijk wel. Vorig jaar deed ik dit ook; ik had wel een stapeltje kerstkaarten liggen, maar een aantal mensen kregen gewoon niks binnen. Dat is echt geen onwil; ik ben gewoon nogal chaotisch. Ter illustratie: mijn moeder vond een tijd terug een stapeltje kaarten die ik in 1999 had geschreven…

Omdat echte post simpelweg veel leuker en persoonlijker is

Dat is echt zo. Of je nu ziek bent, iemand je wil bedanken of gewoon een hart onder de riem steekt – kaarten zijn fijn om te krijgen. Ik word er zelf oprecht vrolijk van en ik denk bijna iedereen! Dus ook om die reden: klim in de pen en stuur een mooie nieuwjaarskaart naar iemand die je lief is.

Waar bestel je de leukste nieuwjaarskaarten?

Net als vorig jaar ging ik naar Kaartje2go. Het aanbod is heel leuk en uitgebreid (zo heb je tussen de nieuwjaarskaarten ook uitnodigingen staan voor een borrel om het nieuwe jaar te starten, toepasselijke verhuisberichten en kaarten vol goede voornemens). Je hebt dus uitgebreid de keus. Daarnaast kan je eventueel een cadeautje meesturen, als je iemand echt wil verrassen. Denk aan een lekkere reep chocola of flesje wijn.

Heb jij dit jaar kerst- en/of nieuwjaarskaarten verstuurd?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Redactie

Onze redactie deelt graag tips met je op het gebied van interieur, administratie, trends en reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten