rode binnendeur interieur

Begin de herfst goed met een nieuwe binnendeur! *

rode binnendeur interieur

Make-over in de herfst

Richting het einde van het jaar krijg ik altijd de neiging om alles even rigoureus te veranderen. Vindt Ro iets minder, maar dat heeft alles te maken met het opruimen van het oude jaar en toeleven naar het nieuwe – denk ik. Ik kan zomaar ineens plannen op tafel gooien die alles anders maken. Zoals een nieuwe binnendeur. Even een hele andere sfeer creëren in je interieur met eigenlijk een kleine beslissing die grote gevolgen heeft.

En als je dan toch iets anders wil, waarom geen nieuwe binnendeur?

Opvallende eyecatcher

Nu noem ik in de kop een rode binnendeur, maar het kan natuurlijk ook prima een hele andere kleur op de muur zijn. Het gaat er eigenlijk vooral om dat als je het interieur even helemaal wil veranderen, een opvallende eyecatcher eigenlijk alles is wat je nodig hebt.

Een nieuwe binnendeur is dan wellicht niet waar je als eerst aan denkt, maar het levert je natuurlijk wel een hele andere huiskamer (of slaapkamer) op. Bovendien is het relatief goedkoper om je deur te vervangen dan het hele huis te schilderen. En eerlijk is eerlijk, als je de deur op maat laat maken, oogt dat toch veel chiquer dan de deuren die je standaard bij de bouw geleverd kreeg?

De kleuren van het najaar

Rood en oranje zijn echte trendkleuren van dit najaar. Je ziet het terugkomen in de mode (in verschillende tinten: van brandweerrood tot iets zachter of donkerder), maar ook in het interieur. Dit past perfect bij de blended culture trend (waarin, zoals de naam al zegt, verschillende culturen elkaar ontmoeten in je interieur), waarbij opvallende kleurencombinaties niet geschuwd worden. Dus om terug te komen op bovenstaande vraag: daarom kan je prima voor rood gaan!

Zou jij een rode binnendeur durven kiezen als aanvulling op je interieur? Of ga je liever voor iets neutralers?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Vadym Andrushchenko – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *