nieuwe auto kopen

Nieuwe auto kopen | De ultieme burgerlijkheid! *

nieuwe auto kopen

Wat mij betreft echt iets wat ik het liefst nog even uitstel is het kopen van een nieuwe auto. Hoewel die van ons het nog prima doet. Toch? Als mijn moeder meedeelt dat hij wat lijkt te rammelen, schrik ik me rot. Tijd om ons eens in te lezen! 

Een nieuwe auto

Rammelbak?

‘Voor ik het vergeet, jullie auto rammelt een beetje. Wil je anders met die van ons?’ Mijn moeder overhandigt me de sleutel en ik rij richting een persevenement. Ik baal enorm. Waarom? Ik heb eigenlijk een hekel het onderhouden van de auto. Het gebeurt wel hoor – uiteindelijk vervoer je hiermee toch de belangrijkste mensen in je leven – maar ik vind het altijd zo’n gedoe. Zonde van de tijd. En het geld trouwens, want je bent zo een paar honderd euro kwijt voor een beurt.

Nieuwe auto aanschaffen

Zodra ik parkeer, app ik Ro wat mijn moeder zei. We moeten een nieuwe auto en is het niet binnen een maand, dan waarschijnlijk wel ergens komend jaar. Ergens vind ik het sowieso een wonder hoor: je ziet soms rammelbakken voorbij scheuren uit het jaar nul en die doen het ogenschijnlijk nog prima. En die van ons is helemaal niet zo oud, maar maakt nu dus al een gek geluidje. Ik kan je trouwens verzekeren: dat ligt niet aan mijn rijstijl, want ik tuf tegenwoordig als een brave huismoeder over de snelwegHad ik al gezegd dat ik baal?

Aan welke eisen moet de nieuwe auto voldoen?

Eenmaal thuis bespreken Ro en ik het voorval rondom de auto nog eens. Gelukkig, hij baalt ook – gedeelde smart is halve smart en nu mag ik naar hartenlust klagen. Wat voor nieuwe auto willen we? In elk geval moet hij aan een aantal eisen voldoen:

  • Ruime kofferbak. Zeker met oog op toekomstige vakanties is het fijn als je de bagage ook enigszins kwijt kan ín de auto.
  • Drie zitplaatsen achterin, het liefst enigszins ruim. Want om twee uur lang geklaag van de achterbank te horen of ruzie, omdat ze zo op elkaars lip zitten, maakt dat je rit drie keer zolang duurt.
  • Comfort tijdens het rijden. Ik hoef heus geen peperdure leren stoelen of een perfecte climate control. Maar gewoon een beetje relaxed rijden, genoeg beenruimte en een lekkere geur (niks is viezer dan een auto waarin iemand ooit heeft gerookt, dat trekt echt in alle bekleding).

Op naar de ultieme burgerlijkheid!

Ik denk echt dat we richting het standaardgezin gaan met iets meer kinderen dan gemiddeld en zonder de labrador, maar mét Opel stationwagen. We moeten eigenlijk wel, willen we nog een beetje fatsoenlijk de weg op kunnen. En dat ik laatst een reclame hoorde met een heel aanlokkelijk aanbod, maakt het natuurlijk nog makkelijker om die keus te maken.

Gelukkig lijkt het nog mee te vallen…

Een paar dagen later zit ik weer in de auto. Het gerammel blijft gelukkig uit, dus waarschijnlijk is er nog niets aan de hand. Maar toch heeft de opmerking van mijn moeder ons een zetje in de juiste richting gegeven. Ik denk dat het verstandig is een beslissing te maken voor het wél zover is en dat we ons eens moeten gaan oriënteren. Op naar de ultieme burgerlijkheid!

Hebben jullie een gezinsauto?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, AAresTT – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Nieuwe auto kopen | De ultieme burgerlijkheid! *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *