Home » Huis en tuin » Huishouden » Nieuwe auto kopen | De ultieme burgerlijkheid! *

Nieuwe auto kopen | De ultieme burgerlijkheid! *

Wat mij betreft echt iets wat ik het liefst nog even uitstel is het kopen van een nieuwe auto. Hoewel die van ons het nog prima doet. Toch? Als mijn moeder meedeelt dat hij wat lijkt te rammelen, schrik ik me rot. Tijd om ons eens in te lezen! 

Een nieuwe auto

Rammelbak?

‘Voor ik het vergeet, jullie auto rammelt een beetje. Wil je anders met die van ons?’ Mijn moeder overhandigt me de sleutel en ik rij richting een persevenement. Ik baal enorm. Waarom? Ik heb eigenlijk een hekel het onderhouden van de auto. Het gebeurt wel hoor – uiteindelijk vervoer je hiermee toch de belangrijkste mensen in je leven – maar ik vind het altijd zo’n gedoe. Zonde van de tijd. En het geld trouwens, want je bent zo een paar honderd euro kwijt voor een beurt.

Nieuwe auto aanschaffen

Zodra ik parkeer, app ik Ro wat mijn moeder zei. We moeten een nieuwe auto en is het niet binnen een maand, dan waarschijnlijk wel ergens komend jaar. Ergens vind ik het sowieso een wonder hoor: je ziet soms rammelbakken voorbij scheuren uit het jaar nul en die doen het ogenschijnlijk nog prima. En die van ons is helemaal niet zo oud, maar maakt nu dus al een gek geluidje. Ik kan je trouwens verzekeren: dat ligt niet aan mijn rijstijl, want ik tuf tegenwoordig als een brave huismoeder over de snelwegHad ik al gezegd dat ik baal?

Aan welke eisen moet de nieuwe auto voldoen?

Eenmaal thuis bespreken Ro en ik het voorval rondom de auto nog eens. Gelukkig, hij baalt ook – gedeelde smart is halve smart en nu mag ik naar hartenlust klagen. Wat voor nieuwe auto willen we? In elk geval moet hij aan een aantal eisen voldoen:

  • Ruime kofferbak. Zeker met oog op toekomstige vakanties is het fijn als je de bagage ook enigszins kwijt kan ín de auto.
  • Drie zitplaatsen achterin, het liefst enigszins ruim. Want om twee uur lang geklaag van de achterbank te horen of ruzie, omdat ze zo op elkaars lip zitten, maakt dat je rit drie keer zolang duurt.
  • Comfort tijdens het rijden. Ik hoef heus geen peperdure leren stoelen of een perfecte climate control. Maar gewoon een beetje relaxed rijden, genoeg beenruimte en een lekkere geur (niks is viezer dan een auto waarin iemand ooit heeft gerookt, dat trekt echt in alle bekleding).

Op naar de ultieme burgerlijkheid!

Ik denk echt dat we richting het standaardgezin gaan met iets meer kinderen dan gemiddeld en zonder de labrador, maar mét Opel stationwagen. We moeten eigenlijk wel, willen we nog een beetje fatsoenlijk de weg op kunnen. En dat ik laatst een reclame hoorde met een heel aanlokkelijk aanbod, maakt het natuurlijk nog makkelijker om die keus te maken.

Gelukkig lijkt het nog mee te vallen…

Een paar dagen later zit ik weer in de auto. Het gerammel blijft gelukkig uit, dus waarschijnlijk is er nog niets aan de hand. Maar toch heeft de opmerking van mijn moeder ons een zetje in de juiste richting gegeven. Ik denk dat het verstandig is een beslissing te maken voor het wél zover is en dat we ons eens moeten gaan oriënteren. Op naar de ultieme burgerlijkheid!

Hebben jullie een gezinsauto?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, AAresTT – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

2 gedachten over “Nieuwe auto kopen | De ultieme burgerlijkheid! *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten